Apple Welsey: descriere, îngrijire și tăiere a copacului

Mărul Wellsey are un fruct de coacere de iarnă. Această plantă este destul de nepretențioasă de îngrijit, ceea ce îi permite să fie cultivată în orice căsuță de vară.

Conţinut:

Descrierea soiului de mere Welsey

Descrierea soiului de mere Welsey

Mării Wellsey sunt de dimensiuni medii. La o vârstă fragedă, au o coroană larg piramidală, iar puțin mai târziu o formă rotunjită, care constă din ramuri îndreptate în sus, caracterizate prin prezența unor capete penetrante. Plecarea ramurilor principale din trunchi se efectuează într-un unghi acut.

Lăstarii de măr sunt caracterizați printr-o cădere medie, grosime medie și culoare maronie. Frunzele acestei plante pot fi de dimensiuni mici sau medii. Acestea se caracterizează prin curbură, un luciu aparte și prezența unui vârf răsucit. Frunzele sunt de culoare verde închis, iar marginea lor este foarte fibroasă. Stipulele unui măr se caracterizează printr-o dimensiune lanceolată și medie. Mugurii acestei plante sunt de mărime medie și o nuanță alb-roz intercalată cu violet.

Fructul mărului este mediu sau sub medie. Sunt de culoare verde-gălbuie sau de culoare galbenă, cu un flanc roșu.

Pielea fructului este destul de subțire, netedă și fermă. Pulpa de mere poate fi albă sau verzuie. Fructele au un gust dulce și acru.

Welsey Apple Tree Care

Welsey Apple Tree Care

Îngrijirea unui măr constă în efectuarea următoarelor acțiuni:

 1. Tunderea
 2. Îngrăşământ
 3. Tratamentul leziunilor corporale
 4. Combaterea dăunătorilor

Pentru creșterea și dezvoltarea completă a mărului, precum și pentru a asigura o recoltă bogată, este necesar să fertilizați în mod regulat solul sub măr. În primul rând, buruienile trebuie îndepărtate sub copac, deoarece plantei acestui soi nu îi plac astfel de „vecini”. Dacă mărul este tânăr, puteți îndepărta buruienile cu o lopată mică de mână, care va slăbi și pământul. În acest scop, puteți utiliza și o furcă.

Este necesar să slăbiți solul cât mai atent posibil pentru a nu deteriora sistemul radicular al copacului.

Îngrășământ cu mere:

 • În procesul de slăbire a solului, este necesar să se formeze mici caneluri cu ajutorul cărora această plantă va fi fertilizată.
 • Pentru a fertiliza solul sub măr, puteți folosi gunoi de grajd obișnuit... Trebuie diluat cu apă în proporție de 1:10 și soluția rezultată este turnată în caneluri.
 • Foarte des, excremente de păsări sunt folosite pentru a fertiliza această varietate de măr într-un raport de 1:15.
 • De asemenea, pentru fertilizare se pot folosi cenușă sau soluții de oligoelemente. După fertilizare, solul trebuie slăbit din nou.

Tinerii meri Wellsey au nevoie de îngrijiri speciale în timpul iernii. Această îngrijire constă în controlul rozătoarelor și protecția împotriva înghețului. Pentru a face acest lucru, mării tineri trebuie legați cu materiale speciale, care includ stuf, ramuri de molid sau pin, precum și hârtie obișnuită pentru acoperiș. Această acțiune se efectuează la sfârșitul toamnei - primăvara devreme: când apare primul îngheț. Ramurile sunt pre-legate într-o grămadă și apoi legate în jurul mărului de sus în jos.

Pentru a proteja rădăcinile de îngheț, este necesar să acoperiți cercul apropiat al tulpinii plantei cu frunze căzute.

Stratul de frunziș trebuie să fie de 5-6 centimetri.De asemenea, în acest scop, puteți utiliza gunoi de grajd, al cărui strat nu trebuie să depășească 10 centimetri. Copacii se plictisesc la începutul primăverii. Timp de 2-3 ani după plantare la începutul primăverii, este necesar să văruiți trunchiul mărului Welsey. Această acțiune va proteja această plantă de daunele provocate de diferite insecte.

Pentru formarea corectă a coroanei mărului Welsey, este necesar să o tăiați în mod regulat:

 • Produsul acestei acțiuni va îmbunătăți iluminarea coroanei, precum și va întări trunchiul, ceea ce va permite mărului să reziste la randamente mari.
 • Tunderea mărului trebuie făcută numai cu îngrășăminte și tratarea solului.
 • Tunderea unui măr de acest soi se poate face prin subțierea sau scurtarea.
 • La subțierea coroanei ramura sau lăstara de măr este îndepărtată în întregime și, atunci când este scurtată - doar o parte din ea.

Efectuarea întineririi copacilor

Efectuarea întineririi copacilor

În cazul în care mărul Welsey are 20 sau 30 de ani, atunci poate fi întinerit, ceea ce va afecta pozitiv randamentul... Pentru a trezi muguri puternici la baza ramurilor scheletice sau pe trunchiuri, este necesar să efectuați tăierea puternică a mărului. Această acțiune se desfășoară la începutul primăverii, iar vara vor apărea pe ea ramuri noi și tinere, care sunt potrivite pentru rodire.

Anul următor, unele dintre ramurile noi trebuie îndepărtate, iar coroana corectă trebuie formată din rest. În acest scop, ramurile sunt scurtate. Doar 2-3 rinichi trebuie lăsați pe ei. Într-un an, acești muguri vor crește lăstari orizontali puternici. După câțiva ani, pe aceste muguri vor apărea fructe cu drepturi depline. Unele dintre noile ramuri pot fi plantate cu ramurile mai fertile ale mărului Welsey sau ale altor soiuri.

Pomii de acest soi au nevoie de tăiere constantă de întinerire.

Această acțiune se realizează dacă udare regulată iar hrănirea mărului nu aduce rezultatele dorite, iar lăstarii noi nu cresc mai mult de 15 centimetri. Dacă arborele are un trunchi sănătos, tăierea va avea un rezultat pozitiv. După efectuarea tăierii anti-îmbătrânire, pe copac va apărea un număr mare de lăstari verticali. Majoritatea acestor lăstari trebuie îndepărtați fără greș, ceea ce va afecta pozitiv rodirea mărului Welsey.

Mărul Welsey este un soi original de iarnă. Cu o îngrijire adecvată, puteți obține o recoltă bogată, care este deosebit de valoroasă pentru fiecare grădinar.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Copaci | măr