Cum să crească pennisetum bristly pe site-ul dvs.?

Există aproximativ 150 de tipuri de plante de cereale pennisetuma... Doar unele dintre ele sunt cultivate și cultivate în grădini și paturi de flori. În natură, majoritatea cresc pe versanții munților din tropice și subtropici.

Conţinut:

Descrierea pennisetumului

Descrierea pennisetumului

Pennisetum este o planta perena. Un alt nume pentru această plantă este Peristochaetum. La latitudini mijlocii, nu tolerează înghețul, deci este cultivat anual, însămânțat în fiecare an. Patria sa este subtropică și tropicală, dar unele soiuri sunt cultivate cu succes în climă temperată. Datorită aspectului său atractiv, acum este cultivat pe toate continentele. În regiunile sudice iernează sub acoperire, crește și formează gazon frumos.

Numele pennisetum constă din două cuvinte pentru pană și peri.

Frunzele sale sunt într-adevăr pinnate, iar inflorescențele sunt spiculete, colectate în vârtejuri, acoperite cu peri păroși. Lungimea lor depinde de tipul și condițiile de creștere și poate fi de la 3 la 30 cm.

Nu există urechi pe partea inferioară a tulpinilor. Florile de două tipuri sunt situate pe o singură spiculă. Unele sunt bisexuale, altele sunt subdezvoltate. Culoarea spiculeților este argintie, roz cu maro, verde și galben. Baza frunzelor este netedă. Toamna, frunzele pennisetum se îngălbenesc, iar spiculele își păstrează culoarea. Acest lucru îl face și mai atractiv, mai ales pe fundalul veșnicului.

Tipuri de culme

Tipuri de culme

Principalele tipuri de pennisetum:

  • Coadă de vulpe, de la 40 cm la 1 m înălțime. Înflorește cu panicule roșiatice în august și subdimensionate în iulie. Inflorescențele sunt lăptoase, verzi, roșii-maronii. Toamna, frunzele devin galbene strălucitoare. Tufișul rămâne frumos până la iarnă. Sub acoperire tolerează înghețul pe banda de mijloc. Soiuri: Red Head, Hameln, Compressum.
  • Shaggy crește până la 60 cm. Nu tolerează înghețurile de iarnă. Aspect foarte decorativ. În natură, crește pe versanții montani din Africa de Est, formând aglomerări dense. Folosit pentru buchete uscate de iarnă.
  • Simplu originar din China. Specii rezistente la îngheț. Crește pe orice sol. Înălțimea plantei 1,2 m. Înflorește devreme, la sfârșitul lunii iunie. Necesită multă lumină. Rizomul este foarte puternic, aglomerările cresc rapid, înecând plantele vecine.
  • Gri se distinge prin înflorire timpurie. Frumosele sale panicule roz închis înfloresc la sfârșitul lunii iulie. Nu tolerează înghețul, prin urmare este cultivat ca plantă anuală. Lățimea frunzelor lungi roșiatice este de 3 cm. Fructele se numesc mei africani și sunt utilizate atât pentru gătit, cât și în scopuri medicinale.
  • Estul în sălbăticie poate fi văzut pe pantele stâncoase ale muntelui. Înălțimea de la 15 la 80 cm. Paniculele sunt scurte, de la 4 la 15 cm. Culoarea este maro-roz. Nu tolerează înghețul.

Pennisetum plin și caracteristicile sale

Pennisetum plin și caracteristicile sale

Pennisetum în natură crește și în munți, pe versanții lor stâncoși din nord-estul Africii. Tulpinile sale sunt erecte, de la 70 cm la 1 m înălțime 30 cm. Frunzele sunt înguste, liniare, de aproximativ 5 mm lățime, plate, de diferite nuanțe de roz.Flori - panicule în formă de vârf, cu o lungime de până la 30 cm. În acest caz, lungimea spiculului este de până la 15 cm. Culoarea este maro-verde, roz sau violet.

Tufișul crește rapid, frunzele sale formează desișuri. Primăvara și începutul verii, se mențin în poziție verticală, până toamna cad, extinzând habitatul plantei. Prin urmare, este necesar să plantați alte plante lângă ea, de exemplu, trandafiri, ținând cont de acest fapt.

Varietatea populară Rubrum Fireworks are frunze roșii strălucitoare și inflorescențe violete de până la 35 cm lungime. Spiculele sunt colectate în 2-3 bucăți, lungi, până la 4 cm, perii cu pene sunt așezați mai jos. Soiul este scăzut, până la 70 cm. Frunzele au o lățime de 2 până la 6 mm. Toamna, urechile îi sunt tăiate pentru a crea buchete uscate.

Tufișul pennetet cu denivelări este uneori numit iarbă de fântână.

Acest lucru se datorează faptului că paniculele sale, direcționate din centrul tufișului, creează un fel de fântână. Arată deosebit de impresionant pe vremea cu vânt. Paniculele flutură în direcții diferite sub rafale. Dezavantajele grădinarilor pennisetum iau în considerare marginile ascuțite ale frunzelor, care sunt ușor de tăiat, dispersia spontană a semințelor și faptul că tufa trebuie tăiată puternic primăvara. Dar aceste neajunsuri sunt acoperite de frumusețea și unicitatea plantei, care își păstrează aspectul frumos din primăvară până la sfârșitul toamnei, iar în regiunile sudice și iarna.

