Cele mai eficiente modalități de a scăpa de furnicile de grădină: luptați împotriva insectelor uman sau radical

Furnicile harnice sunt de un imens beneficiu. Dar imediat ce invadează teritoriul uman, primesc imediat statutul de dăunători. Într-un apartament, casă, într-o grădină sau într-o căsuță de vară, toate activitățile lor utile sunt nivelate de răul cauzat.

O persoană este enervată de viermii de pădure, pădurea roșie și faraonul, cei din grădina neagră. Ultimul tip este cel mai frecvent, coexistă de bunăvoie cu o persoană atât în ​​apartament, cât și în parcela personală.

Există mai multe modalități de a scăpa de furnicile de grădină: chimice, populare, punând capcane. Metoda este aleasă în funcție de numărul de insecte, numărul și locația furnicarului.

Furnicile din grădină

Rău provocat de furnici

În habitatele furnicilor, solul este saturat cu fluor și calciu, starea sa se îmbunătățește - devine mai slabă. Locuitorii unui furnicar distrug aproximativ 2000 de dăunători artropodi diferiți pe zi.

Cu toate acestea, furnicile provoacă și ele rău:

 • cresc și protejează afidele, viermii;
 • răspândirea semințelor de buruieni pe sit;
 • un furnicar situat pe un pat de flori, un deal alpin încalcă conceptul de proiectare a peisajului;
 • strica plante, rădăcini;
 • distruge mugurii florali;
 • crește aciditatea solului;
 • furnicile care s-au instalat în casă poartă bacterii pe labe, strică alimentele.

Metode de îndepărtare a furnicilor

Pentru a scăpa de furnici, ei folosesc remedii populare, insecticide, pun capcane, pregătesc momeli.

Produse chimice

Preparatele insecticide pot distruge complet furnicile sau pot reduce semnificativ numărul acestora. Disponibil sub formă de geluri, granule, suspensii pentru prepararea soluției, pulberi.

Lucrul cu produse insecticide trebuie efectuat în conformitate cu normele de siguranță personală. Sunt necesare mănuși de protecție.

Geluri de combatere a furnicilor

Compoziția gelurilor include un ingredient activ, parfumuri pentru a atrage insecte și componente suplimentare. Atrase de parfum, furnicile mănâncă ele însele otravă și pe labute, corpul mic o duce la cuib. Acest lucru vă permite să livrați produsul acelor persoane care nu părăsesc niciodată furnicarul. Substanța activă inhibă activitatea sistemului nervos, ducând la paralizie și moarte ulterioară.

Avantajele gelurilor:

 • ușurința aplicării;
 • cost accesibil;
 • posibilitatea achiziționării în orice departament de produse chimice de uz casnic, magazin de grădinărit;
 • nu emana mirosuri neplăcute pentru o persoană;
 • moartea în masă a coloniei în 2 - 3 săptămâni.

Metoda de aplicare: agentul se aplică în sens punctual la intervale de 3-5 cm. Substraturile sunt utilizate în interior pentru a facilita eliminarea agentului la sfârșitul dezinsecției.

Geluri eficiente pentru combaterea furnicilor:

 1. Marele Războinic - produs în seringi cu un volum de 80 g (preț 120 ruble) și 45 g (80 ruble). Ingredientul activ este clorpirifos.
 2. Absolut - pe bază de clorpirifos într-un tub de 30 ml (180 ruble) și un cartuș de 5 ml (50 ruble).
 3. Dohlox - disponibil în ambalaje diferite. Prețul unei seringi de 40 g este de 135 de ruble. DV - fipronil.
 4. Raptor (230 ruble) - lambda-cialotrina este utilizată ca ingredient activ.
 5. Brownie Proshka - obișnuia să distrugă furnicile din casă. DV - fipronil.
 6. Forța distructivă - un remediu pentru furnici este produs pe bază de lambda-cialotrin într-un tub de 75 ml. Preț 130 de ruble.
 7. Casa curată este un remediu universal pentru furnicile de grădină și domestice, Prusaks. DV - clorpirifos. 70 de ruble.
 8. Gel Globol (noua denumire Original Exil Schaben Paste) - se vinde numai în magazinele online. Prețul unui tub este de 75 g de la 300 de ruble. DV - clorpirifos.

