Combaterea furnicilor de casă în apartament - droguri și metode populare

Aceste insecte miniaturale de culoare neagră sau roșie apar în apartamente în martie-aprilie și sunt percepute inițial ca mesageri ai primăverii. Dar în curând încep să otrăvească viața, târându-se în toate vasele de zahăr, borcane cu gem.

Se așează în chifle dulci și prăjituri, roagă găuri în bomboane. Se târăsc pe pat, se urcă în aparatele de uz casnic. Mai aproape de vară, coloniile de furnici încep să se împartă și colonii întregi de insecte încep să se miște de-a lungul pereților.

Lupta cu furnicile dintr-un apartament nu este dificilă dacă știi cum să o faci corect.

Conţinut:

Descrierea și vătămarea de la furnici

Furnicile devin interioare, instalându-se în apartamentele noastre. Locuiesc în numeroase colonii cu o ierarhie strictă. Femelele și masculii sunt implicați în extinderea genului, restul insectelor sunt implicate în asigurarea acestui proces, păzesc furnicarul și aduc hrană. Pentru a face acest lucru, ei parcurg distanțe mari. După ce se găsește o sursă de hrană, o furnică muncitoare marchează calea. Astfel, alți indivizi își găsesc drumul spre mâncare. În apartament puteți vedea astfel de cărări de-a lungul cărora furnicile se scurg repede.

Acestea sunt insecte din ordinul himenopterelor. Dar numai masculii și femelele au aripi. Furnicile care lucrează sunt fără aripi. Toate au antene lungi geniculate, câte 11-13 segmente, în funcție de specie. Abdomenul furnicii este îngroșat; este separat de regiunea toracică printr-o talie îngustă. În acest sens, acestea diferă de termite, al căror corp este plat.

Lungimea corpului furnicii roșii este de 4 mm, a persoanei care lucrează - până la 2,5 mm.

Culoarea este galbenă sau roșie. Îi place să se așeze în locuri calde, cu umiditate ridicată. Nu sapă cuiburi, ci se așează în cavități gata preparate. Uneori furnicile roșii creează cuiburi difuze, populând mai multe cavități. Uneori pot fi la o distanță de câțiva metri unul de celălalt, dar au pasaje care leagă aceste ramuri.

Descrierea și vătămarea de la furnici

Periodic, o parte a familiei este separată și pleacă în căutarea unui nou loc de reședință. Apoi, camera este umplută cu un număr semnificativ de furnici înaripate. Mergând spre ferestre, încercând să iasă. Furnicile construiesc de obicei cuiburi afară. Dar uneori ajung sub casă, la subsol. Apoi muncitorii pătrund prin crăpăturile din podea și încep să caute alimente.

Există furnici negre și roșii (numiți faraoni). Acesta din urmă a apărut pe teritoriul nostru la sfârșitul secolului al XIX-lea. Sunt mai mari decât dimensiunile negre, mușcă dureros dacă ajung sub haine. Furnicile nu sunt insecte periculoase pentru oameni. Mai degrabă, cauzează disconfort dacă apar în cantități mari. Pe parcurs, furnicile transferă diverse gunoaie în mâncarea pe care o consumă. La urma urmei, se târăsc prin tot apartamentul, inclusiv coșul de gunoi.

Metode de combatere a furnicilor

După ce furnicile se târăsc în jurul apartamentului, regăsindu-se în cele mai neașteptate locuri, proprietarii încep să se lupte cu ele. Unii caută un cuib pentru a scăpa de toți împreună. Dar găsirea lor nu este ușoară.Uneori, sub plinta sau pervazul ferestrei există doar intrarea în apartament, iar o cale lungă și șerpuită duce de la ea la cuib. Nu este necesar să distrugeți pereții sau podelele pentru a ajunge la ele. Puteți folosi agenți care vor aduce o substanță otrăvitoare în cuib.

Metode de combatere a furnicilor:

 • Remedii populare
 • Capcane cu acid boric
 • Produse chimice (spray-uri, geluri)
 • Scarers cu ultrasunete
 • Aplicarea acidului boric

Acid boric de la furnici

Acid boric de la furnici

Acidul boric, care pătrunde în corpul furnicii în cantități mici (3%), distruge chitina, din care este creat corpul său. Dacă există mult acid, furnica va muri repede, neavând timp să o aducă în cuib și să hrănească femelele.