Înmulțirea plantelor

Înmulțirea plantelor

Toate soiurile Pennisetum se reproduc semințe... Acestea sunt semănate pe teren deschis la începutul lunii mai. Paniculele florilor vor apărea anul viitor. Pentru ca planta să înflorească în primul an, semințele sunt semănate pentru răsaduri în februarie. Puteți face acest lucru în aprilie, dar apoi va înflori anul viitor. În acest caz, sunt transplantate în pământ într-o lună. Avantajul acestei metode de plantare este că procentul de germinare și supraviețuire a plantelor va fi mai mare.

Este mai bine să semeni în vase sau cupe separate, deoarece cerealele nu tolerează bine transplantarea.

Semințele nu sunt presărate cu pământ, ci doar ușor apăsate spre interior. Se germinează la o temperatură de 18 ° C într-o săptămână. Apoi, trebuie să fie iluminate cu fitolampe. În mai, când plantele tinere ating o înălțime de 12 cm, sunt transplantate într-un loc permanent. Plantele perene, care iernează sub acoperire, se propagă primăvara împărțind tufa... Operația se efectuează nu mai mult de o dată la cinci ani. Tufa ar trebui să aibă timp să se întărească între transplanturi. Fiecare dintre divizii nu ar trebui să fie foarte mică. În acest caz, penisul înflorit va înflori în anul transplantului.

Care ar trebui să fie condițiile plantei:

  • Pennisetum preferă să crească în zone bine iluminate, protejate de curenți. Dacă nu există o zonă muntoasă, aceasta este cultivată pe câmpie.
  • Solul trebuie să fie fertil. Crește slab pe gresii. Un astfel de sol este prea uscat, iar planta necesită o cantitate suficientă de umiditate pentru o dezvoltare normală.
  • În același timp, pennisetul nu tolerează stagnarea apei în sistemul rădăcină... Prin urmare, atunci când o plantează sau o însămânțează în zone umede sau în care apa subterană este prea aproape de suprafață, aranjează mai întâi drenajul pentru aceasta. Poate fi nisip de râu sau pietriș, care este comun pentru o plantă în condiții naturale. Deasupra se toarnă un strat de sol fertil bogat în humus. Pentru aceasta se introduce humus sau compost.

Uneori, pennisetum de păr este cultivat în recipiente. Acestea sunt instalate lângă pereții caselor sau a altor clădiri. Pentru iarnă, partea superioară nu este tăiată, containerul este transferat într-o cameră cu o temperatură de cel puțin 15 grade. Aproape fără udare. Îndepărtați frunzele uscate. Poate fi folosit ca plantă de apartament.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Planta după transplant are nevoie de udare regulată. Folosiți apă încălzită la soare. În viitor, când planta devine mai puternică și începe să se dezvolte, este udată când solul se usucă.
Buruienile sunt îndepărtate în mod regulat în apropierea plantelor tinere, iar solul este slăbit. Când vor crește, buruienile nu se vor teme de ele.

Plantele situate pe soluri nutritive nu trebuie fertilizate.

Dar făcând un complet îngrășământ mineral complex va îmbunătăți starea și aspectul cirusului. Se aduce o dată pe lună. Nu există insecte pe teritoriul nostru care ar putea dăuna pennisetului. Nici bolile cunoscute nu-l afectează. Cu prea multă udare și drenaj slab, poate apărea decolorarea frunzelor. Dacă cantitatea de umiditate nu este redusă, planta poate muri.

Toamna, frunzele lungi ale pennisetumului nu sunt tăiate. Lăsați-le pentru iarnă, astfel încât să creeze protecție împotriva înghețului. Dar frunzele în sine nu vor fi suficiente. Trebuie să creați o protecție suplimentară. Pentru a face acest lucru, utilizați un material de acoperire nețesut care permite trecerea aerului, acoperit cu ramuri de molid.

Utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului

Peristochea este plantată în grupuri separate, din care se formează garduri vii... Arată bine la tenii. Sunt cultivate în containere care pot fi mutate dintr-un loc în altul.

Tufișurile înalte de pennisetum cu vârfuri sunt adesea plantate în fundal, astfel încât să nu acopere plantele mici, cu flori mari și frumos înflorite.

De asemenea, sunt plantați pe dealuri alpine, plasându-le în centrul compoziției. În mod natural, pennisetum arata aproape de rezervoare artificiale, pe terase, pe terase sau pe peluze. Este de neînlocuit pentru crearea unei grădini de cereale.

Pennisetum cu foc de artificii Rubrum este adesea plantat în spatele covoarelor joase ale plantelor ornamentale înflorite. Vecinii buni sunt trandafiri cu flori galbene, veronica, coadă, catnip... Paniculele de tăiere pentru buchete uscate sunt recoltate în luna august, când semințele nu sunt încă coapte, dar spiculele au deja un aspect frumos.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: