Cele mai interesante și creative idei de dăruire

Un teren de grădină nu este doar o bucată de teren în care se cultivă diverse culturi, este un loc de odihnă și mândrie personală a fiecărui grădinar. Locuitorii de vară se străduiesc, în diferite moduri, să-și decoreze situl, să-l facă și mai frumos, mai convenabil și, în același timp, recoltă generos.

Mulți locuitori de vară locuiesc în căsuțele lor de vară, așa că organizează acolo un adevărat loc de odihnă pentru întreaga familie. Nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe înregistrare design peisagistic sau mobilier de grădină. Multe lucruri pot fi făcute singur de la materiale uzate sau puteți achiziționa unele dintre ele, adăugându-vă imaginația pentru a face site-ul și mai original.

Conţinut:

Idei interesante pentru a da din sticle de plastic

Idei interesante pentru a da din sticle de plastic

Sticlele din plastic sunt un material accesibil și ieftin din care puteți face aproape orice. Mulți oameni consideră că aceste decorațiuni de grădină sunt prea ieftine pentru a le privi, dar cu o anumită abilitate, se pot face lucruri uimitor de frumoase.

Singura dificultate a acestor meșteșuguri este numărul mare de sticle acumulate. Uneori, pentru a face lucrurile, trebuie să economisiți sticle timp de câțiva ani sau să le cumpărați separat.

Ideile interesante pentru a oferi din sticle de plastic includ departe de artizanat și paturi de flori, dar și clădiri reale la scară largă.

Unii oameni cred că plasticul nu este mai rău decât cărămida. În unele țări (Bolivia, Honduras), oamenii locuiesc chiar și în case din sticle de plastic, există o întreagă linie de construcție dedicată exclusiv plasticului.

Cu toate acestea, în grădinile noastre pot exista clădiri mici, garduri, foișoare, case pentru copii:

 • Animale din sticle de plastic. Aproape orice animal poate fi făcut din sticle și sârmă folosind orice tehnică. Principalul lucru este că la final structura seamănă cu unul sau alt animal. Pentru începători, puteți începe cu modele simple, de exemplu, luați un recipient de plastic de cinci litri, vopsiți-l sub forma unui porc, atașând picioarele. Apoi, puteți trece la produse care necesită mai multă muncă, cum ar fi prepararea unui cocoș sau a unui păun pentru grădină. Pentru astfel de produse, este imperativ să achiziționați diferite vopsele rezistente, sârmă, un cuțit și un punte.
 • Gard. Din sticle, puteți face un gard mic pentru o grădină sau un pat de flori, lipindu-le pur și simplu în pământ la o anumită adâncime sau puteți face un gard real înalt, dacă numărul sticlelor permite. Dacă aveți nevoie de un gard liber, este suficient să fixați sticlele cu sârmă folosind metoda rețelei. Pentru un gard strâns, trebuie să faceți o foaie de plastic din sticle, să le tăiați și să le fixați cu sârmă.
 • Un foișor din plastic. Chiar și cu simplitatea construcției, este mai bine să faceți un desen și să vă gândiți la toate în avans. Pentru o construcție ușoară, lipirea sârmei va fi suficientă; pentru un foișor mai durabil, va fi nevoie de nisip și alte materiale de construcție.

Decorarea patului de flori

Decorarea patului de flori

Paturile de flori pot fi decorate în diferite moduri. În primul rând, desigur, se aleg flori, imaginea de ansamblu este gândită.Dar pe lângă plantele în sine, un gard, figuri suplimentare etc. servesc și ca decor.

Întregul pat de flori în ansamblu, împreună cu gardul, figurinele și meșteșugurile, ar trebui să alcătuiască o imagine completă. Pentru paturi de flori non-standard din țară, puteți utiliza chiar și cele mai neașteptate materiale improvizate, lucruri inutile etc.:

