Prelucrarea mărului primăvara

Care copac este foarte comun printre noi pentru fertilitatea sa și gustul fructelor în sine? Desigur, acesta este un măr. Unele tipuri de măr trăiesc aproape o sută de ani. Pentru ca pomii să crească și să rodească bine, trebuie să fie îngrijiți corespunzător. Prelucrarea pomilor de primăvară este, de asemenea, o necesitate.

Conţinut:

Fiecare măr este necesar să vă pregătiți pentru noul sezon și, prin urmare, să puneți lucrurile în ordine pe site. Pentru a face acest lucru, îndepărtează toate gunoaiele din jur, curăță copacii de coaja veche exfoliată, deoarece ori dăunătorii sau bolile periculoase persistă adesea în aceste locuri.

Tunderea de primăvară a mărilor

Mărul are nevoie prună uscată... Acest lucru se poate face nu numai primăvara, ci și toamna, când nu există îngheț și arborele este în repaus, fără muguri sau frunze. Este important să tăiați mai întâi ramurile vechi bolnave și apoi să scurtați ramurile scheletice. Dacă tăierea este întineritoare, atunci cel mai bine este să scurtați fiecare ramură cu lungimea creșterii anuale.

Prelucrarea mărului primăvara

În timpul tăierii de primăvară, se ia în considerare faptul că creșterea, ramificarea și rodirea unui măr depind de modul în care sunt situate ramurile:

  • cu cât dispunerea ramurilor este mai abruptă, cu atât mai puțin fructifică;
  • ramurile erecte cresc cel mai intens și, din moment ce toată puterea merge în creștere, ele dau rod slab;
  • cu cât ramurile sunt mai aproape de linia orizontală, cu atât mugurii înfloresc mai intens pe părțile lor superioare și, ca urmare, dau mai multe roade.

Înainte de procedura de tăiere, fructele și frunzele mumificate acoperite cu pânze de păianjen rămase din toamnă sunt colectate și arse. Tulpina arborelui este curățată de scoarță uscată, golurile sunt acoperite cu o soluție de ciment.

Subțierea coroanei îmbunătățește lumina soarelui și aerisirea copacului, care este o condiție prealabilă pentru creșterea randamentelor și îmbunătățirea stării generale a tuturor pomilor fructiferi, inclusiv a mărului.

Prelucrarea mărilor din dăunători și boli

După tăiere, încep să proceseze mărul de la diverse dăunători și boli. Este mai bine să luați măsuri preventive pentru a proteja grădina în primăvară decât pentru a face față dăunătorilor în stadiul de maturare a fructelor, tratându-i cu substanțe chimice care vor pătrunde în interior. mere... Astfel de fructe fac organismului mai mult rău decât bine.

Prelucrarea mărului primăvara

Prevenirea începe cu pulverizarea coroanei unui copac pe muguri nepădiți. Este de dorit ca în timpul procedurii temperatura în timpul zilei să fie de cel puțin +3 grade. Pentru pulverizare, se prepară o soluție de lichid Bordeaux: 250 g de var viu se dizolvă în 10 litri de apă rece, iar 250 g de sulfat de cupru se dizolvă în 2,5 litri de apă caldă. Soluția de var este filtrată și o soluție de sulfat de cupru este turnată în ea. Amestecați bine totul și pulverizați mării.

Când mugurii se deschid, mării sunt tratați cu insecticide. Nu sunt pulverizate doar trunchiuri și ramuri, ci și pământul din jurul copacilor, deoarece dăunătorii se ascund și în pământ. Cele mai eficiente sunt următoarele medicamente:

  • Voliam targo. Distruge acarienii fructelor și molia mărului;
  • Insegar. Acesta are ca scop combaterea moliei mărului și a viermilor de frunze;
  • Nurell D. Conceput pentru a combate dăunătorii complecși ai pomilor fructiferi.

De mult timp, remediile naturale au fost folosite pentru a combate bolile și dăunătorii, în special cenușa de lemn. Soluția sa se descurcă bine cu afidele de mere și omizi.În plus, cenușa de lemn conține multe oligoelemente precum fierul, magneziul, manganul, cuprul, molibdenul etc.

Hrănirea de primăvară a mărilor

Datorită compoziției sale chimice unice, cenușa de lemn este un excelent îngrășământ fosfor-potasiu. Cel mai valoros este cenușa obținută din arderea plopului, stejarului, mesteacănului, blaturilor de cartofi, floarea-soarelui.

Pregătiți pansamentul de top după cum urmează: dizolvați 100 de grame de cenușă și 1 lingură de uree (carbamidă) în 10 litri de apă. În timp ce se toarnă soluția sub copac, se agită periodic.

Un mijloc de hrănire a copacilor poate fi humusul, care este împrăștiat pe sol în jurul pomilor fructiferi. Se prepară și un amestec pe bază de humus: la 10 kilograme de humus se adaugă 70 de grame de azotat de amoniu, 70 de grame de sare de potasiu și 200 de grame de superfosfat. Îngrășământul rezultat este distribuit pe sol și apoi adăugat în picături cu o adâncime de aproximativ 10 cm. Acest amestec este suficient pentru hrănirea a 3 până la 4 meri.

Prelucrarea mărului primăvara

Dacă solul pe care cresc mării este destul de sărac, este recomandabil să efectuați un al doilea pansament la începutul înfloririi. În absența precipitațiilor, pansamentul superior este preparat sub formă lichidă. 40 de grame de sulfat de potasiu, 50 de grame de superfosfat, 0,5 litri de suspensie sau 250 de grame de excremente de pasăre sunt dizolvate în 10 litri de apă. Această cantitate este suficientă pentru a hrăni un măr.

O astfel de primăvară îngrijirea mărului Poate părea prea mult consumator de timp, dar observându-l, veți avea întotdeauna un număr suficient de mere care vă vor încânta prin frumusețea, aroma și gustul lor.