Boli și dăunători de piper

Dăunătorii de ardei nu dau odihnă multor oameni pentru a cultiva culturi în mod normal și, prin urmare, trebuie să monitorizați în permanență cum crește cultura legumelor. Unul dintre cei mai periculoși dăunători ai ardeiului gras este afidul, care se hrănește cu seva vegetală, așezându-se pe flori, tulpini și frunze.

Un insecticid care se descompune rapid poate fi utilizat pentru combaterea afidelor. De exemplu, keltanul sau karbofosul trebuie utilizat exclusiv înainte sau după înflorire. Se diluează la o rată de 1 lingură la 10 litri de apă. Dacă sunteți un susținător al remediilor populare pentru combaterea dăunătorilor a piperului, atunci puteți prepara o soluție din cenușă de lemn sau praf de tutun. Deci, un pahar se toarnă cu 10 litri de apă fierbinte, apoi se lasă pentru o zi. Înainte de pulverizare, amestecul este bine agitat, filtrat și se adaugă o lingură de săpun lichid.

Dar nu toate acestea sunt boli ale piperului. Cultura este afectată și de acarienii păianjen. Pentru a-l distruge, se face o soluție din usturoi, păpădie sau frunze de ceapă, trecute printr-o mașină de tocat carne și săpun lichid. Apoi amestecul este filtrat, iar apoi planta este pulverizată, indiferent de faza de dezvoltare a culturii vegetale.

După cum puteți vedea, înainte de a crește ardeiul, trebuie să fiți pregătiți pentru eventualele dificultăți. Un rol important îl joacă ce fel de semințe de ardei cumpărați. La urma urmei, cantitatea recoltei depinde de calitatea lor. Cultivarea va avea succes dacă semințele au fost depozitate timp de 3-4 ani înainte.

Cultivarea ardeiului depinde și de sol și de predecesori. În mod ideal, solul ar trebui să fie ușor, umezit și respirabil.