Granule

Granulele sunt utilizate atât în ​​spații rezidențiale, în sere, cât și în spații deschise: într-o grădină de legume, o grădină. Principiul de funcționare este același cu cel al gelului. În compoziția substanței active, atrăgători. După contactul furnicii cu peleta, insecticidul intră în corpul insectei, ceea ce duce la paralizie și moarte.

În interior, produsul este împrăștiat de-a lungul căilor de mișcare a insectelor. În comploturi, adorm în pământ, în găuri, lângă furnicar. Unii producători indică posibilitatea diluării produsului în apă.

Avantajele produselor granulare:

 • ușurință în utilizare;
 • efectul se observă deja la 3 zile după utilizare;
 • nu dăunați sau modificați compoziția solului.

Granulele de furnici sunt produse de mărci:

 1. Raptor. Este utilizat sub formă uscată și solubilă, care este convenabil pentru tratarea locurilor greu accesibile. DV - fipronil.
 2. Muravyin - granule pe bază de diazinon. Moartea furnicilor se observă după 3 - 5 zile de la aplicare.
 3. Medvetox este un remediu pentru furnicile de grădină și ursul. DV - diazinon.
 4. Thunder 2 - un remediu pentru furnicile cu o substanță activă - diazinon. Poate fi folosit pentru a ucide dăunătorii din ghivece.
 5. Avgust Anteater Super - granule cu clorpirifos.

Pulberi

Agenții sub formă de pulbere acționează într-un mod intestinal de contact. În grădinile de legume, un furnicar este acoperit cu pulbere, împrăștiat pe culoare, pe cărările de mișcare ale furnicilor. A doua metodă de aplicare este diluarea în apă și efectuarea procesării cu soluția rezultată.

Pe o notă! Pulberile insecticide sunt utilizate și în momeli.

Cele mai populare pulberi de grădină și furnici de casă sunt:

 • Delicia (Chlorpyrifos);
 • Anti-furnică (cipermetrină).

Distrugerea furnicarului pe site

Emulsii

Suspensiile sunt diluate cu apă în conformitate cu instrucțiunile. Este posibilă prelucrarea solului, a locuințelor, a teraselor. Puteți utiliza atât o soluție de lucru gata făcută, cât și să faceți momeli din ea.

Remediile furnicilor sub formă lichidă:

 • Muratox (diazinon);
 • Anteater (clorpirifos);
 • Muratsid (diazinon).

Capcane și momeli

Capcanele achiziționate pot fi împărțite în 2 tipuri:

 1. Benzi lipicioase. Ajută la reducerea numărului de furnici. Sunt produse sub formă de bandă cu bază adezivă. Așezate pe căile de mișcare a insectelor, pe măsură ce furnicile se lipesc, acestea sunt eliminate. Dezavantaje - întreaga colonie nu este infectată, aspectul este inestetic.
 2. Cutii pentru momeli. Produs de mai multe mărci: Raptor, Reid, Combat, Dohlox. În interiorul dispozitivului se află o momeală cu insecticid, pe care furnicile o mănâncă singure și o duc la furnicar, infectând restul rudelor lor. Principiul acțiunii este identic cu gelurile. Dar sunt mai simple de utilizat - este suficient să scoateți structurile din ambalaj și să le desfășurați.

Pe o notă! Există și capcane actuale. În comparație cu altele, acestea se disting prin prețul ridicat și eficiența scăzută. Numai lucrătorii sunt distruși, iar uterul continuă să depună ouă și crește populația.

