Cum să scapi de viespi într-o casă privată - cele mai bune medicamente și metode alternative

Viespile sunt una dintre insectele benefice pentru plantele de grădină. La urma urmei, se hrănesc cu larvele dăunătorilor culturilor de legume și fructe. Fără viespi, ar fi dificil să polenizeze plantele. Dar dacă o familie de viespi se așează într-o casă, atunci este periculoasă pentru sănătatea umană. Mușcăturile de insecte pot duce la alergii, la consecințe cumplite, cum ar fi edemul lui Quincke, șoc anafilactic.

Viespile trăiesc cot la cot cu oamenii de multă vreme. Există multe varietăți de insecte. Atunci când aceștia sunt indivizi singulari, atunci nu provoacă îngrijorare. Dar clanurile familiale de viespi care proliferează în timpul verii devin periculoase. Cuiburile lor, construite sub acoperiș sau în interiorul pereților casei, nu pot fi abordate. Insectele sunt agresive față de oameni pe măsură ce se instalează vremea rece. Apoi, ia în considerare cum să scapi de viespi într-o casă privată și ce să faci dacă sunt mușcate.

Conţinut:

Unde pot locui viespile într-o casă și de ce?

Unde pot locui viespile într-o casă și de ce?

Se știe că viespilor le place să amenajeze o locuință lângă case private, dachas. La urma urmei, pomi fructiferi, flori în paturi de flori cresc pe site. Și viespile au nevoie de nectar, sucul dulce al fructelor, pentru hrană. Ei găsesc în avans un loc de cuibărit pentru a supraviețui iernii reci.

Mai presus de toate, insectelor sociale le place să construiască cuiburi acolo unde este dificil să le vezi și să le găsești.

Doar când urci pe acoperiș poți vedea casele sferice ca și cum ar fi făcute din hârtie de ziar. Se pot agăța în colțul mansardei, ascunzându-se sub ardezie. Chiar și în peretele unei case, viespile își pot construi cuibul. Există soiuri care trăiesc în pământ, în subsoluri, sub podea.

Insectele aleg astfel de clădiri unde proprietarii merg rar. Prin urmare, este necesar să ocoliți astfel de locuri mai des pentru a detecta dăunătorii la timp. Pentru a atrage insectele usturătoare pentru a-și găsi locul de așezare, puteți pune o bucată de carne sau pește pe masa din grădină. Rămâne doar să observăm de unde a venit roiul. Este mai bine să scăpați de cuibul de viespe în primăvară, când există până la 5-6 indivizi în el. Până la toamnă, familia crește și atunci va fi mai dificil să neutralizăm „mingea” usturătoare.

Care este pericolul cuiburilor de viespi în casă?

Care este pericolul cuiburilor de viespi în casă?

Nu credeți că viespile sunt inofensive. Când o insectă mușcă, nu este înfricoșător. Zona afectată se va umfla ușor, se va înroși și după 2-3 zile durerea va trece, iar pielea se va recupera. Dar viespile pot ataca întreaga familie. Și atunci va duce la consecințe grave.

La persoanele cu alergii, mușcăturile provoacă edemul lui Quincke, care este fatal.

În plus, la fel ca toate insectele, viespile pe labe pot transporta microorganisme patogene. Au existat cazuri de infecții intestinale după mușcătura de viespe.Prin urmare, este imperativ să lupți împotriva colonizării insectelor în casă.

Pregătiri împotriva viespilor, acțiunea și utilizarea acestora

Industria chimică produce mijloace eficiente, a căror acțiune este menită să sperie și să distrugă viespile.

Numele medicamentului Acțiune Cerere
Raptor Afectează tractul gastro-intestinal al insectelor, paralizând sistemul nervos. Aerosolul este pulverizat în cuib. După acțiunea paralizantă a substanței de bază asupra viespilor, cuibul este îndepărtat și plasat într-o pungă. Rămâne să arzi casa viespei.
Va îndrăzni Microcapsulele inodore distrug insectele. Așezați produsul în locuri greu accesibile din casă. Medicamentul funcționează timp de 8-9 luni.
Karbofos Are un efect toxic asupra viespilor. Pregătiți soluția conform instrucțiunilor. Cuibul este coborât într-un recipient cu lichid, încercând să-l înece împreună cu locuitorii.
Geth Suspensia roz pal conține substanța otrăvitoare clorpirifos. Acționează paralizat asupra sistemului nervos al viespilor. Se amestecă pudra cu sucuri dulci sau zahăr, miere. Puneți vasul în aer liber.
Comandant În centrul medicamentului se află imidaclopridul, o substanță toxică pentru viespi. Posedă o putere de penetrare ridicată, distrugând insectele în cuiburi, în sol. Pregătiți o soluție înainte de a începe tratamentul. Substanța acționează mult timp, în decurs de 2 săptămâni.

