De ce arcul merge la săgeată, ce să faci și cum să o eviți

Ceapa este o leguma care este folosita de toate gospodinele, fara exceptie. Este bun atât proaspăt, cât și indispensabil în prepararea multor feluri de mâncare. Prin urmare, toți grădinarii care au propriile lor parcele cultivă întotdeauna această cultură și încearcă să salveze recolta cât mai mult posibil.

Agrotehnologia cepei nu diferă în nici o tehnică specială, această legumă crește bine, dar uneori există o astfel de problemă ca împușcătura. În acest caz, becul încetează să crească și o săgeată groasă și dură apare deasupra suprafeței solului.

De ce arcul intră în săgeată, de ce este rău și ce să facem - vom spune mai departe.

Săgeți de arc

De ce tragerea este periculoasă pentru un arc

Săgeata este, de fapt, același peduncul în care semințele noi se vor coace în timp. Pentru multe soiuri de ceapă, aceasta este practic singura modalitate de reproducere. Prin urmare, săgeata, ca atare, este un pericol doar pentru ceapă, atunci când scopul grădinarului este de a obține ceapa.

Astfel de săgeți nu permit bulbilor să se formeze și să se dezvolte corect. Chiar dacă este posibil să obțineți o recoltă, nu se va distinge printr-o bună calitate a păstrării (va sta cel mult până la mijlocul iernii) și va fi, de asemenea, un ordin de mărime mai mic decât cu dezvoltarea normală.

De ce arcul merge la săgeată

Împușcarea, din păcate, nu este neobișnuită pentru această cultură de legume, se poate spune că aceasta este principala problemă atunci când crește ceapa. Există mai multe motive pentru aceasta.

Erori de stocare a semințelor

Fotografierea are loc adesea din cauza unor astfel de erori. Există mai multe dintre ele.

 1. Este dificil să se respecte regimul de temperatură atunci când se depozitează seturile de ceapă. Dacă dintr-o dată materialul de plantare este expus chiar și la temperaturi negative ușoare, atunci pur și simplu va îngheța și își va pierde capacitatea de plantare. Dacă depozitarea se efectuează la o temperatură pozitivă, atunci procesele de creștere încep să înceapă în bec. Dacă în timpul depozitării planta a trecut de etapa de vernalizare naturală, atunci ea, plantată primăvara în sol, va merge cu siguranță la săgeată. În plus, în căldură, becurile mici respiră activ, astfel încât se usucă rapid. Bulbii uscați nu vor germina niciodată în sol. Pentru a evita toate acestea, ar trebui să stocați seturile de ceapă la 0 grade. Umiditatea aerului are, de asemenea, o mare importanță; nu trebuie să depășească 90% în timpul depozitării semințelor. În caz contrar, sămânța va începe să germineze, iar când este plantată în pământ, vor apărea tulpini de flori.
 2. Varietatea de ceapă - depinde, de asemenea, în mare măsură dacă leguma va merge sau nu la săgeată. Pentru plantare, este întotdeauna mai bine să alegeți soiuri care sunt destinate plantării în regiunea dvs., adică zonate. Vor crește și se vor depozita mai bine. Calitatea păstrării este determinată de culoarea solzilor tegumentari: ceapa cea mai întinsă are o culoare aurie, soiurile roșii și albe nu au o calitate bună de păstrare.
 3. Timpul corect de recoltare pentru sevka. Dacă întârzii să culegi ceapa de pe sol, atunci bulbii tineri încep să se pregătească pentru iernare și își cresc propriile rădăcini. Acest lucru indică faptul că există o încălcare a ritmului biologic. Sevok nu va supraviețui niciodată în astfel de circumstanțe.
 4. Depozitarea răsadurilor fără sortare preliminară. Dacă masa totală a materialului săditor conține atât bulbi prea mici, cât și mari, acest lucru este rău. Cele mici se vor usca, iar cele mari (1-3 cm) vor rămâne excelente în aceleași condiții. Prin urmare, este recomandabil să depozitați becuri de aproximativ aceeași dimensiune.În plus, în timpul iernării, trebuie să obțineți seturile de ceapă de mai multe ori și să le sortați. Acest lucru este necesar pentru a arunca becurile putrede, uscate și mucegăite.

Mărimi de cusut

Seturile de ceapă sunt întotdeauna calibrate înainte de a fi vândute. Aceasta implică separarea materialului în fracții:

