Cultivarea verdelor într-o seră ca afacere: reguli de bază

De cultivare verde de vânzare - unul dintre cele mai profitabile și mai simple tipuri de afaceri. Dar necesită atenție constantă, cunoștințe, anumite abilități.

Conţinut:

Caracteristici ale verdelor în creștere de vânzare

Caracteristici ale verdelor în creștere de vânzare

Creșterea verdele are costuri relativ mici (aceasta include costul inventarului, amenajarea serelor, achiziționarea de îngrășăminte). Avantajele sale sunt asociate cu cererea constantă mare de produse, semințe ieftine, ușurința creșterii verdețurilor. Se poate obține mai mult profit prin creșterea verdelor în timpul iernii. Dar pentru aceasta trebuie să achiziționați și să instalați o seră, să o echipați cu încălzire. Se pot utiliza biocombustibili. În acest caz, stratul de substrat trebuie să aibă 10-12 cm.

Puteți cultiva verde în subsol. Se folosește în loc de sere. Dar, în acest caz, trebuie să oferiți iluminare de înaltă calitate. Este necesar să instalați lămpi de economisire a energiei în cameră. Ecranele cu folie reflectorizantă vor contribui la creșterea iluminării. Cultivarea verdețurilor într-o seră este benefică în sud. În nord, costurile cu energia electrică ar putea să nu dea roade.

Vara, verdele este mai ieftin, dar datorită volumelor mari puteți câștiga mai mult.

Rezultatul creșterii oricărui tip de verdeață depinde de mai mulți factori:

 • Selecția soiurilor.
 • Calitatea solului din paturi.
 • Condițiile meteo atunci când creșteți în grădină.
 • Îngrijirea răsadurilor.

Există un singur dezavantaj al acestui tip de produs, dar este foarte semnificativ: o perioadă scurtă de valabilitate. Concurența dintre vânzătorii de verde pe piață este destul de mare. Prin urmare, pentru cei care nu sunt încrezători în abilitățile lor, este mai bine să își înceapă afacerea din zone mici. De-a lungul timpului, după ce a primit venituri, investiți-l în extinderea producției, inclusiv în construcția și amenajarea unei sere.

Puteți cultiva verde pentru vânzare:

 • În loturi mici. Produsele sunt cultivate într-o zonă mică și vândute pe piață.
 • Cultivarea industrială în sere. Puteți practica un tip de verdeață sau puteți combina mai multe. Dintre toate tipurile de verdeață de vânzare, cele mai des cultivate Mărar, pătrunjel, salată, pană de ceapă. Devin din ce în ce mai populare busuioc, coriandru, spanac, măcriș.

Marar în creștere de vânzare

Marar în creștere de vânzare

Mărar cumpara tot anul. Tăiați lăstarii de până la 10 cm înălțime. Mararul se consumă proaspăt, uscat sau sărat. Nu își pierde proprietățile atunci când este înghețat. Semințele sunt utilizate în medicina populară. Plantele adulte cu semințe mature sunt plasate în borcane atunci când legumele sunt sărate.

Caracteristicile mărarului în creștere:

 • Mararul este semănat pe soluri fertile umede. Pe sol uscat, va crește, de asemenea, dar, în acest caz, tulpina se va forma mai repede, iar plantele vor fi nepotrivite pentru vânzare.
 • Semințele trebuie prelucrate înainte de plantare. Pentru aceasta, se efectuează barbotare. Acesta constă în tratarea semințelor în apă saturată constant cu oxigen. Temperatura apei 20 ° C, durata procedurii până la 20 ore.
 • Dacă nu există niciun dispozitiv pentru barbotare, semințele sunt înmuiate în apă timp de 3 zile, schimbându-l la fiecare 6 ore.
 • Semănați semințele în sol umed imediat după tratament. Adâncimea canelurilor este de până la 2 cm.
 • Mararul crește și se dezvoltă cel mai bine la temperaturi de la 15 la 20 ° C. Dar tolerează cu ușurință scăderea temperaturii la valori pozitive minime. Frunzele delicate de mărar nu tolerează înghețul și mor.
 • Planta este iubitoare de lumină. Dacă iluminatul natural nu este suficient, trebuie să suplimentați fitolampe... Mararul nu necesită hrănire specială. Dar răspunde bine la fertilizarea cu azot. Prezentarea tratamentului solului îngrășăminte minerale constă în introducerea superfosfatului, azotatului de amoniu și clorurii de potasiu. Îngrijirea constă în udarea în timpul perioadei uscate, îndepărtarea buruienilor, slăbirea distanțelor între rânduri.

