Medicamentul Maxim - proprietăți și instrucțiuni de utilizare a fungicidului

În timpul întregului sezon de creștere, majoritatea plantelor au nevoie de protecție împotriva bolilor, dintre care majoritatea sunt de origine fungică. Un număr mare de medicamente au fost create pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme. Unul dintre aceste medicamente este fungicidul Maxim.

Conţinut:

Descrierea medicamentului Maxim

Descrierea medicamentului Maxim

Medicamentul a fost dezvoltat de angajații concernului internațional „Syngenta Crop Protection SAS”. Este creat pe baza unei substanțe de origine naturală. Forma de eliberare este un concentrat de suspensie fluidă (deoarece cu), o soluție de concentrație ridicată. Pentru ușurință în utilizare, este ambalat în fiole de plastic de 2 ml (preț aproximativ 25 ruble) și flacoane de 4 ml sau 40 ml cu dozatoare. Disponibil în cutii de 1,5 litri cu colorant roșu. Prețul recipientului este de aproximativ 2000 de ruble.

Principalul ingredient activ din compoziția lui Maxim este fludioxonilul.

Este un antibiotic natural care suprimă și ucide bacteriile dăunătoare. În 1 litru de medicament există 25 g, Metalaxila-M - 10 g. Medicamentul aparține noii grupe chimice Fenilpiroli + fenilamide.

Agentul de pansament Maxim este un produs combinat conceput pentru a proteja plantele industriale și leguminoase de bolile care se transmit cu solul și semințele. Acestea sunt ciupercile clasei:

 • Ascomicete.
 • Basidomicete.
 • Ciuperci imperfecte.

Particulele produsului, după ce au fost aplicate pe bulbi, tuberculi, rădăcini și tulpini, formează un film protector în jurul lor. Organismele care cauzează boli nu pot pătrunde în această barieră, astfel încât plantele nu sunt afectate de boli. O barieră de protecție se formează și în apropierea rizomului plantei.

Prețul medicamentelor

Prețul aproximativ pentru 1 litru de medicament este de 1,7 mii de ruble.

Scop și beneficii

Scop și beneficii

Maxim are o gamă largă de efecte asupra plantelor:

 1. Protejează împotriva bolilor fungice.
 2. Stimulează creșterea plantelor.
 3. Întărește.
 4. Accelerează dezvoltarea acționând ca îngrășământ.
 5. Medicamentul aderă la fel de bine la zonele ușor umezite sau rezistente la umiditate.
 6. Are rate mici de consum.
 7. Semințele tratate pot fi păstrate mult timp.

Maxim aparține fungicidelor de contact. Aproape că nu pătrunde adânc în plantă, dar rămâne la suprafața ei și acolo acționează asupra agenților patogeni. De obicei, agenții de protecție a plantelor trebuie pulverizați frecvent, cel puțin o dată la două săptămâni. Nu stau pe frunze mult timp, sunt spălate de ploaie.

Maxim durează mult mai mult, un singur tratament este suficient pentru a proteja plantele timp de 12 săptămâni, ceea ce este practic egal cu lungimea sezonului de creștere. Instrucțiunile indică faptul că eficacitatea maximă este atinsă atunci când se aplică reprocesarea.Avantajul medicamentului este că nu ucide microorganismele benefice care trăiesc în sol și ajută plantele să se dezvolte.

Prelucrarea cartofilor înainte de plantare

Este folosit pentru a procesa:

 • Tubercul.
 • Semințele pregătite pentru depozitare sau înainte de însămânțare.
 • Rădăcini de flori de interior și de grădină, tufișuri înainte de plantare.
 • Solurile înainte de munca agricolă.
 • Ierburi pe peluze.