 • Mobila veche. Din scaune vechi, fotolii și chiar un pat, puteți face un pat de flori foarte original. Este suficient să pictați mobilierul, să tăiați mijlocul și să plantați acolo flori mici, dar strălucitoare. Puteți pune bindweed pe spate și picioare. Singura dificultate este că astfel de structuri necesită mult spațiu pe site, dar rezultatul merită. Se va crea sentimentul unei grădini magice abandonate.
 • Pietre. Paturile de flori îngrădite cu piatră sunt foarte populare în parcele de grădină. Piatra arată frumoasă, scumpă, poți face o structură din ea, vopsi etc. Paturile de flori arată original și frumos, unde pietrele sunt așezate sub formă de spirală. Florile mici sunt plantate între rândurile de pietre. Este ușor de făcut și ridicat din pietre pat de floridacă le stivuiești în rânduri una peste alta.
 • Anvelope vechi. O metodă populară și ieftină de decorare a paturilor de flori. Cea mai ușoară cale este să vopsiți anvelopa și să o plantați în centru flori, dar vă puteți gândi la modele mai complexe. Dacă există anvelope de diferite dimensiuni, puteți face un pat de flori în cascadă, puteți construi o ceașcă și un ceainic din ele (în loc de o gură - o bucată de țeavă), puteți tăia o floare dintr-o anvelopă mare sau puteți face o lebădă , și plantează flori în mijloc.
 • Butoaie și tancuri. Cel mai simplu, dar destul de eficient design de paturi de flori. Florile sunt plantate pur și simplu într-un butoi și ele însele sunt deja vopsite pentru fiecare gust. Astfel de paturi de flori, pictate sub un băiat și o fată, vor arăta foarte frumos. La tancuri, ei atrag ochi, elemente de îmbrăcăminte, o gură, puteți face brațe și picioare din sticle de plastic sau anvelope, iar florile în acest caz vor înlocui părul.
 • Pantofi vechi. În mod ciudat, chiar și pantofii pot fi utili pentru designul original al paturilor de flori. Poate fi așezat lângă patul de flori pentru decorare sau puteți planta flori direct în pantofi. De exemplu, puteți agăța cizme mari din cauciuc multicolor pe gard și puteți planta flori mici sau cretate în ele.

Mobilier de grădină DIY

Mobilier de grădină DIY

Nu toți locuitorii de vară preferă să cumpere mobilier de grădină scump. Mobilierul de țară diferă de cel de casă. Este sezonier și nu necesită structuri complexe, așa că îl puteți face singur și, în același timp, surprindeți oaspeții și vecinii cu originalitate:

 • Pentru iubitorii de ecologie, mobilierul simplu și confortabil din lemn este potrivit. Pentru a face acest lucru, nu este deloc necesar să cumpărați materiale de construcție scumpe; astfel de mobilier poate fi realizat din ramuri mari și chiar din rădăcinile copacilor existenți. Pentru tâmplarii începători, această opțiune este perfectă, deoarece materialul este ieftin și ușor de prelucrat.
 • Cotoarele vechi de copaci pot fi, de asemenea, utilizate pentru a realiza mobilier de grădină personalizat. Puteți tăia figuri din ele și puteți folosi palete vechi sau fundul unui butoi ca scaun.
 • Este foarte ușor să realizați mobilier din scânduri existente. Puteți folosi unghiile pentru a le ține împreună. Plăcile sunt conectate pur și simplu în așa fel încât să facă o bancă și o masă. Principala cerință este puterea. Pentru decor, toate mobilierele pot fi vopsite și lăcuite.
 • Puteți face mobilier de grădină interesant din anvelope. În acest caz, puteți utiliza atât tehnici complexe, cât și cele mai simple idei. De exemplu, puteți acoperi anvelopele cu o țesătură multicoloră densă, puteți plia 2 anvelope acoperite una peste alta și le puteți fixa împreună. Veți obține un otoman confortabil. Este ușor să atașați un spătar de la aceeași anvelopă la un astfel de design. Dacă tapiți anvelopele cu sfoară, obții mobilier interesant. Oaspeții nu vor ghici imediat din ce este făcut.
 • Puteți face chiar și mobilier din sticle de plastic dacă le țineți suficient de bine sub formă de scaun sau masă. Puteți folosi chiar bandă obișnuită pentru fixare.Pentru a sta ușor, pernele sunt așezate pe astfel de mobilier sau tapițate cu o cârpă moale groasă. Nu uitați să testați rezistența mobilierului înainte de a le oferi oaspeților.
 • Cei mai creativi grădinari pot realiza chiar și mobilier dintr-o cadă veche. Cea mai mare dificultate cu o astfel de ambarcațiune este de a tăia exact unul dintre pereții căzii pentru a face o canapea. Apoi, canapeaua rezultată trebuie vopsită, tapițată cu țesătură sau puneți o pernă moale lungă și veniți cu picioare, astfel încât structura să stea ferm pe sol.

