Cum să crească și să aibă grijă în mod corespunzător de pomul de tomate tsifomandra

Tsifomandra aparține familiei solanelor. Are frunze subțiri, ușor pubescente, în formă de inimă. Lungimea lor poate ajunge la zece centimetri. Florile alb-roz sau alb-albastru seamănă puternic cu florile cartofi... Ele sunt colectate în inflorescențe mari de aproximativ patruzeci de flori fiecare.

Fructul este o boabe asemănătoare prunelor cu două camere, cu o piele destul de densă, cântărește aproximativ treizeci de grame. Este posibil ca gustul să nu fie pe placul tuturor. Fructele sunt mici, adesea de culoare portocalie și galben-portocaliu, roșu și roșu închis. Cel mai probabil, în câțiva ani, cu ajutorul selecției, vor fi create specii cu fructe mai mari. La urma urmei, tomatele obișnuite nu au cucerit imediat grădinile locuitorilor de vară.

Conţinut:

Cum să crești un cyphermander acasă?

Cum să crești un cyphermander acasă?

Tsifomandra este numită tamarillo într-un alt mod. Este peren și veșnic verde lemn... Semințele sale sunt foarte mici, chiar mici, seamănă cu semințele physalis... Incredibil, astfel de bebeluși cultivă plante care ating o înălțime de doi metri. Acum arborele de roșii este considerat mai mult o plantă ornamentală. principalul avantaj al tamarillo este rezistența sa la boli și dăunători, temperaturi scăzute. Când ramurile sunt deteriorate de frig, altele noi cresc foarte repede la plantele adulte, deci tolerează cu ușurință înghețurile mici.

Dacă ai crescut deja roșie, vânătă sau ardei, atunci nu veți fi dificil să creșteți un copac de roșii, deoarece toate plantele de mai sus aparțin, de asemenea, familiei umbrelor. O greșeală foarte frecventă: grădinarii aleg un ghiveci prea adânc pentru plantă, concentrându-se pe înălțimea ridicată a copacului.

Recipientul trebuie să fie superficial, dar larg, deoarece rădăcinile vor fi aproape de suprafață.

Asigurați-vă că cumpărați o tigaie adâncă și faceți găuri de scurgere. Ele vor oferi cantitatea potrivită de aer și apă pentru rădăcini. Cel mai bun lucru la apă planta este în palet. Asigurați-vă că apa nu stagnează, deoarece tamarillo poate muri, atenție în special la copacii tineri. Dacă planta este cultivată din sămânțăatunci în primul an nu trebuie să-l lași să înflorească. Clătiți semințele proaspăt recoltate, uscați-le și lăsați-le să stea la frigider timp de 24 de ore, astfel încât să germineze mai repede. Semințele proaspete dau un mic germen în a patra zi.

Îngrijirea pomilor de roșii

Solul și compoziția sa pentru pomul de roșii

Care ar trebui să fie solul pentru un copac:

 • Amestecul de sol trebuie pregătit astfel încât să fie ușor în compoziție, dar în același timp suficient de fertil.
 • Puteți folosi îngrășăminte lichide, care sunt hrănite cu roșii obișnuite sau, pe lângă acestea, poate fi utilizată o acțiune prelungită de îngrășământ - o varietate de granule și bastoane.
 • Obligatoriu este mulcire sol cu ​​lut expandat mărunțit fin. Argila expandată poate fi înlocuită cu bucăți mari de mușchi de sfagn.

Importanța iluminării solare pentru un pom de roșii poate fi cu greu supraestimată, așa că o puteți pune fie pe pervazul din partea de sud a apartamentului, fie pe loggia sau balconul sud-estic. Iarna, asigurați-vă că porniți lumina de fundal. Fără ea, planta își va pierde o parte din frunziș și ovare. Izolați bine balconul sau loggia.

Pomul de roșii nu va rezista înghețului prelungit, încercați să mențineți temperatura cel puțin aproximativ cincisprezece grade.

Mulți cred că un copac poate crește fără a dăuna fructificării timp de până la șase ani, dar este totuși mai bine să crească nu mai mult de trei.

Reproducerea cifrului

Reproducerea cifrului

Soiurile care v-au plăcut mai ales pot fi propagate din butași verzi. Deja în primul an după o astfel de reproducere, puteți recolta și chiar scoate un pom de roșii pentru o vreme într-o seră sau grădină. După fructificare, mulți grădinari distrug majoritatea plantelor.

Pentru creșterea din butași, sunt adecvate ramuri de un an sau de doi ani, cu o grosime mai mare de un centimetru și o lungime de cel mult patruzeci și cinci de centimetri.

Butași ajută la creșterea unei plante stufoase, dar compacte, ramurile sale sunt scăzute, iar caracteristicile varietale cu această metodă sunt păstrate mult mai bine. Chiar și în apă fiartă simplă, vor prinde rădăcini perfect.

Cum să crești un copac în aer liber?

Cum să crești un copac în aer liber?

Există un alt pom de roșii - Caracatiță... Un tufiș poate produce până la zece kilograme de fructe. Cu siguranță este mai bine să crești roșie într-o seră, dar o puteți încerca și în aer liber. Aveți grijă de acest hibrid „la modă veche”, așa cum vă pasă de cele convenționale roșiiși nu veți observa nicio diferență de randament.

Există mai multe aspecte extrem de importante, observând care, puteți încerca să crească un copac de roșii într-un singur sezon:

 1. Primul lucru de luat în considerare este că semințele sunt aprinse răsaduri trebuie să semănați puțin mai devreme decât roșiile standard într-un recipient spațios și, de asemenea, să oferiți iluminare suplimentară în întuneric.
 2. Pentru ca rădăcinile suplimentare să se formeze mai repede, iar planta însăși să crească mai activ, puteți ciupi rădăcina principală la plantare.
 3. Prea des, nu este necesar să plantați răsaduri în pământ, deoarece sistemul radicular al unui copac de roșii poate crește până la trei metri și jumătate.
 4. Nu plantați germeni prea aproape unul de celălalt în pământ, un copac de roșii este o plantă puternică, răspândită, uneori crește până la trei metri și jumătate. Plantele sunt plantate conform unui sistem specific: 30x50x130 centimetri. Plantezi mai gros? Măriți distanțele rândurilor! Gândiți-vă în avans la un spalier lung. Dacă nu ați avut grijă de un lucru atât de important, atunci cel puțin conduceți un miză de doi metri sub fiecare tufă. În curând copacii vor fi uriași și vor trebui legați.
 5. Acest soi nu trebuie fixat. Această regulă ar trebui respectată fără îndoială, este foarte puțin să ai grijă de lăstari.
 6. Hibridul copacului de roșii este foarte, foarte lacom. Pregătiți-vă să hrăniți planta foarte activ. O găleată mare de compost pentru el este ca o bucată de cârnați pentru noi. Ar trebui să fie hrănit direct la rădăcină.
 7. Intrați în detaliu prevenirea bolilor.
 8. Îndepărtați cu diligență frunzele galbene vechi din partea de jos. Tufișurile descoperite de dedesubt se ventilează mai bine, ceea ce înseamnă că se îmbolnăvesc mai puțin și aduc mai multă recoltă. Puteți începe să ridicați frunzele după apariția fructelor roz pe primul ciorchine.
 9. Când fructele încep să se coacă pe a doua pensulă, pe prima ar fi trebuit deja îndepărtate toate frunzele. Unul dintre motivele pentru care ovarele sunt rele este lipsa de iluminare din cauza excesului de frunziș al plantei.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Avatarul utilizatorului Jdanov

Am văzut acest copac de mai multe ori în comploturi, dar numai în regiunile sudice ale Patriei noastre Mame. A apărut întrebarea: este cu adevărat posibil să-l crești și pe deplin (ce ar da roade) în condiții de latitudine medie? În suburbii, în special?