Fungicidul Maxim se distinge printr-o gamă largă de plante pe care este utilizat și boli:

 • El salvează porumbul de la putregaiul rădăcinii și tulpinii.
 • Cartofi pentru scabie, fomoza, putregai uscat, helmintosporioză.
 • Orez pentru explozie.
 • Mazăre din fusarium.
 • Grâu de iarnă, triticale, orz din fusarium, putrezire a rădăcinilor.
 • Fibra de in de la fusarium.
 • Ceapă, usturoi, flori cu bulbi - de la putregaiul rădăcinii, fusarium, putregai gri, helmintiază, peniciloză.

Maxim poate fi amestecat cu majoritatea insecticide, agenți de pansare și alte fungicide cu reacție chimică neutră. Pot fi amestecate în același castron, economisind timp de procesare. Nu utilizați împreună cu pansamente preparate în solvenți organici. Maxim este potrivit pentru amestecurile de rezervoare cu dezinfectanți insecticide. Este recomandabil să le testați pentru compatibilitate înainte de a amesteca mai multe medicamente.

Tratarea semințelor, tuberculilor și plantelor

Tratarea semințelor

Metodele de procesare a diferitelor plante cu Maxim sunt ușor diferite. Semințele destinate semănatului pentru răsaduri sunt tratate pentru a proteja împotriva picioarelor negre și a altor boli. Șanțurile în care sunt semănate semințele sunt, de asemenea, vărsate cu soluția preparată chiar înainte de însămânțare.

Semințele de grâu de iarnă, triticale și secară de iarnă, inul cu fibre sunt murate din fusarium și putregaiul rădăcinii folosind 2 litri de preparat pe tonă de cereale. Prelucrarea se efectuează înainte de însămânțare sau înainte de depozitare. După prelucrare, semințele pot fi depozitate cel mult un an.

Tuberculii de cartofi sunt prelucrați înainte de a fi depozitați. Sunt susceptibili la astfel de boli:

 • Fusarium
 • Antracnoza
 • Alternaria
 • Scabie argintie
 • Putregai de depozitare
 • Rhizoctonia

Mai multe informații despre utilizarea medicamentului Maxim pentru tratamentul bulbilor pot fi găsite în videoclip:

Maxim va proteja tuberculii sănătoși de agenții patogeni aflați pe plantele bolnave, împiedicându-i să se dezvolte.

 • Pentru tratarea tuberculilor înainte de plantare, 4 ml de Maxim se diluează în 100 g de apă. Fiecare tubercul este pulverizat cu soluția preparată din toate părțile. Când se prelucrează o cantitate mare de cartofi, aceștia sunt așezați într-o folie de plastic, pulverizați și agitați în ea, astfel încât toți tuberculii să fie umeziți. Sunt uscate și plantate în pământ. Înainte de depozitare, cartofii sunt tratați cu o suspensie preparată conform rețetei de 2 ml de medicament la 100 ml de apă. Se usucă, apoi se plantează în sol, pregătindu-l pentru plantare anul următor.
 • Pentru tratamentul plantelor cu flori, 2 ml de medicament se diluează în 1 litru de apă. Cu soluția pregătită, vărsați pământul sub fiecare plantă, adăugând 100 ml sub fiecare dintre ele.
 • Bulbii și rădăcinile florilor, cepei și usturoiului sunt murate prin diluarea a 2 ml de medicament în 1 litru de apă. Turnat într-un castron, puneți plantele în el și incubați timp de 30 de minute. Apoi sunt uscate și așezate pentru depozitare sau plantate în pământ. Soluția este suficientă pentru a scufunda 1 kg de becuri în același timp. După procesare, puteți repeta procedura din nou, cu următorul lot de material. Restul medicamentului este tratat cu un teren din grădină.
 • Când prelucrați plante de interior, adăugați până la 6 picături de Maxim la un pahar de apă (200 g).
 • Pentru mazarea murată, se diluează cu 2 ml în 0,5 l de apă. Înmuiați înainte de plantare timp de o jumătate de oră. Această cantitate de soluție este suficientă pentru 1 kg de semințe. Medicamentul nu are efect fitotoxic, nu dăunează plantelor.

Norme de manipulare a cerealelor

Norme de manipulare a cerealelor

Când utilizați medicamentul Maxim pentru procesarea cerealelor, nu îl utilizați pe semințe germinate care au fisuri la suprafață.Conținutul lor de umiditate înainte de prelucrare nu trebuie să depășească 16%. Semințele tratate nu sunt depozitate mai mult de un an, dar după 6 luni trebuie să își verifice din nou germinația. Sunt depozitate într-o cameră bine ventilată la o temperatură scăzută.

Tratamentul se efectuează prin agitarea continuă a semințelor, astfel încât particulele preparatului să nu se depună. În acest caz, eficacitatea medicamentului va scădea. Rata de utilizare este de aproximativ 11 litri pe tonă.

În fermele mici, se utilizează plante discontinue, care se disting prin dozare exactă, distribuție uniformă a semințelor.

La întreprinderile mari se folosește tehnica de gravare Cimbria. Aici puteți pregăti amestecuri cu alte fungicide și insecticide, puteți aplica coloranți și aditivi de finisare.

Prelucrarea la sol

Prelucrarea la sol

Plantarea bulbilor sau tuberculilor în solul afectat de agenți patogeni fungici îi expune la riscul de boli:

 • Putregaiul bazal.
 • Rhizoctonia.
 • Ofertarea verticelozei.
 • Ofilirea Fusarium.

Este mai bine să tratați imediat un astfel de sol cu ​​Maxim. Se prepară o soluție la o rată de 2 ml de medicament pe 1 litru de apă. Varsă solul și acoperă-l cu o folie neagră, care nu se îndepărtează decât după 3 zile. În acest timp, medicamentul dezinfectează solul și devine inofensiv pentru plante. Este populat cu Fitosporin, Baikal sau infuzii fermentate pentru a-l populează cu microflora utilă. După o săptămână, puteți planta răsaduri.

Dacă planta a fost deja plantată în sol contaminat, atunci este tratată suplimentar. Planta în sine și solul din jurul ei sunt pulverizate cu o soluție preparată în raport de 2 ml de medicament pe 1 litru de apă. Apoi îl acoperă cu film negru timp de câteva zile.

Tratamentul gazonului

Tratamentul gazonului

Iarba de gazon suferă de următoarele boli:

 • Mucegai de zăpadă.
 • Putrezirea rădăcinilor.

Pentru prelucrare, utilizați o soluție preparată amestecând 2 ml de Maxim și 2 litri de apă. Pulverizat dintr-o sticlă de pulverizare. Această cantitate este suficientă pentru a acoperi 20 m2 de gazon.

Acordați o atenție deosebită timpului de procesare. Se efectuează în toamnă, după ce site-ul a fost tuns. Pentru a preveni recidivele, repetați din nou tratamentul. Fă-o primăvara, după ce se topeste zăpada.

Analogii medicamentului Maxim

Există mai mulți analogi ai medicamentului Maxim. De asemenea, aparțin fungicidelor de contact și au un efect similar.

Un drog Culturi
Sinclair Semințe, tuberculi.
Intrerupator Pomi fructiferi, fructe de pădure, roșii, castraveți, trandafiri.
Luptător Porumb, mazăre, soia, floarea soarelui, sorg.
Celeste top Cartofi, grâu și secară de iarnă, orez, orz de primăvară și iarnă.
Fludioxonil Usturoi de ceapă.

Comutatorul, ca și alte medicamente de pe listă, se bazează pe fludioxonil. Combate eficient mucegaiul gri. Dar este mai des folosit pentru a proteja grădina. Disponibil sub formă de granule dispersate în apă. Medicamentul are o acțiune de penetrare a contactului.

Medicamentul în sine Maxim are mai multe tipuri:

Nume Numărul de componente Culturi prelucrate Rata de aplicare (l / t) Preț pentru 1 litru
Maxim Star 2

grâu de iarnă, triticale

orz

1-1,5

1,5-2

1,5 mii de ruble.
Maxim XL (Flex) 2

mazăre

soia

floarea-soarelui

porumb

sorg

1

1

6

1

5

2,5 mii de ruble.
Maxim Plus 2 grâu de primăvară, orz 1,2-1,5 1,6 mii de ruble
Maxim Extreme 2 grâu de iarnă, orz de primăvară și iarnă, secară 1,75 1,3 mii de ruble
Maxim Forte 3 grâu de iarnă, orz arzător și de iarnă 1,5-1,75 1,77 mii de ruble.

La procesarea acestor medicamente, consumul de lichid de lucru este de 10 litri pe tonă.

Pregătirea fluidului de lucru într-o mașină de decapat

Pregătirea fluidului de lucru într-o mașină de decapat

Pentru utilizarea în întreprinderile agricole mari, se folosesc mașini speciale de gravat:

 • Jumătate din volumul de apă este turnat în rezervor.
 • Este inclus un dispozitiv de agitare.
 • Adăugați medicamentul Maxim în cantitatea necesară.
 • Dacă este necesar, adăugați alte medicamente care au fost testate pentru compatibilitate.
 • Adăugați cantitatea de apă la normă.
 • Se amestecă constant, astfel încât eficacitatea preparatului să nu scadă ca urmare a depunerii particulelor.
 • Utilizați medicamentul în decurs de 24 de ore.
 • Spală vasele.

Depozitare și precauții

Depozitare și precauții

Conform clasificării OMS, medicamentul Maxim aparține clasei a 3-a de pericol pentru oameni. LD50> 3000. Este puțin periculos pentru albine. Dar poate fi periculos pentru pești. Prin urmare, produsul nu trebuie lăsat să intre în iazuri și alte corpuri de apă. Nu trebuie să cadă în puțuri și în alte surse de apă potabilă.

Când se utilizează maximul de droguri, se utilizează echipament de protecție personală:

 1. Un respirator sau bandaj de tifon.
 2. Frizură.
 3. Halat.
 4. Mănuși de cauciuc sau de uz casnic.

Când pregătiți produsul, nu utilizați ustensilele în care se prepară de obicei mâncarea pentru membrii familiei sau animale. Când lucrați cu medicamentul, nu fumați, nu mâncați și nu beți, astfel încât particulele de substanță care pătrund pe piele să nu pătrundă în corp. Preparatul preparat nu își pierde activitatea și este potrivit pentru prelucrarea în timpul zilei. Dacă în acest timp nu au avut timp să-l folosească complet, vărsați rămășițele sale într-un loc sigur.

Mai multe informații despre agenții fungicide pot fi găsite în videoclip:

După muncă, spală vasele folosite, scurg apa pentru a nu pătrunde în mâncarea animalelor. Mâinile sunt spălate bine cu săpun sub robinet sau apă curentă, spălate și clătite cu apă curată. Îmbrăcămintea exterioară este îndepărtată și spălată. Nu permiteți tratamentul medicamentos lângă copii.

În caz de otrăvire cu Maxim:

 1. Beau cărbune activ, calculând doza astfel încât pentru fiecare 10 kg de greutate, să se consume 1 comprimat. Se spală cu multă apă, apoi o soluție salină laxativă. Este bine să induci vărsături.
 2. Locurile de contact cu preparatul se spală cu apă curentă. Este deosebit de periculos dacă intră în ochi. Dacă se întâmplă acest lucru, clătiți-le, fără acoperire, cu multă apă curentă.
 3. Nu există antidot pentru fungicidul Maxim. În caz de simptome de otrăvire, solicitați ajutorul unui medic.
 4. Medicamentul este păstrat într-un loc uscat la o temperatură nu mai mică de -10 ° C. Temperatura maximă este de 35 de grade peste zero. Produsul își păstrează proprietățile utile timp de 3 ani de la data fabricației, dacă este depozitat nedeschis.
 5. Cu utilizarea repetată a medicamentului Maxim, poate apărea efectul dependenței (rezistenței) organismelor patogene la principalul ingredient activ. Ca urmare, medicamentul este ineficient.

Medicamentul nu arde, deci nu necesită condiții speciale de depozitare.