Mini iaz în grădină

Mini iaz în grădină

Ceea ce locuitorul de vară nu visează să aibă un rezervor sau iaz pe site-ul dvs. Cu toate acestea, săparea unei găuri, umplerea acesteia cu multă apă și curățarea unui iaz mare necesită mult timp și costă. Pentru a vă mulțumi și a surprinde oaspeții, puteți face un mic iaz.

Există mai multe opțiuni pentru astfel de rezervoare și niciuna nu va necesita costuri sau eforturi mari (de exemplu, atunci când săpați o gaură). Nu este practic nimic de sapat si construit.

Pentru a umple un astfel de iaz, veți avea nevoie de pietriș, plante acvatice și apă însăși:

 • Din butoi. Puteți lua orice recipient de dimensiunea dorită, marcați-l oriunde în grădină, umpleți-l cu sol, plante, pietriș și apă. Dar este important să vă asigurați că butoiul nu scurge apă. Dacă este crăpat, un strat de film sau alt strat trebuie să fie atașat în interior pentru a preveni scurgerile. Puteți pune deasupra nuferi sau alte flori și le puteți schimba regulat. Acest mini iaz arată foarte romantic și frumos.
 • Un iaz cu fântână. Dacă doriți o fântână în plus față de un rezervor, luați în considerare unde va merge apa. În acest scop, este mai bine să sapi recipientul în pământ. Asigurați-vă că solul nu devine udat. Dacă se dorește, o astfel de fântână poate fi temporară. Apa poate fi turnată numai în prezența oaspeților. Dacă vă arătați imaginația, puteți veni cu o fântână originală, de exemplu, dintr-un ceainic vechi. Dacă plantați multe plante într-un iaz, amintiți-vă că au nevoie de apă calmă pentru a crește bine.
 • Din cutie. Puteți face un mic iaz într-o cutie mare de lemn veche. Nu este necesar să-l puneți pe pământ, un astfel de iaz poate fi așezat mai sus, având grijă, de asemenea, să nu se scurgă cutia. O cutie mare poate fi împărțită în secțiuni și alternată: plantați flori într-o secțiune, faceți un iaz în cealaltă. Această decorație de grădină va arăta foarte originală.
 • Din vechea baie. Dacă aveți o cadă veche în grădina dvs., aceasta va face un iaz frumos fără efort. Este recomandabil să decorați baia cu orice material rezistent la umiditate, să turnați sol, să plantați plante acvatice, să presărați pietriș deasupra, astfel încât solul să nu se erodeze și să umpleți totul cu apă. Mini-iazul original și frumos este gata. Este bine să faci în jurul unui astfel de rezervor paturi de flori... Folosiți orice statuete, pietre, ghivece de flori ca decorațiuni.

Idei interesante pentru o sperietoare de gradina

Idei interesante pentru o sperietoare de gradina

Sperietoarea de grădină a fost folosită de mult timp pentru a speria păsările, care pot distruge o parte semnificativă a acestora recolta... Acum, locuitorii de vară își decorează site-ul în toate modurile posibile, așa că sperietoarea a încetat să îndeplinească doar rolul de protector al recoltei, ar trebui să devină o parte a întregului design.

A face o sperietoare frumoasă și naturalistă este o adevărată artă care necesită imaginație și ceva efort.

Va ajuta să sperie nu numai păsările, ci și alți oaspeți neinvitați. Idei:

 • Pat de flori de sperietoare. O astfel de sperietoare îndeplinește 2 funcții simultan - sperie păsările și servește drept decor pentru grădină. Trebuie să pliați ghivecele de flori și să le fixați în așa fel încât să obțineți un bărbat mai înalt de 1,5 m. Puteți planta orice flori doriți în ghivece.
 • Sperietoare din paie. Sperietoarea tradițională a fost făcută din paie care a fost umplută în pungi de pânză. Până acum, această tehnică rămâne foarte populară. Puteți coase sau vopsi cu ușurință ochii și gura pe geanta de cap. Orice îmbrăcăminte pe care o are un grădinar va face, precum și o pălărie.
 • Sperietoare de dovleac. O astfel de sperietoare nu poate fi doar de Halloween.Trebuie doar să ne amintim asta dovleac poate atrage păsări și altele dăunători grădină. Puteți face un corp dintr-un cadru și cârpe și un cap din dovleac... Dovleacul tinde să putrezească, așa că va trebui înlocuit în timp.
 • Sperietoarea cu umor. Simțul umorului nu interferează cu realizarea unei sperietoare originale și foarte naturaliste. De exemplu, vă puteți gândi la o sperietoare, care este partea inferioară a unei persoane care iese dintr-un tufiș sau o persoană care urcă scări, picioarele care ies din pământ etc. Este nevoie de mai puțin material pentru o astfel de idee, dar păsările ar putea să nu perceapă această sperietoare ca pe o persoană întreagă.
 • Sperietoare din filme de groază. Sperietoarea cea mai înspăimântătoare îi va ajuta pe vecinii sau pe ceilalți oaspeți neinvitați să vă întoarcă noaptea pe site-ul dvs., dacă se întâmplă acest lucru. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți cea mai înfiorătoare și naturalistă sperietoare posibilă. Dacă doriți, îl puteți încadra foarte bine în ideea generală. Pentru a crea o astfel de sperietoare, aveți nevoie de un cadru (două bețe de dimensiuni diferite, fixate într-o cruce, un baston scurt - umeri) și orice lucruri negre puteți găsi. Un impermeabil lung cu glugă, ușor de realizat, va fi de asemenea util.

Decorarea căii de grădină

Decorarea căii de grădină

Calea grădinii este o parte separată a parcelei. De regulă, se formează accidental, când grădinarul merge deseori pe aceeași cale pe lângă paturi. Cu toate acestea, calea poate deveni un adevărat decor al zonei suburbane.

Calea grădinii este concepută nu numai pentru frumusețe, ci și pentru confort.

Idei de trasee:

 • Traseele de grădină nestandardizate din lemn arată foarte frumos. Cu o acoperire corectă și durabilă, o astfel de pistă va dura mulți ani. Este foarte simplu să o faceți, așezați plăcile în direcția corectă. Pentru a împiedica calea să fie spălată de ploaie, se poate face la o anumită distanță de sol. În acest caz, ar trebui să existe și o distanță între plăci, astfel încât pământul de sub pasarelă să fie ventilat și plăcile să nu putrezească.
 • Ca material pentru cărare, puteți folosi șocuri din lemn, tăieturi de copaci. Ele sunt pur și simplu introduse și săpate în pământ la adâncimea dorită, se obține o cale foarte convenabilă. În primul rând, calele trebuie tratate cu un agent special care protejează arborele de degradare.
 • O cale foarte durabilă, frumoasă și puternică este obținută din formele de polistiren gata făcute, care sunt ușor de găsit în orice magazin de hardware. O soluție specială este turnată în matrițe și se realizează părți ale viitoarei piste. Cel mai dificil lucru este să lăsați o astfel de cale să se usuce timp de câteva zile. Trebuie protejat cu atenție de copii, animale de companie și vecini nebănuitori. În partea de sus a unei astfel de căi se poate întinde cu bucăți de țiglă până când soluția este complet uscată.

Puteți face o cale pur și simplu stropind-o cu pietriș sau scoarță, dar inconvenientul va fi că suprafața este inegală, nu va fi întotdeauna convenabil să mergeți pe ea și cu atât mai mult să purtați ceva pe o roabă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatar Goshia

Mi-a plăcut foarte mult mobilierul de grădină realizat din anvelope auto. Folosind aceeași tehnologie, puteți crea nu numai scaune, ci și orice șezlonguri. Pe care ar fi posibil să vă relaxați în grădină la dacha după cină.

Avatarul lui Ira

Mi-a plăcut sperietoarea, aș pune-o și pe site-ul meu. De asemenea, avem un mini-iaz pe site, doar că am săpat un vechi castron rotund în pământ și am așezat o piatră deasupra într-un cerc în mai multe rânduri.