 • 8-14mm - Acești bulbi sunt cea mai bună opțiune pentru plantare iarna. Principalul lor avantaj este absența fotografierii. Dar există și un risc - fără niciun adăpost, însămânțarea de iarnă mică va îngheța. Pentru plantarea de primăvară, un set mic nu este potrivit - va crește mult timp și nu va fi posibil să obțineți bulbi mari, cu drepturi depline. În acest sens, o cantitate minimă de substanțe nutritive și o cantitate redusă de umiditate în stratul superior al solului vor juca un rol negativ (și o mică însămânțare este încorporată acolo).
 • 14-21mm - fracția de mijloc este perfectă atât pentru plantarea de iarnă, cât și pentru plantarea de primăvară. Dacă există un scop de a planta ceapa în primăvară, atunci trebuie să cumpărați o astfel de fracțiune. Rata de supraviețuire este excelentă și, în același timp, fotografierea este exclusă. Becurile coapte se dovedesc a fi mari, în aceasta joacă un rol în faptul că a existat suficientă putere în sămânță pentru creștere.
 • 21-24mm - fracțiune grosieră. Dacă un astfel de set este plantat în timpul iernii, atunci este recomandabil să faceți acest lucru numai pentru a obține verdeață. Cu o rată de supraviețuire excelentă în sol, împușcăturile nu pot fi excluse. Riscul crește dacă plantați prea devreme. Dar dacă îndepărtați săgețile la timp, veți obține o recoltă bună.
 • 24-30mm - fracțiunea grosieră este utilizată exclusiv pentru producția de verde. Prin urmare, costul - este mult mai mic decât costul tuturor facțiunilor anterioare. Un astfel de sevok stă pe verdeață atât în ​​toamnă, cât și în primăvară.
 • 30-40mm - ceapa este plantată doar pentru a obține verdeață.

Pe lângă mărime, este important să acordați atenție următoarelor puncte atunci când cumpărați un set:

 1. Ceapa nu trebuie să emită mirosuri străine (mucegai, putregai etc.).
 2. Culoarea trebuie să fie uniformă, fără pete albicioase.
 3. Sevokul trebuie să fie uscat, fără rădăcini și lăstari verzi.

Arcul săgeții

Date de aterizare

Încălcarea datelor de plantare este considerată a fi unul dintre principalele motive pentru tragerea cu arc. Cu toate acestea, nu există date exacte de aterizare. Chiar și într-o regiune, datele de aterizare se pot schimba semnificativ într-o direcție sau alta, în funcție de condițiile meteorologice.

Prin urmare, singura modalitate de a determina că este timpul să plantați sevok - acesta este gradul de încălzire a pământului. Când este deja suficient de cald, începeți să plantați. Dacă este plantat devreme și în sol rece, arcul va intra în săgeată.

Dacă este plantat târziu, nu vor exista bulbi cu drepturi depline. Seturile de ceapă cu dimensiuni mai mici de 3 cm trebuie să fie plantate din ultimele zile ale lunii aprilie. Dacă plantați ceapă de iarnă, riscul vârfurilor de săgeți este redus.

Dar o astfel de aterizare este posibilă numai în acele locuri în care există condiții climatice moderate. În regiunile în care predomină iernile severe, plantarea de iarnă nu este potrivită: împușcătura va deveni un fel de reacție de protecție la înghețarea sistemului radicular în timpul iernării.

Lipsa de umiditate în timpul sezonului de creștere este, de asemenea, unul dintre motivele pentru fotografiere, deși mai puțin frecvente. De asemenea, unul dintre motive este excesul de azot din sol.

De ce arcul merge la săgeată și devine galben

Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu săgețile, atunci uneori apare o altă problemă - ceapa începe să se îngălbenească la dreapta în paturi. Există mai multe motive pentru acest fenomen:

 • Udare insuficientă. Odată cu apariția zilelor caniculare, la începutul verii, trebuie să udați ceapa de cel puțin 2 ori pe săptămână. Treptat, cantitatea de udare poate fi redusă la o dată pe săptămână (în a doua jumătate a verii). Când se instalează o secetă persistentă, udarea ar trebui să fie mai frecventă și mai abundentă. Udați ceapa la rădăcină, de preferință dimineața.
 • Lipsa de micro și macro elemente din sol, azot. Dacă acesta este cazul, atunci penele de ceapă vor fi scurte, groase și de culoare gălbuie. Pentru a evita acest efect, pe paturile de ceapă trebuie aplicate îngrășăminte care conțin azot sau îngrășăminte organice.
 • Daune cauzate de dăunători.Aici, numai prelucrarea sevka înainte de plantare (în cazurile cu nematod tulpină), tratamentul cu insecticide (de la molia de ceapă, zbura de ceapă, tripsul de ceapă) va ajuta.
 • Bolile cepei. Este necesar să prelucrați solul înainte de plantare, să îndepărtați bulbii de calitate slabă înainte de plantare, dacă apar plante bolnave, ardeți-le.

Ce trebuie făcut pentru a împiedica arcul arcul

Pentru a preveni dezvoltarea pedunculilor inutili, trebuie respectate regulile.

Eliminarea erorilor enumerate

În primul rând, trebuie să depozitați în mod corespunzător seturile de ceapă în conformitate cu temperatura și umiditatea recomandate. În plus, trebuie să alegeți o dimensiune stabilită care să corespundă obiectivului final de plantare a cepei. Dacă aceasta este producția de ceapă de nap, atunci sunt selectați bulbii fracției medii. Opțiunile mai mari (mai ieftine) sunt potrivite și pentru stilou. În plus, este important să respectați datele de plantare - acest lucru ar trebui făcut numai atunci când pământul devine suficient de cald.

Prelucrare înainte de plantare

Preplantarea seturilor de ceapă este la fel de importantă. O astfel de prelucrare este necesară pentru răsadurile autocultive și conservate. Cel care a fost cumpărat în magazinul companiei a trecut probabil deja prin procesul de procesare. Există mai multe moduri de a pregăti un set pentru plantare:

 1. Înmuierea în sare. Această tehnică va accelera germinarea, va crește rezistența la boli, dăunători și condiții meteorologice nefavorabile. Pentru 1 litru de apă, luați 20-30 g de sare și înmuiați sevokul în această soluție timp de 3-4 ore. Uscați ceapa înainte de plantare.
 2. Încălzirea setului este o metodă de prevenire a fotografierii. Puteți răspândi ziarul într-un loc fierbinte de acasă, în fața ferestrei și presărați seturi de ceapă pregătite pentru plantare pe el. Puteți pur și simplu să așezați hârtia ondulată pe baterie și să o uscați astfel. Două săptămâni de încălzire se efectuează la +20 grade, apoi încă două - la +40 grade.
 3. Întărirea - o astfel de măsură va dezvolta rezistența răsadurilor la fluctuațiile de temperatură ale primăverii. Pentru a face acest lucru, pregătiți două recipiente cu apă. Una este umplută cu apă cu o temperatură a apei de +45 grade, ceapa este așezată pe ea timp de 15 minute. După aceea, setul este transferat într-un recipient cu apă rece timp de 10 minute. După uscare temeinică, semințele sunt gata să fie plantate în sol.

Soiuri care nu se trag

 1. Troia este un set de maturizare timpurie. Becurile sunt rotunde - de culoare deschisă până la auriu închis. Gustul este moderat condimentat. Calitate excelentă de păstrare, poate fi păstrată până la 4 luni. Se plantează atât iarna, cât și primăvara. Rezistență la tragere - extrem de mare.
 2. Radar este un hibrid din Olanda. Se așează iarna. Forma este rotundă, culoarea solzilor este galbenă, gustul este pronunțat picant. Becurile cresc mari - până la 300 g. Rezistență ridicată la fotografiere.
 3. Galbenul Senshui este opera crescătorilor din Japonia. Se așează și iarna. Are o formă plată, o culoare galbenă bogată și un gust înțepător. Rezistent nu numai la fotografiere, ci și la făinare.

Ceapă verde fără săgeți

Ce trebuie făcut dacă arcul a tras deja săgeți

Dacă ceapă a lansat deja săgețile, acestea trebuie îndepărtate imediat și cât mai curând posibil. Nu uitați că săgeata ia întotdeauna substanțe nutritive din becuri. Dacă primele săgeți sunt văzute pe patul de ceapă, trebuie să creșteți udarea.

Cum puteți utiliza săgețile

Săgețile de ceapă nu trebuie aruncate, desigur. Sunt perfecte pentru prepararea preparatelor cu legume precum tocană de legume, ratatouille franceză, salate, plăcinte și altele. Puteți usca săgețile de ceapă pentru iarnă.

Sfaturi de la rezidenți cu vară experimentați

 • Atunci când alegeți un timp de plantare, trebuie să vă concentrați asupra mugurilor de mesteacăn. Când au izbucnit deja și au apărut frunzele, înseamnă că pământul este deja suficient de cald și puteți planta sevok.
 • Udarea intensivă este necesară numai înainte de formarea bulbilor (aceasta este aproximativ la mijlocul lunii iunie).
 • Fotografierea se datorează în principal stocării necorespunzătoare. Este necesar să încălziți și să întăriți seturile. Înainte de plantare, puteți ține setul în +60 grade apă. Dacă apar săgeți, acestea trebuie tăiate.

Urmăriți videoclipul aferent:

Categorie:Legume | Ceapă
Avatar Goshia

Avem niște arc, merge și în săgeată. Am observat că - depinde de mărimea setului. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mare probabilitatea ca arcul să intre în săgeată. Anul viitor, voi experimenta cu ceapă.

Nu am reușit niciodată să salvez seturile pe cont propriu - cumpăr mereu pe piață și nu mă gândesc la prelucrări suplimentare. Dar înlătur săgețile tot timpul, dar anul viitor vreau să plantez soiul Radar. Mă întreb cum va crește atunci când este plantat iarna.

Lera1 avatar

Aceste „săgeți” le numim „țevi”, dacă le tăiați și le prăjiți în ulei vegetal, se dovedește foarte gustos și neobișnuit, încercați, cred că vă va plăcea și acest fel de mâncare simplu.

Lera1 avatar

Aceste „săgeți” le numim „țevi”, dacă le tăiați și le prăjiți în ulei vegetal, se dovedește foarte gustos și neobișnuit, încercați, cred că vă va plăcea și acest fel de mâncare simplu.