Pentru a scăpa de insecte cu acid boric, trebuie să aveți răbdare. Întregul proces va dura mult timp, poate câteva luni:

 • De mult timp, momelile care folosesc acid boric au fost folosite pentru a combate furnicile de interior. Pentru a face acest lucru, fierbeți oul timp de 10 minute. Scoateți gălbenușul din el, frământați-l. Colectează 1 ceai. o lingură de acid boric. Se amestecă cu gălbenuș.
 • Se fierb 3 cartofi și 3 ouă. Curățați, amestecați gălbenușul cu cartofi și frământați până se omogenizează. Adăugați o pungă cu acid boric și 1 linguriță. Sahara.

Rulați bile mici din produsul rezultat. Așezați-vă de-a lungul cărării furnicilor. Nu ar trebui să rămână mâncare pe masă peste noapte. Acest lucru este necesar pentru ca furnicile să mănânce otrava și nu mâncarea mai delicioasă. Nu lăsați apă în recipiente deschise sau în partea de jos a chiuvetei. Apa neutralizează acțiunea acidului boric.

Video util despre cum să scapi de furnici:

Bilele au inițial o aromă puternică. Dar apoi dispare și trebuie să gătești din nou momeala și să o întinzi în locul celei vechi. Procesul de distrugere a unei familii întregi va dura o lună sau mai mult. Legendele populare sfătuiesc să așezi bilele de 2 ori. Primul este la începutul declinului lunii, al doilea este la sfârșit.

Alte produse sunt amestecate cu acid boric:

 • Mierea sau zahărul sunt combinate cu acid boric în cantități egale. Dacă este necesar, adăugați apă. Amestecul trebuie să fie lichid, dar să nu se răspândească când este aplicat pe suprafețe. Picăturile sunt aplicate de-a lungul cărării furnicilor. Vor transporta amestecul de acid boric în cuib și, după un timp, furnicile vor dispărea.
 • La borcan se adaugă acid boric amestecat cu o cantitate mică de drojdie. Aplicați amestecul rezultat pe plăcile plate. Așezați-vă de-a lungul căii de mișcare a insectelor. Drojdia adusă în cuib strică aprovizionarea cu alimente pentru larve, astfel încât acestea mor de foame. Acidul boric afectează adulții.
 • Carnea tocată este amestecată cu acid boric și așezată în bile în jurul apartamentului. Trebuie să fie ascuns cu grijă de animalele de companie care pot sărbători cu otravă. Momeala poate atrage muște.
 • Acidul boric se amestecă în cantități egale cu glicerină și se adaugă maro, miere sau zahăr umezit cu apă. Capcanele sunt inspectate regulat. Eu adaug apă la cele uscate sau le înlocuiesc cu altele noi. Puteți întinde un amestec uscat de acid boric. Aceste capcane se schimbă o dată pe săptămână.

Metode populare de luptă

Metode populare de luptă

De-a lungul multor secole de coexistență între om și furnici, care prin voința sorții au devenit interioare, au fost dezvoltate multe metode populare pentru a scăpa de insecte. Acestea se disting prin accesibilitate, ușurință în executare și chiar umanitate.

Nu toată lumea va putea pune un pahar de zahăr dizolvat în apă, așteptați până când un număr mare de insecte se vor îneca acolo și le vor scurge pe toaletă. Nu e de mirare că există o expresie „furnica nu va ofensa”. Același plan este propunerea de a lăsa pe masă bucăți de zahăr înmuiate în apă. După ce sunt cât mai mulți dintre ei, sunt periați de pe masă și scoși în stradă sau scoșiți din apartament în alt mod.

Zăpada de cafea amestecată cu sirop de zahăr ucide furnicile.

Astfel de metode de luptă nu se vor potrivi multor persoane datorită faptului că aici sunt distruse doar indivizii care au venit la momeală.Dacă cuibul este mare (primul etaj, furnici sub casă), va dura foarte mult să-i prindă. Este mai bine să creați condiții în care furnicile să părăsească singure camera.

