Plantarea cireșelor

Cireșul dulce este foarte popular printre grădinarii noștri, deoarece pe lângă fructele gustoase și sănătoase, acest copac aduce și plăcere estetică, mai ales în perioada de înflorire. În același timp, plantarea și îngrijirea cireșelor este destul de simplă și nu va fi dificilă pentru un grădinar cu experiență. Și, deși cireșul dulce aparține unei plante destul de termofile, în zilele noastre există deja soiuri care tolerează destul de bine condițiile de vreme rece.

Cireșele pot fi plantate atât primăvara, cât și toamna. Ca și în cazul plantării altor plante, este foarte important ca cireșele să aleagă locul potrivit în primul rând. Pentru cireșe, locurile în care există stagnarea apei, chiar dacă este scurtă, sunt inacceptabile. De asemenea, este recomandabil să evitați părțile nordice ale grădinii și zonele cu vânt. Plantarea cireșelor va avea cel mai mare succes într-o locație însorită și caldă. O ușoară cota va fi, de asemenea, favorabilă, dar nu un deal. În ceea ce privește solul, este de preferat solul fertil cu o permeabilitate bună a apei. Solurile argiloase, gresii și solul turbos nu sunt de dorit pentru cireșele dulci.

Pentru a planta un răsad de cireșe, trebuie să faceți o gaură de aproximativ 80 cm adâncime și aproximativ 1 metru lățime. Apoi gaura trebuie umplută cu sol negru și humus. Dacă este necesar, puteți adăuga și îngrășăminte minerale. În această gaură trebuie așezat un germen, astfel încât gâtul să nu fie prea adânc.

Amintiți-vă că plantarea corectă a cireșelor, precum și îngrijirea acestora, pot oferi fructe gustoase pentru mai mult de o generație a familiei dvs., deoarece cireșele pot trăi până la 100 de ani.
 

Categorie:Copaci | Cireșe
Avatar utilizator kotik_n

Și habar nu aveam că cireșul dulce este o plantă atât de îndelungată. Una crește în grădina noastră, dar, dintr-un anumit motiv, a început să se usuce, doar se gândeau să planteze una nouă. Și articolul tău, Yulia, m-a convins cu siguranță de alegerea corectă a locului pe care l-am alocat pentru viitorul copac.