Revizuirea varietății de roșii Cardinal și recenzii despre aceasta

Atunci când alegeți semințele de roșii pentru a crește pe un teren personal, se recomandă să acordați atenție soiului de roșii Cardinal, ale cărui recenzii sunt aproape întotdeauna pozitive. Gustul excelent este combinat cu utilizarea universală a fructelor. Complexitățile tehnologiei agricole sunt descrise mai jos.

Cardinalul de roșii

Descrierea soiului

Cardinalul de tomate aparține tipului semi-determinant, cu un sezon de vegetație de 110-120 de zile. Planta se dezvoltă rapid. Cultura este nepretențioasă față de condiții, dar există încă nuanțe de cultivare.

Trăsături distinctive

Un tufiș adult ajunge la o înălțime de 1,5-1,7 m. Un set intens de creștere necesită legarea și ciupirea în timp util. Randamentul maxim poate fi obținut atunci când o plantă este formată cu 1 sau 2 tulpini. Frunzele de roșii se caracterizează printr-o culoare verde deschis, de dimensiuni medii și ondulație slab exprimată. Inflorescența nu are semne speciale. Primele flori apar deasupra a 8-9 frunze. Mai mult, mugurul inflorescențelor este observat după 1-2 frunze.

Puteți crește cardinalul sub acoperire sau în paturi deschise, ceea ce devine posibil datorită auto-polenizării plantei.

Caracteristicile fructelor, randament

Timpul de coacere a fructelor este mijlociu-devreme. Gustul și caracteristicile comerciale ale fructelor la înălțime:

 • aromă pronunțată de roșii;
 • aroma placuta;
 • culoare strălucitoare cu nuanțe de roșu și roz.

Pe perie se formează aproximativ 5-7 roșii. O caracteristică a soiului este capacitatea de a da fructe de mai multe ori pe parcursul unui sezon. Cele mai mari fructe sunt recoltate după prima etapă de fructificare. Greutatea unui exemplar depășește 800-850 g. Următoarele roșii nu diferă în ceea ce privește fructele mari, dar greutatea și aspectul corespund cerințelor comerciale: o formă frumoasă rotunjită cu o ușoară ovalitate, greutatea medie este de 400-450 g .

Un tufiș dă o recoltă generoasă pe sezon - până la 4,5 kg. Aproximativ 16 kg sunt scoase dintr-un metru pătrat.

Sub rezerva regulilor tehnologiei agricole și condițiilor meteorologice favorabile, puteți obține primele roade în prima decadă a lunii iunie. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la transportul culturii, roșiile o tolerează bine, fără a pierde comercialitatea și gustul.

Cum să crească răsaduri

Pregătirea pentru răsadurile în creștere se poate face la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii martie. Datele sunt alese în funcție de caracteristicile climatului local.

Semănatul se face în recipiente sau recipiente de mică adâncime (nu mai mult de 10-15 cm). Este permisă utilizarea comprimatelor de turbă. Recipientul este umplut mai întâi cu drenaj, al cărui rol este copiat cu: argilă expandată, perlit sau fragmente de spumă. Apoi, recipientul este umplut cu amestec de sol. Poate fi sol pregătit sau fertil, amestecat cu humus, turbă și nisip.

Referinţă! Când se utilizează solul de pe amplasament, acesta trebuie calcinat în cuptor pentru dezinfectare. De asemenea, se recomandă dezinfectarea solului finit cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Sămânța are nevoie și de pregătire. Este îmbibat într-o soluție de permanganat de potasiu în scopul dezinfectării. Înainte de prelucrare, boabele sunt sortate și verificate pentru germinare. Aceste proceduri pot fi omise atunci când cumpără semințe de la un producător de bună-credință, care efectuează singur toate măsurile pregătitoare.

Semănatul se efectuează după irigarea solului și a nămolului zilnic. Șanțurile adânci de 1,5 cm sunt realizate în sol cu ​​un creion.Distanța dintre caneluri nu depășește 3-4 cm.Mai mult, semințele sunt așezate într-o depresiune la o distanță de 3-5 cm una de cealaltă. Presărați un șanț cu un creion și pulverizați ușor însămânțarea cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Pentru a crea un efect de seră, care accelerează germinarea semințelor, suprafața recipientului este acoperită cu un film transparent. Tot ce este necesar pentru o bună germinare este un regim stabil de temperatură (24-27 grade), iluminat (cel puțin 10-11 ore).

Semințe de roșii Cardinal

Îngrijirea răsadurilor

Primii lăstari apar la 4-7 zile după plantare. Soiul Cardinal se caracterizează prin lăstari prietenoși. Toate semințele germinează aproape simultan. După apariție, containerele sunt transferate într-o cameră bine luminată, dar mai rece. Temperaturile favorabile sunt considerate a fi cuprinse între 18 și 20 de grade. Adăpostul este scos din containere.

Pentru a organiza o oră completă cu lumina zilei, se recomandă utilizarea unei lumini de fundal. Soluția ideală este instalarea unei lămpi fito.

Udați plantarea periodic cu o sticlă de pulverizare. Acest lucru trebuie făcut pe măsură ce solul este drenat. Irigarea abundentă provoacă degradarea lăstarilor.

De îndată ce se formează 2-3 frunze adevărate pe răsaduri, se poate planifica o culegere. Fiecare plantă este transplantată împreună cu un bulgăre de pământ într-o ceașcă sau oală separată. Compoziția solului este utilizată la fel ca la semănatul semințelor.

Referinţă! La transplantarea lăstarilor în ghivece separate de turbă, plantarea ulterioară în grădină se efectuează cu stres minim asupra plantei. Sistemul rădăcină rămâne intact datorită transferului răsadurilor la sol împreună cu recipientul.

După culegere, compoziția biostimulatoare Kornevin este introdusă în sol. Regulile de utilizare sunt descrise în detaliu în instrucțiunile de pe eticheta produsului. Cu câteva săptămâni înainte de transplantarea roșiilor în paturi, răsadurile sunt întărite. În fiecare zi, containerele sunt scoase în stradă sau în seră pentru câteva ore. O condiție importantă este absența curenților de aer și a razelor solare directe.

Cum se cultivă roșii

Transferul răsadurilor pe teren deschis se realizează după ce a trecut amenințarea înghețurilor târzii de primăvară. Cu 2-3 săptămâni înainte de plantare, trebuie să îmbogățiți solul cu humus și turbă. Mai mult, este hidratat generos și lăsat să se așeze.

Aterizare

Paturile sunt împărțite conform schemei: se plantează 2-3 plante pe 1 m2. Cu un aranjament dens de tufișuri, se crește îngroșarea, ceea ce duce la deteriorarea ciupercilor și a dăunătorilor. Imediat după plantare, solul este slăbit, irigat și acoperit cu un strat de mulci (cel puțin 4-5 cm).

Îngrijire

Regulile de îngrijire sunt standardul utilizat pentru soiurile cu fructe mari.

Tabelul 1. Îngrijirea soiului Cardinal.

Etapă

Descriere

Udare

Soiul Cardinal are nevoie de udare moderată. Excesul de umiditate duce la putrezirea rădăcinilor. Irigarea se efectuează sub o tufă cu apă caldă. Activitățile sunt planificate dimineața sau seara.

Plivirea și

slăbirea

De obicei, aceste activități se desfășoară simultan pentru o utilizare rațională a timpului. Paturile trebuie curățate de buruieni, altfel acest loc va deveni un refugiu pentru paraziți și microorganisme dăunătoare care reprezintă o amenințare serioasă pentru plantare. Slăbirea asigură circulația normală a aerului, care deschide oxigenul către sistemul radicular.

Pas cu pas,

turnare tufă

 

Înainte de apariția primelor inflorescențe, planta cel mai adesea nu eliberează copii vitregi. Stepsoni apar peste prima perie de flori. Tufa este formată în 1-2 tulpini. În condiții de seră, metoda cu două tulpini este mai des utilizată. Ajută la creșterea randamentelor. Orice opțiune este potrivită pentru teren deschis. Ramurile laterale de pe tulpinile principale se numesc copii vitregi. Acestea trebuie îndepărtate periodic.

Jartieră

Când răsadurile ating o înălțime de 30-35 cm, se face prima jartieră. Este convenabil să faceți acest lucru cu un șnur și un cui (tije metalice, lamele de lemn). Este mai bine să puneți imediat suportul la înălțimea de 1,7-1,8 m. Este mai ușor să legați următoarele niveluri care se formează pe măsură ce tufa crește.

Îngrăşământ

 

Cantitate minimă de injecție pansament de top - de 3 ori pe sezon:

 1. primul se efectuează la 2 săptămâni după transplantarea răsadurilor - se utilizează compuși care conțin azot;
 2. al doilea - în timpul formării ovarelor - sunt potrivite îngrășămintele cu potasiu-fosfor;
 3. a treia - între prima și a doua fază de fructificare - se recomandă introducerea îngrășămintelor minerale îmbogățite cu fosfor și potasiu, precum și a complexelor minerale.

Compușii de azot sunt utilizați numai în etapa de formare a verdeaței tufișului. După înflorire, aceste substanțe nu sunt utilizate pentru hrănire.

Caracteristici ale cultivării și posibile dificultăți

La creșterea cardinalului, pot apărea diferite dificultăți, care apar într-o măsură mai mare din cauza erorilor în tehnologia agricolă sau pe fondul condițiilor climatice nefavorabile. Factorii de risc comuni sunt:

 • udare abundentă, provocând degradarea plantelor;
 • arsuri solare - puteți preveni problema creând umbriri artificiale;
 • randament scăzut - observat mai des atunci când modelarea bucșei este perturbată și fixarea necorespunzătoare;
 • izbucnirea coaja fructului - motivul constă în abundența umidității.

​​​​​​​ Roșii pe complot

Boli și dăunători

Tomato Cardinal se caracterizează printr-o imunitate puternică, care reduce riscul de a dezvolta boli comune. Dar acest fapt nu exclude implementarea măsurilor preventive planificate:

 • îndepărtarea în timp util a buruienilor de pe paturi;
 • plantarea răsadurilor în ceea ce privește distanța dintre tufișuri;
 • praf cu cenușă de lemn, care respinge dăunătorii;
 • pulverizarea paturilor cu insecticide atunci când sunt detectate afide, acarieni și mucegai.

Referinţă! Este interzisă utilizarea substanțelor chimice pentru prelucrarea plantelor cu 2 săptămâni înainte de recoltare.

Nuanțele creșterii pe teren deschis și într-o seră

Unul dintre avantajele soiului Cardinal este capacitatea de a cultiva roșii sub acoperire și în paturi. Tufișurile plantate în teren deschis se dezvoltă mai puțin intens, ajungând la o înălțime de 1,2-1,4 m. În seră, planta se întinde până la 2 metri, dând randamente generoase.

Nu este recomandat să plantați răsaduri din soiul Cardinal în teren deschis în regiuni cu un climat răcoros. Aceasta este o mare parte a Rusiei centrale.

Nuanțe ale tehnologiei agricole în paturile deschise:

 1. răsadurile trebuie cultivate în încăperi încălzite, metoda de însămânțare direct în sol nu este adecvată;
 2. după transferul răsadurilor pe paturi, trebuie făcut un adăpost pentru a preveni înghețarea lăstarilor tineri în timpul înghețurilor târzii de primăvară;
 3. fructificarea începe nu mai devreme de mijlocul lunii iunie;
 4. solul trebuie protejat de uscare prin mulcire.

Când creșteți soiul Cardinal într-o seră, merită luate în considerare următoarele caracteristici:

 • roșiilor nu-i place apele, așa că se creează un sistem de irigare controlat;
 • puteți recolta fructele deja la începutul lunii iunie;
 • sera ar trebui să aibă clapete și uși care să se deschidă pentru a asigura ventilație și ar trebui evitate curenții de aer.

Recoltarea și aplicarea culturii

Fructele roșiei cardinale încep să fie recoltate în iunie. Procesul de fructificare se extinde pe întregul sezon de creștere al plantei. Prima etapă este considerată cea mai prolifică.

Roșiile sunt utilizate pe scară largă în gătit:

 1. decapare, conservare;
 2. salate și suc sub formă de preparate pentru iarnă;
 3. sosuri, ketchup;
 4. pasta de tomate etc.

Fructele se păstrează mult timp. Gustul excelent este folosit de bucătari pentru pregătirea primelor și a doua feluri de mâncare, băuturi și sosuri. Plinătatea aromei și aromelor de roșii este dezvăluită în roșiile proaspete, care se adaugă ca ingredient principal diferitelor salate.

Cardinal Tomato

Avantajele și dezavantajele soiului

Soiul Cardinal de roșii este foarte popular printre fermieri și rezidenți de vară, ceea ce se explică prin următoarele avantaje:

 • cu fructe mari;
 • calități comerciale ridicate;
 • aplicare universală;
 • capacitatea de a crește sub acoperire și în câmp deschis;
 • scor mare de degustare;
 • imunitate puternică, planta este rareori afectată de dăunători și boli comune;
 • buna germinare a semintelor;
 • rezistență la condiții meteorologice nefavorabile.

Dezavantaje, deși nu sunt semnificative, dar Cardinalul are:

 • Pentru a obține un randament ridicat, va trebui să vă amestecați cu formarea unui tufiș, o jartieră de lăstari care se dezvoltă rapid. Dacă acest lucru nu se face în timp util, sub presiunea vântului sau a ploilor abundente, tufișul se va rupe pur și simplu sau se va întinde pe pământ.
 • A doua nuanță este că jartiera trebuie făcută în mai multe etape pe măsură ce crește roșia.
 • Al treilea dezavantaj al soiului este incapacitatea de a folosi fructele pentru decapare în borcane datorită dimensiunii sale mari. Dar această problemă este rezolvată prin răsucirea roșiilor tăiate anterior în bucăți.

Recenzii ale fermierilor

 • Stepan Ilici, regiunea Rostov

Cresc soiul Cardinal de mai bine de un an. Plantez o parte din răsaduri în seră, restul în teren deschis. Randamentul este mai mare la acele plante care se dezvoltă sub acoperire. Dar această metodă necesită multă atenție: crearea unui microclimat favorabil, jartiere frecvente, ciupire. Randamentul pe m2 este de 12-17 kg. Roșii mai puțin solicitante în aer liber. Bucșele nu se dezvoltă la fel de rapid, ceea ce reduce regularitatea jartierelor. Riscul de infecție fungică este redus la aproape zero.

 • Antonina Makarova, Voronej

Am încercat pentru prima dată roșii cardinale. Anterior, nu am îndrăznit să le cresc din cauza dimensiunilor lor mari. Nu este realist să închizi astfel de roșii în borcane. Dar, după experiența pe care am obținut-o, mi-am dat seama că mă înșel. Fructele sunt foarte gustoase, potrivite pentru rularea salatelor și a sucului de roșii. Pur și simplu este imposibil să le obțineți suficient de proaspete. Pulpa este fragedă, moderat densă, fără miez verde.

 • Platon, regiunea Tver

Cultiv legume de vânzare. Tomato Cardinal este la mare căutare în rândul cumpărătorilor. El se vinde singur: roșiile dense, dar nu groase, emit o aromă plăcută, gustul combină armonios aciditatea și conținutul de zahăr. Fructele tolerează perfect transportul, își păstrează prezentarea mult timp.

Recenzie video a soiului:

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Nu am plantat încă o roșie atât de înaltă, dar mi-a plăcut foarte mult descrierea soiului. Anul acesta, voi încerca să găsesc semințe, voi crește în câmp deschis în două tulpini, astfel încât să existe mai multe roșii. Cu o dimensiune atât de mare de fructe, principalul lucru este să nu exagerați cu udare, altfel roșiile vor exploda.