Recoltarea se efectuează la o lună după însămânțare. Tăiați plantele mari individuale sau îndepărtați întreaga zonă simultan. Dacă înălțimea lor a atins 15 cm, întreaga recoltă este îndepărtată, altfel plantele rămase își vor arunca umbrelele și își vor pierde prezentarea.

Există multe soiuri de mărar. Acestea diferă în perioada de coacere, bogăția culorii verdeaței, prezența unui strat ceros și aroma. Este mai oportun să crești soiuri timpurii pentru vânzare. Se coc 10 zile mai devreme decât cele târzii, iar acest lucru contează pentru afaceri. Soiurile timpurii au o verdeață mai puțin luxuriantă. Acestea trebuie îndepărtate la timp, altfel vor forma o tulpină și vor arunca umbrela.

Soiurile timpurii sunt semănate în sere sau în zone deschise la începutul primăverii. Unele plante sunt lăsate să culeagă semințe. Nu își pierd proprietățile varietale, prin urmare sunt potrivite pentru însămânțare.
Soiurile târzii au mai multe frunze, pot fi recoltate mai mult. Mararul târziu este semănat în și iunie. Recolta până în august.

Soiuri târzii de mărar:

 • Tetra
 • Kibray

În plus față de soiurile care cresc într-o tulpină, se cultivă mărar de tufiș. Lăstarii săi laterali cresc în axilele frunzelor. Tulpina se formează mai încet, ceea ce extinde timpul de recoltare la o lună și jumătate. Se poate recolta mai multă verdeață dintr-o singură plantă, care arată ca o tufă, decât din soiurile târzii obișnuite. Folosit în zonele sudice. Soiuri populare:

 • Gourmet
 • Dimensiunea rusească
 • Salut

Când creșteți mărarul tufișului, trebuie să oferiți spațiu pentru ca fiecare tufă să se dezvolte. Distanța între rânduri este de aproximativ 30 m, distanța pe rând este de 15 cm. Semănând din nou mărar (de până la 3 ori pe sezon) sau în zone noi, puteți furniza un transportor verde.

Mararul este semănat într-o seră încălzită la începutul lunii martie, neîncălzit la începutul lunii aprilie. Utilizați însămânțare linie sau solidă. Se semănă 15 g de semințe pe metru pătrat de suprafață. Vara, serele pot fi folosite pentru creștere castraveți... Apoi semănați din nou mărarul la mijlocul lunii iulie pentru recoltare în toamnă. Poate fi folosit pentru a crește mărar în a doua jumătate a verii, zonele libere după recoltare usturoi, Luke, soiuri timpurii de cartofi.

Cultivarea corectă a pătrunjelului

Caracteristicile pătrunjelului în creștere

Pătrunjel - plantă umbrelă bienală. Există tipuri de frunze și rădăcini. Avantajul culturilor de rădăcină este că atât verdeturile, cât și culturile de rădăcină sunt obținute din acestea. Dar frunza formează până la 100 de ramuri pe sezon, iar rădăcina până la 35 de bucăți.

Pătrunjelul este cultivat în zone în care nu a crescut în sezonul trecut morcov, coriandru, mărar, chimen. Cei mai buni predecesori - ceapă, castravete, zucchini... În toamnă, humusul este introdus, în primăvară - complex îngrășăminte minerale... Materia organică proaspătă nu este recomandată, deoarece provoacă ramificarea sistemului radicular. Locul ar trebui să fie ușor, solul să fie ușor și hrănitor, neutru sau ușor acid.

Regulile de însămânțare a semințelor:

 • Semințele de pătrunjel sunt semănate la sfârșitul lunii ianuarie. Sunt utilizate tuneluri de filmare mobile.
 • Semințele de pătrunjel sunt foarte mici. Semănate uscate, pot germina într-o lună sau mai mult.
 • Prin urmare, înainte de a le semăna germina... Se poate folosi spargarea sau înmuierea în apă caldă. Accelerează germinarea prin înmuierea într-o soluție de Epin sau alți stimulatori ai creșterii.
 • Apoi sunt uscate, astfel încât să devină libere. Pentru a face acest lucru, le puteți turna pe un ziar uscat, care absoarbe rapid excesul de umiditate. Schimbând câteva ziare, puteți atinge rapid nivelul dorit de fluiditate.
 • Se seamănă până la 1 g de semințe pe metru pătrat. Adâncimea canelurii este de până la 1,5 cm. Distanța dintre rânduri este de 30-45 cm.
 • Solul trebuie să fie umed. După însămânțare, este o idee bună să acoperiți zona cu folie. Acest lucru va ajuta la păstrarea umezelii și la accelerarea germinării semințelor.
 • Puteți mulci zona cu turbă sau putrezită compost.