Capcanele furnicilor se pot face cu propriile mâini:

 1. Luați o cutie de chibrituri, picurați puțină miere sau sirop în ea, acoperiți-o cu carton și presărați-o cu pulbere de acid boric. Furnicile atrase de momeală se vor murdări cu acid, care va pătrunde prin învelișul chitinos și va provoca moartea insectei.
 2. Lipiți marginile recipientului cu bandă, așezați momeala în centru. Sticlele de plastic tăiate pot fi folosite pentru a arunca capcanele fără regret.
 3. Tăiați gâtul sticlei de plastic. Lubrifiați interiorul peretelui cu ulei vegetal. Atașați o scândură, un băț, astfel încât furnicile să poată urca liber pe recipient, din care nu mai pot ieși.
 4. Bilele de acid boric sunt cele mai populare capcane de momeală atât pentru furnici, cât și pentru gândaci. Pentru a le prepara, veți avea nevoie de 10 g de acid boric, gălbenușul unui ou fiert, o linguriță de ulei de floarea soarelui, făină sau piure de cartofi. Se prepară o masă din ingrediente, se formează bile, se așează pe substraturi și se plasează în locurile de localizare și mișcare a furnicilor.

O alternativă la acidul boric poate fi un agent insecticid: granule sau lichide.

Ca momeală, ei folosesc nu numai miere, sirop, gem, ci și un amestec: amestecați 4 linguri de sirop cu o lingură de drojdie uscată, 10 g de acid boric sau borax.

Biologic

Produsele biologice sunt produse pe bază de tulpini de bacterii, ciuperci, nematode care au un impact negativ asupra funcțiilor vitale, a sistemului reproductiv și a insectelor. Produsele biologice sunt produse împotriva afidelor, acarienilor păianjen, gândacilor din cartofi Colorado, omizi, fluturi. Dar dezvoltarea unor astfel de fonduri nu se realizează de la furnici.

Interesant! Lomehuza este capabil să provoace moartea unui furnicar. În dimensiune este de 2 - 3 ori inferior față de furnici. Secretează un exsudat specific care îi conduce pe locuitorii furnicarului într-o stare de euforie. O nouă generație de furnici apare cu un model de fiziologie și comportament modificat - pseudoergate. Acești indivizi nu funcționează, ca urmare, stocurile nu sunt completate, procesul de reproducere se oprește și furnicarul moare.

Metode tradiționale

Furnicile de grădină au fost luptate chiar înainte de apariția insecticidelor.

Tabelul 1. Remediile populare populare împotriva furnicilor.

Gudron de mesteacan Are un efect descurajant. Este folosit în principal în grădină sau în grădina de legume.
Cap de peste Este necesar să plasați capul unui pește afumat sau putred pe un furnicar și, în curând, locuitorii săi vor începe să caute un nou habitat.
Amoniu sau oțet Dăunătorilor nu le place mirosul înțepător, dezorientându-i. Se amestecă o lingură de produs cu 1 litru de apă, se udă solul lângă plante.
Mei sau gris Presărați cereale de-a lungul căilor de mișcare, presărați abundent pe furnicar. Există mai multe versiuni ale modului în care funcționează produsul pe furnici. Potrivit unuia dintre ei, după ce a mâncat cereale, se umflă în corpul insectei, ceea ce duce la întreruperea funcționării organelor interne și la moarte. Când meiul este în sol, din cauza umezelii, se dezvoltă pe el tulpini de ciuperci din sol. Drept urmare, furnicile părăsesc cuibul.
Sifon Pentru ca un remediu să funcționeze pe furnici, acesta trebuie să intre în corpul lor. Pentru a pregăti momeala, trebuie să amestecați sodă și zahăr, câte un pahar din fiecare. Combinați cu apă pentru a forma o substanță cremoasă. Se toarnă în recipiente mici și se pune lângă cuib. O soluție de sodă preparată dintr-un pahar de sodă și 1,5 litri de apă clocotită este turnată pe furnicar. Presară deasupra cenușă. În curând insectele vor pleca în căutarea unei case noi.
Drojdie Pentru a distruge indivizii din interiorul furnicarului, acesta este presărat cu drojdie uscată.

