Salpiglossis în creștere prin semințe

În fiecare an, odată cu sosirea primăverii, iubitorii de reprezentanți strălucitori și neobișnuiți ai florei trebuie să se gândească la cum să-și decoreze grădina și să-i surprindă pe alții? Petuniile și nalbele obișnuite au devenit atât de „familiare” și banale încât nu uimesc de frumusețea lor și nu provoacă prea multă admirație. O plantă anuală exotică cu numele fascinant salpiglossis vă va ajuta să aduceți noi culori luminoase în grădina dvs. și să creați o dispoziție veselă.

Conţinut:

Ce este floarea miraculoasă de salpiglossis?

Familia Nightshade include nu numai culturi de legume cunoscute, cum ar fi cartof și roșii, dar și flori decorative extraordinar de frumoase salpiglossis. America de Sud este considerată locul de naștere al acestei plante luminoase și spectaculoase. În aceste părți, salpiglossis este foarte frecvent și există mai mult de două duzini din tipurile sale.

În latitudinile noastre, cresc doar câteva tipuri de salpiglossis: crestate și parfumate. Și fiecare specie are o varietate de forme decorative: Grandiflora, Nana, Superbissima și altele. Datorită culorii lor curcubeu, florile sunt utilizate în principal pentru decorarea paturilor mici de flori și pentru plantarea în grup în combinație cu crizanteme, matrici, scabioze.

Salpiglossis este apreciat pentru „capace” sale inflorescențe strălucitoare, cu care planta înzestrează cu generozitate din iunie până în octombrie. Florile în formă de pâlnie, ca și cum ar fi pictate special cu vopsele multicolore, pot avea o paletă de la alb pal la purpuriu aprins.

Planta crește până la 70-80 cm înălțime. Are tulpini subțiri drepte acoperite cu puf moale. Frunzele sunt aranjate în următoarea ordine. În funcție de tip, acestea pot fi solide, incizate pinat sau zimțate.

Cum să crească salpiglossis?

Creșterea salpiglossisului este distractivă și deloc supărătoare. Planta poate crește normal și înflori abundent pe orice sol, dar preferă amestecurile de sol îmbogățite cu humus și cu un drenaj bun. Într-un astfel de sol, floarea se simte grozav, dovadă fiind frunzișul luxuriant și inflorescențele mari pestrițe.

Dacă pamantul lut pe site-ul dvs., adăugați nisip fin, humus și turbă, iar acest lucru va fi suficient pentru creșterea confortabilă a unei plante ornamentale.

Salpiglossis în creștere

Zonele umbrite ale grădinii sunt cele mai potrivite pentru salpiglossis, deoarece planta nu tolerează bine soarele abundent. Poate fi plantat la umbra tufișurilor înalte sau în zone cu umbră ușoară parțială, dar nu pe o fugă de vânt. Planta este foarte fragilă și se teme de vânturile rafale. Pentru a nu suferi pe vreme rea, lăstarii tineri sunt legați de un suport fiabil.

Planta tolerează transplantul dureros. Dacă pentru el a fost ales un loc în grădină, nu ar trebui să faceți transplant pe un alt loc. Rădăcinile de salpiglossis nu prind rădăcini bine într-un loc nou, dacă sunt deranjate, planta poate muri pur și simplu.

Cum se propagă salpiglossis?

Salpiglossis poate fi cultivat folosind semințe pe care planta le reține în capsulele sale ovale după înflorire. Semințele sunt semănate în solul de plantare la mijlocul primăverii sau toamna târziu. Într-un sezon, vă puteți oferi semințelor dvs. și prietenilor cu câțiva ani în avans, deoarece salpiglossis rămâne viabil timp de 4-5 ani.

Salpiglossis poate fi cultivat în răsaduri. Pe răsaduri semințele de flori sunt semănate la începutul lunii martie. Pentru aceasta sunt destul de potrivite ghivecele mici de lut care, împreună cu culturile, sunt menținute la temperatura camerei până când a trecut pericolul înghețurilor nocturne. Odată cu apariția căldurii, răsadurile sunt plantate cu grijă în pământ, asigurându-vă că nu rupeți lăstarii fragili. Plantele cresc foarte repede și deja în iunie încep să se bucure cu flori de culoare neobișnuită.

Salpiglossis în creștere

Când plantați salpiglossis în sol, îngrășăminte minerale sau cenușă de lemn trebuie adăugate la sol, la care toate plantele din familia Solanaceae răspund bine. Hrănirea plantelor se face o singură dată la plantare. Acest lucru este suficient pentru ca floarea minune să crească grațios și să se simtă ca acasă.

Ce probleme are salpiglossis?

Ceea ce planta iubește cel mai mult este umezeala, mai ales în zilele caniculare, trebuie să vă asigurați că există întotdeauna sol umed în jurul ei. Trebuie slăbit și umezit în mod constant. Dacă stratul superior se usucă, floarea se va ofili și va fi dificil să o refaci.

Salpiglossis este sensibil la boli și poate fi afectat de putregai gri. Debutul bolii va fi semnalat de petale de flori. În timpul bolii, devin letargici, moi, culoarea pare să se estompeze și să se estompeze.

Salpiglossis nu tolerează bine iarna. Nu este capabil să reziste înghețurilor din zona noastră, iar vânturile puternice îi creează un mare pericol. Dacă floarea dispare peste iarnă, nu vă faceți griji, semănați semințe și creșteți plante noi.

În ciuda capriciozității plantei, iubitorii de flori exotice cu mare plăcere cresc salpiglossis în grădina lor. Paleta pestriță de culori aduce un șic deosebit colorării decorative a grădinii și creează o dispoziție minunată.

Categorie:Flori | Salpiglossis