Toamna, semințele uscate pot fi semănate cu 2 săptămâni înainte ca solul să înghețe. Pătrunjelul tolerează scăderea temperaturii, nu moare sub zăpadă, nici iarna. Semințele sunt menținute la -8 ° C și germinează la 2 ° C. Răsadurile apar în 2-3 săptămâni. După formarea a 3 frunze adevărate, acestea se diluează, lăsând o distanță de 3 cm între plantele de soiuri cu frunze și 7 cm pentru cele cu rădăcină.

Pătrunjelul este hrănit de mai multe ori pe sezon.

Pentru frunze se folosesc îngrășăminte azotate, pentru rădăcină - îngrășăminte potasiu-fosfor. Slăbește solul între rânduri. Culturile de pătrunjel frunze trebuie udate în mod regulat, dar fără stagnarea umezelii lângă rădăcini. Îl petrec dimineața sau seara. Două udări pe sezon sunt suficiente pentru pătrunjelul rădăcinii. Verdele de vânzare sunt recoltate pe măsură ce cresc pe tot parcursul sezonului. Semințele pentru însămânțare sunt recoltate în al doilea an al sezonului de creștere.

Soiuri de pătrunjel frunze:

 • Vitamina
 • Sandwich
 • Briză
 • Carnaval

Soiuri cu frunze cretate:

 • Apetisant
 • Perla verde
 • Dantelă

Culturile de pătrunjel pot fi afectate de:

 • Mucegaiul pufos
 • Putregai alb
 • Cercosporoză

Pentru prevenirea lor, semințele sunt încălzite la 50 ° C înainte de semănat. În zonele în care plantele sunt bolnave, pătrunjelul poate fi semănat după 4 ani. Dacă acest lucru nu se întâmplă, puteți semăna din nou. Aproximativ 1 kg de pătrunjel poate fi recoltat de la 1 m2 pe sezon.

Tehnologia de creștere a cepei verzi

Tehnologia de creștere a cepei verzi

Ceapa în creștere pare destul de simplă. La urma urmei, aproape toată lumea din copilărie a instalat o ceapă într-un borcan cu apă și aștepta cu nerăbdare apariția penelor verzi. Dar creșterea în loturi mari este plină de unele dificultăți: o zonă destul de mare trebuie alocată cepei. El este adesea afectat de boli fungice. Cultivarea în paleți cu o adâncime de 10 cm, stivuite una peste alta, va ajuta la rezolvarea problemei zonei.

În interior, ceapa cu pene este cultivată de la mijlocul toamnei până în mai. Temperatura diurnă 20 ° С, noaptea până la 15 ° С. Dacă este mai mică sau mai mare, creșterea încetinește. Durata orelor de vară este de 12 ore.

Pentru creșterea cepei pe o pană, este mai bine să folosiți soiuri multi-tăiate care au o perioadă scurtă de latență:

 • Stuttgarten
 • Bessonovsky

În prezența a 5 primordii, randamentul de la 1 m2 este de aproximativ 15 kg. Pentru a reduce perioada inactivă, ceapa este scufundată jumătate de zi în apă caldă, ușor uscată. Puteți înmuia becurile timp de 3 zile acoperindu-le cu pânză de pânză și amestecând ocazional. Tăierea gâtului constricției și efectuarea mai multor tăieturi verticale la punctul de tăiere vor ajuta la accelerarea germinării. Aceste proceduri accelerează germinarea cu o săptămână.

Substratul pentru forțarea cepei este pregătit din turbă, gazon și sol cu ​​frunze.

Ar trebui să fie slab, neacid. Adăugați humus și compost putrezit. Bulbii din seră sunt plantați prin pod, fără goluri în rânduri. Pentru cultivarea podzimnemului în sere, se utilizează o metodă pe jumătate de punte, lăsând până la 3 cm între plante. Acoperiți cu un strat de humus înalt de 6 cm. În februarie, mulciul este îndepărtat, este instalat un film. Se aplică îngrășăminte cu azot.

