Condimentarea cuișoarelor: descriere, proprietăți și reguli de selecție

Condimentarea cu cuișoare este un condiment destul de comun, care este utilizat pe scară largă pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare.

Conţinut:

Descrierea condimentului cu cuișoare

Descrierea condimentului cu cuișoare

Condimentarea este mugurii nedeschis ai mirtului. Cultivarea acestor copaci se desfășoară în India, Tanzania, precum și pe insula Madagascar și Ceylon.

Pentru a obține condimentarea aveți nevoie de:

 • Muguri uscați nedeschise.
 • Nu este nevoie să utilizați instrumente pentru aceasta.
 • Acestea sunt așezate direct la soare, unde se întind până se fierb complet.
 • Dacă mugurii se sparg la rupere, aceasta înseamnă că procesul de uscare este complet.

Dacă procesul de uscare a fost efectuat corect, după un timp mugurii vor deveni din nou elastici.

Calitatea garoafei este verificată cu hârtie. Acest condiment trebuie pus pe o foaie albă de hârtie și acoperit cu aceeași foaie deasupra. Stratul superior de hârtie trebuie rulat cu un sucitor. Dacă, după efectuarea acestei proceduri, apar pe hârtie pete uleioase, aceasta înseamnă că garoafa este de foarte bună calitate. Un alt mod de a testa calitatea unui cuișor este să-l așezați într-un recipient cu apă. În cazul în care mugurul plutește orizontal, acest lucru indică o calitate slabă a condimentului.

Acest condiment se caracterizează prin prezența unei arome distinctive și puternice, precum și un gust picant.

Puteți cumpăra o garoafă la orice magazin alimentar. Se vinde fie sub formă măcinată, fie ca pețioli întregi. Acest condiment se adaugă unui număr mare de feluri de mâncare. De asemenea, cuișoarele sunt utilizate pentru a trata o varietate de boli.

Cuisoarele conțin eugenol, ceea ce îi conferă o aromă atât de puternică. De asemenea, acest condiment este format din substanțe grase, carililină, humulenă, acid olkeanic și taninuri, ceea ce permite utilizarea acestuia în medicina populară.

Proprietăți de vindecare

Proprietăți de vindecare

Cuisoarea este un agent antiinfecțios foarte bun.

De aceea este foarte des utilizat pentru a trata o varietate de boli:

 • Tract gastrointestinal.
 • Sistem nervos.
 • Tractului respirator.
 • Cavitatea bucală etc.

Proprietăți utile ale cuișoarelor:

 • Cuisoarele sunt foarte des utilizate pentru tulburările tractului gastro-intestinal. Acest lucru se datorează faptului că, cu ajutorul acestui condiment, zgâria corpului este eliminată.
 • Garoafa este destul de extrem de eficient în bolile sistemului genito-urinar, precum și în tractul respirator.
 • În medicina populară, cuișoarele sunt adesea folosite ca calmante pentru durere.
 • Acest condiment este capabil să încălzească foarte bine corpul uman, prin urmare este adesea folosit pentru hipotermie și degerături.
 • Dacă un pacient are indigestie sau balonare, cuișoarele sunt un remediu extrem de eficient.
 • Pentru afecțiunile pielii, cuișoarele sunt utilizate împreună cu curcuma.
 • Cuișoarele sunt un ingredient esențial în multe remedii la rece.
 • Cu ajutorul acestui condiment, puteți scăpa de tuse uscată și de multe afecțiuni ale gâtului.
 • Pentru a proteja împotriva răcelilor și tusei, se folosesc cuișoare tocate împreună cu miere.
 • Cuisoarele au un efect foarte bun asupra circulației sângelui.
 • Cu ajutorul său, activitatea ficatului și a stomacului este stabilizată.
 • Cuisoarele reduc durerea de dinți la pacienți și le împrospătează respirația.
 • Pentru a curăța mucoasa gastrică, se folosesc cuișoare cu vodcă.

Uleiul de cuișoare este folosit pentru a produce ulei de cuișoare, care este, de asemenea, destul de eficient în tratarea diferitelor boli.

Acest instrument este capabil să omoare bacteriile și virușii care intră în corpul uman. Uleiul este folosit și în aromoterapie. Foarte des, uleiul de cuișoare este adăugat la apa clocotită pentru inhalare pentru o varietate de boli de cuișoare. Cuisoarea este, de asemenea, suficient de eficientă pentru bolile oculare, în special umflarea în jurul lor. Pentru a vindeca umflarea, este necesar să se pregătească un decoct de cuișoare, care se aplică pe pleoape.

În ciuda faptului că cuișoarele au proprietăți curative foarte bune, absolut toată lumea nu îl poate folosi.

Este interzisă utilizarea acestui condiment pentru copiii cu vârsta sub doi ani. De asemenea, persoanele care suferă de hipertensiune trebuie să limiteze utilizarea scorțișoarei. Dacă pacienții au ulcer gastric sau gastrită cu aciditate ridicată, atunci cuișoarele trebuie utilizate cu multă atenție.

Rețete pentru prepararea medicinei tradiționale din cuișoare

Rețete pentru prepararea medicinei populare din cuișoare

Cea mai comună rețetă de gătit Medicină tradițională pentru tratamentul diferitelor boli este ceaiul de cuișoare:

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să luați ceai negru, ghimbir și cuișoare și să turnați apă clocotită peste ele.
 • Ceaiul trebuie infuzat timp de zece minute.
 • Acest remediu ajută foarte bine la întărirea sistemului imunitar și, de asemenea, îmbunătățește starea generală a corpului pacientului.

Cuișoarele sunt destul de eficiente împotriva viermilor.

Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați corect acest condiment. Este mai bine să alegeți cuișoare întregi. Folosind un râșniță de cafea, acest condiment trebuie măcinat și consumat sub formă de pulbere în decurs de zece zile. Trebuie să beți pudra de trei ori pe zi. În prima zi, doza sa este de o jumătate de linguriță, în a doua - un sfert de linguriță. La sfârșitul celei de-a zecea zile, cuișoarele trebuie luate o dată la șapte zile, câte o linguriță. Cu respectarea corectă a schemei, puteți scăpa de viermi cât mai curând posibil.

Pentru tratamentul astmului, se folosește un decoct de cuișoare:

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să luați șase rădăcini de cuișoare și să le umpleți cu 30 de mililitri de apă.
 • Acest bulion se ia de trei ori pe zi împreună cu miere.

Pentru a calma durerile de dinți sau durerile de urechi, pregătiți ulei de cuișoare.

Este nevoie de ia cinci rădăcini de garoafe, și fierbeți-le în ulei de susan (o lingură). Pentru a trata urechile, este necesar să le îngropați cu acest medicament în cantitate de trei picături. Pentru a stinge durerea de dinți, este necesar să atașați un tampon la dintele bolnav, care este umezit anterior în medicament.

În cazul în care un pacient are orz, trebuie să pregătească un astfel de amestec de cuișoare: măcinați condimentul și amestecați-l cu apă fiartă într-un raport unu-la-unu. Acest amestec se întinde pe un tampon și se aplică pe locul de coacere a orzului.

Gătit diverse feluri de mâncare folosind cuișoare

Gătit diferite feluri de mâncare folosind cuișoare

Cuișoarele sunt utilizate pe scară largă la prepararea diferitelor feluri de mâncare:

 • Este o componentă esențială a marinadelor de legume, carne sau ciuperci.
 • Cu ajutorul acestui condiment, marinatele capătă un gust picant.
 • Varza roșie, care se prepară cu adaos de cuișoare, este foarte gustoasă.
 • Ciorbele, precum și preparatele din carne, în timpul preparării cărora se folosesc cuișoare, au un gust și o aromă destul de plăcute.
 • În timpul preparării mâncărurilor din carne, se folosesc cuișoare măcinate (prăjirea cărnii) sau întregi (carne de tocană).
 • Foarte des acest condiment este folosit pentru prepararea bulionelor de carne, precum și a supei de pește.

Cuișoarele sunt, de asemenea, utilizate cu scorțișoară într-o varietate de produse de cofetărie. Acest condiment este un ingredient esențial în timpul conservării. o varietate de fructe și legume.

Când pregătiți o varietate de feluri de mâncare, cuișoarele trebuie aplicate cât mai târziu posibil.

Acest lucru nu-i va permite să-și piardă gustul plăcut, iar felul de mâncare nu își va pierde picantul. La fiert, scorțișoara își pierde aroma, iar gustul devine amar. Când pregătiți diverse feluri de mâncare, cuișoarele trebuie luate în cantități minime. Uleiul de cuișoare este foarte eficient pentru tratamentul diferitelor boli ginecologice. Cu ajutorul acestui remediu popular, tonusul uterului se îmbunătățește, precum și ciclul menstrual, în care perturbările sunt cauzate de situații stresante.

Selectarea condimentelor

Selectarea condimentelor

Pentru ca cuișoarele să aibă un efect ridicat în timpul tratamentului diferitelor boli, precum și să devină un plus original în timpul preparării diferitelor feluri de mâncare, este necesar să faceți alegerea corectă a acestui condiment în momentul cumpărării:

 • În primul rând, o garoafă trebuie să aibă maro roșcat.
 • În al doilea rând, ar trebui să fie vizibil uleios, adică să lase urme grase pe hârtie. Cuisoarele nu trebuie să fie uscate. Prin urmare, atunci când îl alegeți, trebuie să încercați să spargeți mugurul. Dacă s-a aplecat și a eliberat în același timp ulei, atunci acesta este un cuișor de înaltă calitate.
 • În al treilea rând, dacă un mugure de cuișoare intră în apă, atunci capacul său ar trebui să fie deasupra. Acest lucru se datorează faptului că uleiul din mugur trebuie să-l tragă în jos.

Atunci când cumpărați cuișoare, cel mai bine este să acordați preferință întregului condiment.

Cuișoarele măcinate se pot deteriora foarte repede, își pot pierde aroma și capătă un gust amar. În cazul în care pețiolul este uscat și ridat, atunci acest lucru indică faptul că condimentul este deja destul de vechi și nu poate fi consumat. Astfel de cuișoare pot fi utilizate pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare, dar și-au pierdut deja gustul, ceea ce va determina necesitatea creșterii dozei necesare în timpul preparării unui anumit fel de mâncare.

Garoafa - un remediu foarte eficient pentru tratamentul diferitelor boli.

Datorită gustului și aromei sale plăcute, poate fi folosit și la prepararea diferitelor feluri de mâncare. Acest lucru va ajuta nu numai să vă bucurați de aroma plăcută a vasului, ci și să îmbunătățiți starea generală a corpului și să consolidați sistemul imunitar.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.
Categorie:Rețete | Garoafa

Folosesc întotdeauna cuișoare pentru a îndepărta durerile de dinți, iar bunica mea m-a învățat cum să fac ulei. Chiar ajută foarte mult.

Avatar Leideen

Cuisoarele mă ajută bine ca măsură preventivă împotriva gripei și la primele sale semne. Iar aroma sa este foarte plăcută în feluri de mâncare. Eu însumi nu culeg cuișoare, deși ar fi trebuit să învăț deja. Mai mult, totul este atât de bine descris aici.