Highlander Sahalin: ce rău provoacă și cum să scapi de el?

Cât de des, ispitit de neobișnuitul unei plante, locuitorul de vară o plantează pe site-ul său. Dar apoi nu știe cum să scape de desișurile care au umplut întreaga zonă, care în cele din urmă se transformă în iarbă inutilă, de buruieni. În același timp, provoacă mari daune altor plante. Astfel de culturi decorative includ alpinistul Sahalin sau hrișca Sahalin.

Una dintre plantele comune muntean crește în climă caldă și umedă. Desișurile ornamentale de iarbă pot fi găsite pe Sahalin și Insulele Kuril. Frumusețea aspectului unei plante perene atrage mulți locuitori de vară și aceștia decid să-și decoreze locul prin plantarea unui alpinist Sahalin. Este interesant faptul că planta se rădăcină ușor și devine rapid dominantă pe întreg teritoriul.

Conţinut:

Caracteristicile structurii plantei

Caracteristicile structurii plantei

Nu degeaba alpinistul Sahalin este numit hrișcă, deoarece aparține familiei hrișcă. Imaginați-vă: desișuri de iarbă cu tulpini noduroase de până la doi până la trei metri înălțime și frunze de douăzeci de centimetri în diametru.

Frunzele ovale, în formă de inimă, sunt netede, lucioase deasupra și acoperite cu puf dedesubt. Pe suprafața verde, sunt vizibile pete de alb sau roz. Frunzele sunt moi la atingere și se rup ușor.

Puteți fie să vă împrieteniți cu un highlander controlând creșterea acestuia, fie să scăpați complet de el, ceea ce este foarte dificil.

Hrișca este renumită pentru florile sale mici, cremoase, colectate în panicule. Și semințele unui alpinist sunt nuci triunghiulare, asemănătoare cu bobul de hrișcă. Toamna, partea de sus a plantei se stinge, iar rizomii dau lăstari noi în primăvară. Fluirea și vitalitatea rizomului localizat orizontal de hrișcă Sahalin sunt uimitoare. Planta poate prospera în locuri în care există o umiditate ridicată a solului, dar seceta severă va duce doar la subțierea pădurilor.

Ce rău face planta asupra amplasamentului?

Ce rău face planta asupra amplasamentului?

La fel ca toate plantele perene cu un rizom târâtor, alpinistul Sakhalin dăunează nu numai plantelor de pe sit, ci și solului:

  • Dacă culturile de grădină nu permit rădăcinilor buruienilor să se dezvolte liber, atunci nu se poate aștepta o recoltă mare.
  • Legumele sau culturile horticole vor fi zdrobite de plante perene și pot muri.
  • Hrișca Sahalin are nevoie de sol umed. Dacă există puțină umiditate, atunci solul este complet uscat de plantă, fără a lăsa nimic altor culturi.
  • Rădăcinile alpinistului sunt selectate din sol și nutrienți, sărăcindu-l.
  • Dăunătorii din hrișcă migrează către culturile de legume și grădini, distrugându-le.

Buruiala va dura mult timp pentru a lupta, astfel încât să puteți beneficia de creșterea ei. Cel mai bine este să mutați buruienile în zone ale site-ului unde există o grămadă de gunoi sau vărsat resturi. Astfel, este posibil să se mascheze defectele teritoriului. Dar pentru aceasta merită să protejați marginea creșterii alpiniste cu ardezie, săpând materialul în adâncimea unui metru.

Frunzele de hrișcă vor aduce beneficii celor care țin iepuri. Animalele se bucură de partea aeriană a plantei cu plăcere. Puteți utiliza planta cu beneficii prin plantarea ei în afara gardului.Alpinistii Sahalin sunt plantați la locul de gunoi pentru a dezinfecta solul, elibera solul de sărurile de metale grele. Chiar și o plantă de buruieni poate aduce nu numai rău, ci și beneficii.

Cum să scapi de buruieni?

Cum să scapi de buruieni?

Buruienile perene se propagă cu ajutorul rizomilor care se înrădăcinează calm pe sit, nedând viață altor culturi. Și plivirea manuală este indispensabilă aici. Chiar și o mică bucată de rădăcină rămasă în pământ va da viață unui nou lăstar. Iar rezultatul plivirii este, de obicei, după cum urmează: cu cât plivim mai mult, cu atât crește alpinistul Sahalin.
Mai eficient pentru combaterea alpinistului erbicide... Substanța chimică kletodim din compoziția preparatelor va permite distrugerea desișurilor alpinistului.

Doar răbdarea și controlul continuu al buruienilor vor aduce un rezultat pozitiv.

Controlați prevalența plantei cu produse precum Monitor sau Glifosat. Sunt aduse în pământ primăvara sau după recoltare. Va face față perfect Sakhalin Highlander și Roundup. Medicamentul este pulverizat de sus și, după șase ore, pătrunde în plantă, ajungând la rădăcini.

Buruiala se usucă și apoi este îndepărtată din sol. Erbicidul Hurricane are un efect similar. Fără substanțe chimice care să lupte împotriva alpinistului, ei folosesc încastrarea profundă a rizomilor în pământ în timpul arăturii sau săpăturilor. Puteți scăpa de plantă opresând-o prin plantarea de dalii.

Cum să evitați apariția buruienilor pe site?

Cum să evitați apariția buruienilor pe site?

Este posibil să se prevină apariția unui highlander pe site. Nu va apărea dacă o plantă perenă decorativă nu crește lângă vecini sau în spatele unui gard. Pentru a evita apariția lăstarilor montani în locuri goale ale teritoriului, este necesar să le acoperim cu pietricele sau zgură, în cel mai rău caz cu așchii. Buruienile nu germinează dacă se folosesc geotextilele atunci când se așează cărări sau o curte.

Doar planificarea plantațiilor și controlul creșterii acestora vor ajuta la menținerea site-ului curat.

Buruienile perene se dezvoltă slab atunci când muștarul sau ovăzul sunt semănate pe loc la începutul primăverii. După ele, pământul este dezgropat, îndepărtând lăstarii și rădăcinile moarte.

Paturile de flori sau peluzele goale, neumplute sunt un loc minunat pentru a crește un muntean. Prin urmare, este imperativ să se semene pete chele cu plante de acoperire a solului: cuișoare, loosestrife, briozoan. Acestea vor împiedica dezvoltarea lăstarilor Highlanderului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: