Cum se însămânțează petunia pentru răsaduri?

Floarea Petunia este foarte iubită de mulți cultivatori pentru aroma sa delicată și plăcut dulce, abundentă și lungă înflorire. Amintiți-vă, chiar și în basmul cu desene animate „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” unul dintre eroi a spus cu admirație: „Miroase a petuniile!” Petunia este o plantă anuală. Prin urmare, în fiecare an toată lumea cumpără răsaduri de petunie în piețe și în magazine și puteți crește singur petunia. Cum se însămânțează petunia pentru răsaduri?

Plantarea petuniilor trebuie făcută la începutul lunii martie. Solul în care va fi semănată sămânța trebuie să fie bine umezit. Chiar terenul pentru petunii trebuie pregătit cu atenție. Cel mai bine este să pregătiți următorul amestec: 2 părți de gazon, 2 părți de humus, 2 părți de turbă și 1 parte de nisip. Toate componentele trebuie să fie bine amestecate și cernute de două ori printr-o sită. Prima dată pământul pentru petunii este cernut printr-o sită grosieră. Ceea ce a rămas în sită se folosește la baza recipientului pentru răsaduri. A doua oară când solul este cernut printr-o sită fină, astfel încât solul pentru plantarea răsadurilor de petunii devine ușor, slăbit, saturat cu oxigen.

Semințele de petunie sunt suficient de mici și, prin urmare, este mai bine să le amestecați cu nisip înainte de plantare. Apoi acest amestec este dispersat într-un strat subțire uniform pe suprafața recipientului. Semințele de petunie nu sunt îngropate, lăsându-se la suprafață, iar recipientul este acoperit cu sticlă sau folie de plastic. Astfel, se creează un anumit microclimat și, cel mai important, se menține o umiditate constantă a solului. Până când semințele nu clocesc, iar acest lucru se va întâmpla cu o bună germinare în aproximativ zece zile, solul nu trebuie udat, ci pulverizat. Unii grădinari recomandă plantarea semințelor de petunie în zăpadă, așezându-le pe suprafața pământului într-o oală. Zăpada care se topește va trage semințele spre sol, așa cum ar fi, lăsându-le la suprafață.

Temperatura optimă pentru creșterea răsadurilor de petunie este de 20-23 grade. Cel mai bine este să scufundați răsaduri numai atunci când apar 4 frunze pe muguri. Prin urmare, este necesar să se semene semințe de petunie cât mai rar posibil.

Mult noroc!

Categorie:Aterizare | Petunie