Cum se alege un produs

Atunci când alegeți un remediu pentru furnicile de grădină, este necesar să luați în considerare numărul lor, localizarea. Când există puține insecte, vă puteți limita la remedii populare. Dacă populația s-a înmulțit, insecticidele sunt indispensabile.

Important! Atunci când alegeți o substanță chimică, ar trebui să studiați cu atenție compoziția și să acordați atenție substanței active. Insectele dezvoltă rezistență, prin urmare, pentru tratamente repetate, este mai bine să alegeți un medicament cu o componentă activă diferită.

Caracteristici de a scăpa de furnici în grădină

Pentru a proteja pomii fructiferi și ornamentali, se utilizează următoarele metode:

 1. Curea de vânătoare. Înfășurați butoiul cu panglici de țesătură sau bandaje. Aplicați lipici de grădină. O astfel de centură va deveni un obstacol pentru furnici și omizi.
 2. Luați o fâșie de folie, de cel puțin 20 cm lățime, îndoiți o margine și faceți tăieturi cu foarfece. Înfășurați trunchiul, fixați în mijloc cu sfoară. Marginile ascuțite vor împiedica furnicile să se miște prin copac.
 3. Legați capcane de casă din plastic pentru portbagaj.

Pentru a scăpa de furnicile din grădină, copacii sunt prelucrați:

 • gel insecticid - produsul se aplică numai pe trunchiuri, nu poate fi utilizat în perioada de coacere;
 • cu gudron;
 • ulei de in, pentru acest amestec 30 g de ulei, un litru de apă și linguriță. sodă;
 • infuzie de pelin: 300 g iarbă proaspătă, se toarnă 8 - 10 litri de apă clocotită, se lasă 5 - 6 ore;
 • soluție de kerosen: 400 g de rufe sau săpun de gudron ras, 2 linguri. l acid carbolic, 10 linguri. l de kerosen, 10 l de apă caldă.

Pe o notă! De asemenea, puteți trata un trunchi de copac cu un remediu vechi dovedit: o soluție de var stins.

Furnicile de grădină

Cum să scapi de furnici în grădină

Cele mai eficiente mijloace pentru uciderea furnicilor în paturi sunt peletele. În conformitate cu instrucțiunile, acestea sunt îngropate în sol, așezate în găuri atunci când plantează semințe, răsaduri. De asemenea, sunt utilizate fluide insecticide, momeli și capcane cu acid boric.

Ca măsuri suplimentare, se utilizează agenți de descurajare:

 • se toarnă un amestec de oregano zdrobit și sulf (1: 2) într-o gaură săpată anterior lângă furnicar;
 • prelucrarea solului și a plantelor cu o soluție de blaturi de roșii, se toarnă o găleată de materii prime cu apă clocotită și se lasă timp de 12 ore;
 • paturile de usturoi sperie furnicile;
 • o soluție de oțet, gudron, amoniac, acid citric.

Furnicile din seră

Pentru a împiedica furnicile de grădină să aleagă o seră, o structură de seră, ar trebui să săpați în mod regulat, să slăbiți solul și apa. Pentru distrugerea insectelor se folosesc agenți chimici: capcane insecticide, geluri, concentrate. Oponenții chimiei pot folosi remedii populare.

Furnicile din casă

Alegerea fondurilor de la furnici din casă este de preferat să se facă în favoarea gelurilor și capcanelor, care conțin un insecticid. Aceste medicamente vă permit să eliminați rapid dăunătorii, bugetați și fără efort. Nu conțin componente care sunt toxice pentru oameni și nu încalcă estetica.

Locuri obligatorii pentru prelucrare:

 • plinte;
 • zona din apropierea coșului de gunoi;
 • modalități de mișcare a insectelor.

În interior, puteți utiliza și aerosoli, prafuri - pulberi. Din remedii populare - bile cu acid boric.

Cum să distrugi un furnicar

Nu cea mai umană metodă. Dar când există prea multe cuiburi de insecte, măsurile radicale nu pot fi evitate. Pentru a distruge furnicarul, trebuie să-l umpleți cu unul dintre următoarele mijloace:

 • 50 - 100 ml de motorină, benzină sau kerosen;
 • mai multe găleți cu apă clocotită, cantitatea depinde de mărimea furnicarului;
 • soluție concentrată de Muratox, Anteater sau Muracid.

Pentru o eficiență mai mare, furnicarul este pre-dezgropat.

Se pot alunga furnicile de grădină fără a le face rău?

Cea mai ușoară și mai umană modalitate este să dezgropăm un furnicar, să-l așezăm într-o găleată sau pungă și să-l transferăm într-o altă zonă, în pădure. Este mai bine să faceți acest lucru seara, când muncitorii s-au întors la cuib.

Utilizarea agenților de respingere - agenți de descurajare poate fi, de asemenea, atribuită metodelor inofensive. Acesta poate fi capul unui pește, substanțe și plante puternic mirositoare.

Unii grădinari sunt de acord că, dacă umbriți furnicarul, cu siguranță insectele îl vor părăsi.

Cum să scapi definitiv de furnicile de grădină

Măsurile cuprinzătoare vor provoca cu siguranță o scădere a numărului sau dispariția completă a grădinii furnici de pe site... Ca măsură preventivă, se recomandă săpătura regulată a solului, monitorizarea umezelii sale, plantarea usturoiului, pătrunjelul, plantelor, muștarului, celandinei.

Cu toate acestea, nu este pe deplin corect să spui că poți scăpa pentru totdeauna de furnici în căsuța de vară sau în parcela de grădină. Chiar dacă vă curățați complet teritoriul de lucrătorii omniprezenți, nu se poate exclude posibilitatea soluționării lor ulterioare. După împerechere, femelele zburătoare apar vara. După ce au ales un teritoriu, și-au aruncat aripile și au devenit fondatorii unui nou furnicar.Este imposibil să prezici că site-ul tău nu va fi ales.

Expertul vorbește despre lupta împotriva furnicilor de grădină:

Avatar Goshia

Am încercat să stropim mei lângă castraveți, pe care furnicile au crescut afide. Foarte curând, meiul a dispărut, iar furnicile, de fapt, au devenit mult mai puțin. Nu am auzit de o sticlă de plastic cu ulei de floarea soarelui, o voi încerca anul viitor.

Furnicilor mei le place să planteze afide pe tufișuri de coacăze și săpă găuri în pământ în toată grădina. Presar tufișurile cu un strat gros de cenușă - nu se pot târâ pe pulbere fină uscată și pleacă. Și pulverizez tufișurile cu o soluție dintr-o cutie de litru de cenușă și câteva linguri de detergent pentru vase pe o găleată de apă, astfel încât să se lipească mult timp de tulpini și frunze. Nici furnicile și nici afidele nu se simt așa și, după mai multe astfel de tratamente, pleacă, iar compoziția este spălată de prima ploaie și apoi fructele de pădure pot fi consumate în siguranță. Dar astfel de metode nu funcționează cu furnicile înaripate - în fiecare primăvară se urcă din pământ și zboară în casă. uneori este posibil să le găsești găurile și să le umpli cu apă și apă cu săpun, dar găsesc alte căi. Trebuie să tragem plasele peste tot pe ferestre și uși, dar ele zboară încă uneori. Poate cineva știe cum să-i alunge definitiv de pe site? Și, de preferință, fără utilizarea substanțelor chimice.