Cu o cantitate mică din ele, presărați căile cu mușețel medicinal uscat. Furnicilor nu le place mirosul ei, așa că caută alte modalități. Mușețelul poate fi așezat în siguranță în pat sau lângă alimente.

Produse chimice și dispozitive

Produse chimice și dispozitive

Dacă nu aveți timp să aveți grijă de capcane în mod regulat, utilizați medicamente special concepute cumpărate în farmacii veterinare sau magazine specializate:

Pregătiri / dispozitive Acțiune și aplicare
Raid (spray) Pulverizează toate fisurile și fisurile, toate căile de mișcare. Închideți orificiile de ventilare și lăsați cel puțin o oră. Apoi camera este bine ventilată.
Raid (capcane) Granulele sunt așezate de-a lungul căilor de mișcare. Conform principiului acțiunii, agentul este similar cu acidul boric.
Dohlox Ajută să scapi de furnici și gândaci.
Raptor (gel) Aplicați plinte și moduri de mișcare a insectelor. Valabil până la 8 luni. Are un aditiv amar care protejează împotriva consumului accidental al animalelor. Suprafețe ușor de clătit.
Tăieturi Zindan (gel Acționează similar cu remediul anterior.
Frontline (spray) Mijloace foarte eficiente de combatere a tuturor tipurilor de insecte
Cretă „Mashenka” Insecticid cu acțiune de contact. Nu conține momeli, deci este mai bine să o folosiți împreună cu geluri. Un creion este suficient pentru a acoperi o suprafață de 30 m2. Timpul de așteptare este de 7 zile, apoi procesarea se repetă.
Riddex Plus Repeller electromagnetic Dispozitivul cu o rază de acțiune de 200 m este sigur pentru persoane și animale de companie. Se conectează la o priză electrică obișnuită. Putere 4 W, frecvență impuls 0,8-1 Hz.

Prevenirea furnicilor

Prevenirea furnicilor

Pentru a împiedica furnicile să intre în casă, acestea nu trebuie lăsate cu mâncare. Prin urmare, aveți nevoie de:

 1. Păstrați mesele și chiuvetele curate.
 2. Scoateți coșul de gunoi imediat după ce este plin de deșeuri.
 3. Păstrați gresie și pereții mobilierului curate, îndepărtând urmele de stropi și grăsimi.
 4. Curățați regulat hrănitoarele pentru animale.
 5. Acoperiți vasele cu mâncare.
 6. Nu aruncați mâncare pentru animale pe podea.
 7. Furnicilor nu le place parfumul cuișoarelor. Prin urmare, busuiocul cu cuișoare poate fi plantat în cameră. Frunzele sale freacă suprafețele de-a lungul cărora se mișcă insectele. Dar mai întâi, cel mai bine este să alungi insectele din cameră.

Cu un număr mic de aceștia sau după ce lupta a terminat cu ei, presărați căile avansării cu mușețel medicinal uscat. Furnicilor nu le place mirosul, așa că caută alte habitate. Mușețelul poate fi așezat în siguranță în pat sau lângă alimente.

Puteți afla mai multe despre cum să scăpați de furnici în videoclip:

Metodele populare sunt sfătuiți să frece modalitățile de promovare a furnicilor:

 • Usturoi
 • Lămâie
 • Pelin
 • Frunze de bătrân
 • Anis
 • Pătrunjel

Furnicilor nu le plac mirosurile. Unele dintre ele nu vor fi nici plăcute pentru proprietari. După ce s-a stabilit cea mai bună opțiune, tratamentul se repetă o dată pe lună.

Lera1 avatar

A existat un remediu excelent numit „praf”, se descurca bine cu gândaci, furnici și alți paraziți și insecte, dar din păcate pare să fi fost scos din producție.

Avatar AnnaAlimova

Am prelucrat plinte cu Raptor, niciunul dintre remedii populare nu a fost eficient. Am adus accidental furnicile acasă cu ramuri pentru rozătoare și insectele s-au înmulțit rapid. Desigur, este foarte neplăcut să găsim acești dăunători în produsele alimentare, așa că am fost gata să recurg la diferite măsuri. Dar gelul a mers bine.