Alegeți o substanță chimică bazată pe locul unde se află cuibul viespilor.

Cum să scoateți viespile din mansardă puteți găsi în videoclip:

Capcane și momeli de viespe

O modalitate mai inofensivă și mai simplă este de a crea capcane pentru insecte. Știind că insectele usturătoare ador dulciurile, puteți umple sticlele de plastic pe jumătate cu compot sau sirop diluat în apă. Berea și cvasul sunt, de asemenea, potrivite. Odată ajuns în interior, viespile nu vor putea să zboare din sticlă și vor muri. Acest lucru reduce numărul membrilor familiei de viespi. Puteți amesteca otravă în desert. Atunci viespile vor muri mai repede.

De asemenea, se folosesc momeli speciale. Bucățile de pește sau carne sunt umezite cu un insecticid inodor. Norii de viespi se adună la delicatese și mor. Puteți așeza benzi de carton, pătate cu un strat gros de lipici, lângă momeală.

Capcanele și momelile vor ajuta la distrugerea insectelor în sine, dar nu și a caselor lor.

Ciuperca otrăvitoare Amanita este folosită pentru controlul muștelor și viespilor. Un amestec de 3-4 capace de ciuperci și 100 de grame de miere fierte într-un litru de apă este o momeală excelentă care duce insectele la moarte.

De asemenea, folosesc substanțe care sperie insectele din casă. Pasta agățată de piper amar în mansardă, lângă ușă, descurajează viespile să zboare în casă. Încep să caute alte locuri pentru a crea un cuib.

Cele mai bune metode populare de luptă

Cele mai bune metode populare de luptă

Locuitorii de vară au venit cu multe modalități de a scăpa de insectele usturătoare care s-au instalat în case:

 • Apa este adesea folosită. Scufundă cuibul de insecte într-un recipient cu apă, pun o sarcină deasupra, astfel încât să nu plutească. Puteți distruge locuințele insectelor în pământ cu un jet puternic de apă.
 • Umeziți o cârpă cu benzină sau kerosen și introduceți orificiul în priză. Uneori, casele sunt incendiate, turnând mai întâi substanțe inflamabile. Dar această metodă nu poate fi utilizată dacă există obiecte inflamabile în apropiere.
 • Fumul poate forța viespile să părăsească casa. Rămâne să îndepărtați cu atenție stupul și să distrugeți. Pentru a preveni revenirea viespilor, locul este pătat cu o soluție insecticidă lichidă.
 • Se dizolvă detergentul de spălat vase în apă. Luați o jumătate de pahar de lichid cu săpun pe litru. Puteți pur și simplu să turnați amestecul în gaura din casă sau să-l pulverizați printr-o sticlă de pulverizare. Filmul impermeabil format în interiorul cuibului va duce la moartea insectelor usturătoare.

Deși remediile populare ajută la scăparea viespilor, utilizarea aerosolilor chimici va fi mai rapidă și mai fiabilă.

Cum să scapi de viespi sub podea?

Cum să scapi de viespi sub podea?

Este mai dificil să distrugi locuința de viespi, care se află într-un loc greu accesibil, sub podea. Primul pas este de a determina unde este intrarea în stup. Ademenind viespile cu nectar dulce, puteți face acest lucru.Dacă insectele se adună în mod regulat la momeală, atunci se adaugă agenți otrăvitori.

Populația distrusă în acest fel nu îi va enerva pe proprietarii casei. Și cuibul este umplut cu apă sau pulverizat cu preparate eficiente. Atunci poți fi sigur că viespile nu vor reveni la locul lor inițial.

Pulberea de acid boric este folosită pentru a speria insectele.

Se amestecă cu băuturi dulci, plasând recipiente în subsol. Pentru a scăpa de viespi sub podea, este posibil să se utilizeze metode tradiționale, populare, precum și momeli.

Cuib de viespe sub acoperișul casei - ce să faci?

Cuib de viespe sub acoperișul casei - ce să faci?

Un stup dintr-o mansardă poate fi distrus în mai multe moduri:

 1. Adesea ei umplu pur și simplu cuibul cu apă. Puteți urca scările și coborî casa într-un recipient cu apă fierbinte. Dar aici trebuie să fii atent să nu cazi pe scări.
 2. Nălucile făcute din miere, compot amestecat cu insecticide vor elibera stupul de locuitorii săi. Nu mai rămâne decât să scoateți cuibul cu atenție și să-l ardeți pe site.
 3. Este recomandat să folosiți un aspirator pentru a strânge viespile din interiorul sacului, apoi trageți-l afară și puneți-l într-o găleată cu apă. Există însă pericolul mușcăturilor de insecte care au reușit să rămână libere.
 4. Dacă cuibul este situat la o înălțime mică, atunci Dichlorvos sau Karbofos sunt pulverizați în interiorul locuinței de viespi. Apoi puneți gaura cu o cârpă îmbibată cu otravă. După o jumătate de oră, puteți distruge locuința viespei.

Fiecare metodă este eficientă și vă va permite să distrugeți stupul, să salvați locuitorii unei case private de pericolul de a fi mușcați de insecte.

Cum să scoți viespi din pereții casei?

Cum să scoți viespi din pereții casei?

Cuiburile de viespe sunt peste tot! Se întâmplă ca o casă de hârtie să se găsească în interiorul tencuielii sau chiar a unui zid de beton. Aici este mult mai dificil să îndepărtați insectele. Momelile vin în ajutor, care sunt plasate lângă casă.

Viespile își vor schimba locul de reședință atunci când în apropiere atârnă un șir de „decorațiuni” de ardei iute.

Dacă găsiți o gaură în perete, o puteți sigila cu un mortar puternic. Spuma poliuretanică nu va funcționa, deoarece nu costă nimic ca insectele să roască masa înghețată.

Acoperirea găurii cu bandă de adeziv va face. Casele sunt turnate în beton cu apă și kerosen din exteriorul casei.

Video despre cum să scapi de un cuib de viespi:

Măsuri de siguranță la reproducerea viespilor

Înainte de a continua procedura de scăpare a stupului de viespe și a locuitorilor săi, trebuie să vă gândiți la regulile de siguranță:

 1. Cel mai bine este să efectuați tratamentul noaptea, când insectele nu sunt atât de active.
 2. Pentru a exclude un atac, viespile își protejează mâinile cu mănuși, corpul cu haine groase. Este mai bine să purtați o mască și ochelari pe față. Dacă cuibul este coborât într-un recipient cu apă, cel mai bine este să păstrați găleată suspendată. În apropiere trebuie să existe un asistent care să țină scara, care să vă ajute să coborâți rapid când este atacat de o turmă de viespi.
 3. Înainte de a scoate cuibul, puneți o pungă de plastic pe ea, în interiorul căreia este pulverizat un agent insecticid. Geanta este legată la baza cuibului. Este necesar ca punga să fie strânsă, astfel încât viespile să nu o muște.
 4. Nu vă apropiați de cuib dacă un aerosol cu ​​substanțe toxice a fost pulverizat în el. Viespile în acest moment sunt foarte agresive și vor provoca mari daune oamenilor. Copiii sau animalele de companie nu trebuie să fie în preajmă.

Persoanele cu reacții alergice nu trebuie să se ocupe de cuiburile de viespi. Este mai bine să apelați specialiști pentru acest lucru.

Ce trebuie făcut dacă este mușcat de o viespe?

Ce se întâmplă dacă este mușcat de o viespe?

O procedură atât de periculoasă, precum scăparea viespilor, nu trece fără înțepături de mușcături de insecte. Locul deteriorării este spălat imediat cu apă. După îndepărtarea resturilor de otravă și murdărie, ștergeți rana cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen, o soluție alcoolică.

Pentru a evita umflarea, trebuie să aplicați o compresă cu gheață pe locul mușcăturii. Cubul de zahăr atașat la acesta ajută la extragerea rapidă a otrăvii din zona afectată.

Este important ca persoanele care suferă de alergii să ia imediat antihistaminice.

Mușcăturile multiple de la viespi sunt periculoase pentru oameni, deoarece pot fi fatale. Prin urmare, în acest caz, pacientul este internat urgent.Primul ajutor este să puneți tampoane de încălzire calde pe pacient, să dați o pastilă Suprastin, 20 de picături de Cordiamin. Respectând regulile de siguranță atunci când aveți de-a face cu viespi, puteți evita atacul acestora.

În copilărie, trăind în sat, viespile erau o problemă foarte mare. Au scăpat de insectele usturătoare fumându-le din cuib. Au dat foc unei grămezi de paie și au plecat. O oră mai târziu, viespile au zburat.

Viespile sunt insecte surprinzător de inventive în ceea ce privește alegerea locurilor pentru un cuib, de exemplu, în satul mătușii mele din sat, s-au așezat în cutia de ziare locale, zboară în interior prin slotul pentru poștă, un loc foarte convenabil, există un acoperiș și ziduri, nici măcar nu au construit un cuib acolo, au făcut imediat un fagure.

Avatar utilizator VIN

În această vară, într-o seară, am ajuns la dacha și am fost întâmpinat de viespi, care au zburat într-o mulțime dintr-o crăpătură din casa scutului. La început, am încercat să „înmuiez” insectele turnând apă pe ele cu un furtun - era inutil. A ajutat diclorvosul obișnuit, cilindrul cu care am cumpărat a doua zi. Nu au mai apărut în acel loc.