Creșterea randamentului de usturoi

Usturoiul este foarte util și uneori nu poate fi înlocuit în gospodărie. Mulți locuitori de vară cultivă usturoi în paturile lor. Dar uneori nu oferă randamentul pe care l-ați așteptat. Pentru a crește randamentul usturoiului, este necesar să se respecte unele măsuri la plantarea și creșterea acestuia.

Selecția și pregătirea site-ului.

Înainte de a planta usturoiul, trebuie să decideți locația. Locul unde au fost cultivate varza, dovleceii sau castraveții este cel mai potrivit. Apoi, aplicăm atât îngrășăminte organice, cât și minerale. Acest amestec este cel mai potrivit: 5 kg de humus, 30 de grame de superfosfat și 20 de grame de clorură de potasiu.

Cantitatea de îngrășăminte este indicată pe 1 mp, care sunt distribuite uniform. După ce ați aplicat îngrășământ, trebuie să dezgropați pământul. Astfel, îngrășământul este distribuit uniform adânc în pământ.

Cronometrarea și aterizarea.

Cel mai bun moment pentru plantarea usturoiului este toamna (începutul lunii octombrie). La plantarea usturoiului. Spațiul de aterizare poate fi folosit cu ușurință. Distanța dintre semințe poate fi de 5-6 cm, dar distanța dintre rânduri ar trebui să fie de 25 cm.

Când plantați, nu trebuie să îngropați usturoiul departe în adâncuri, este suficient să îl așezați la o distanță de 3-4 cm. Pentru o recoltă bună, se obișnuiește să mulciți solul. Pentru aceasta, turba este potrivită, care se aplică în cantitate de 1,5 găleți pe 1 mp.

Îngrijiri suplimentare.

La începutul primăverii și verii, usturoiul trebuie fertilizat cu îngrășăminte cu azot. Îngrijirea suplimentară a usturoiului nu necesită mult efort. Uneori este necesar să-l udați, precum și să slăbiți solul. Dacă faci totul bine, atunci în august vei putea recolta o recoltă care cu siguranță te va încânta.

Categorie:Recolta
Avatar utilizator Oleg

Acum, iarna, există adesea înghețuri puternice fără zăpadă, așa că atunci când plantez usturoiul în toamnă, trebuie să-l îngrop puțin mai adânc, uneori acoper plantarea cu paie la mijlocul lunii noiembrie.

Lera1 avatar

Usturoiul este, în general, foarte pretentios, principalul lucru este doar să-l scoatem din buruieni, atunci când crește și fertilizează pământul cu humus și alte îngrășăminte înainte de a-l planta, acest lucru este foarte important.