Pentru prevenirea bolilor, după plantare, se udă cu o soluție roz de permanganat de potasiu. Recoltați atunci când se atinge o înălțime de 30 cm. Rădăcinile bulbilor sunt tăiate, apoi penele sunt separate de nap.

Spanac în creștere

Spanac în creștere

Spanacul este o plantă anuală sau bienală a familiei Marev. Frunzele care formează o rozetă sunt folosite pentru hrană. După un timp, spanacul începe să înflorească. Din rozetă apare o tulpină, pe care se formează flori masculine.Femelele sunt situate în axilele frunzelor. Fructele de spanac sunt nuci rotunde sau spinoase.

Semințele de spanac germinează la 4 ° C. Frunzele cresc la o temperatură de 15-18 ° C. Când temperatura crește la 20 ° C, apare o săgeată cu flori. În acest moment, frunzele trebuie recoltate. Spanacul este o plantă de scurtă zi. Prin urmare, aruncă mâinile dacă lungimea zilei depășește 15 ore. Dacă până atunci nu au avut timp să culeagă, rupeți vârful tulpinii.

Cel mai bine este să semenați spanacul în aprilie și mijlocul lunii august, apoi plantele nu vor trage, ceea ce va permite recoltarea mai lungă.

Spanacul este cultivat pe soluri fertile pe care apa nu stagnează: lut nisipos, lut. Predecesori - cartof, pepeni. Pentru o creștere rapidă, solul trebuie să fie constant umed. Excesul de umiditate pe timp rece poate duce la putrezirea rădăcinilor. Frunzele ofilite vor mărturisi acest lucru. Lăsați 30 cm între rânduri, adânciți canelurile cu 2 cm. Subțire, lăsați 1 plantă la 10 cm.

Apă, slăbește solul, îndepărtează buruienile. Semințele pot fi obținute din plante de primăvară lăsând săgeți de semințe. Trebuie doar să nu pierdeți momentul pregătirii, astfel încât semințele să nu se revărseze pe pământ. Pot să încolțească, dar această metodă nu este potrivită pentru cultivare spre vânzare. Încep să colecteze frunze atunci când sunt 5 sau mai multe dintre ele în priză.

Soiuri de spanac:

 • Matador
 • Victoria
 • Stoic
 • Voinic

Caracteristicile cultivării salatei

Caracteristicile cultivării salatei

Salată se estompează foarte repede. Prin urmare, acum este cel mai adesea vândut în ghivece speciale. Când se cultivă salată, se folosesc metode și tehnologii moderne. De exemplu, hidroponiecultivarea verdețurilor fără sol obișnuit folosind o soluție nutritivă specială.

Există un număr mare de soiuri de salată care diferă prin culoarea frunzelor, forma rozetei și gustul. De vânzare, puteți cultiva unul sau mai multe soiuri, le puteți alterna.

Soiuri de salată:

 • Salată iceberg, asemănătoare cu varza.
 • Romaine de coacere târzie.
 • Kucheryavets cu frunze delicate și cret.
 • Rucola cu frunze mici și aromă picantă.

Semănatul salată se efectuează primăvara la fiecare 2 săptămâni. Vara, intervalul se reduce la 1 săptămână. Mai aproape de toamnă, sunt semănate din nou după 2 săptămâni. Așezați semințele în cupe mici, câte 2 în fiecare. Instalați-le într-o seră. Când răsadurile răsar, lasă o plantă mai puternică.

Salata este cultivată pe soluri fertile, libere, neacide, în zonele însorite, nu expuse curenților de aer. Puteți semăna semințe direct în pământ. Apoi, culturile vor trebui subțiate, lăsând o distanță de 8 cm între plante.Salata poate fi cultivată hidroponic, dar aceasta este o tehnologie scumpă și care necesită o atenție specială. Este potrivit pentru cultivarea industrială.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar Goshia

Cultivarea verzii este o afacere foarte interesantă. Este pe piață tot timpul anului, deși nu întreaga gamă. De obicei, până la sfârșitul zilei, toate verdele este îndepărtat și pentru a cumpăra o grămadă de mărar sau ceapă verde, trebuie să veniți dimineața. Prețul verdețurilor nu este foarte mic vara, prin urmare, este posibil să-l cultivați pentru vânzare fără sere și sere.

Avatar utilizator Egorr

Costurile acestei afaceri trebuie să fie cu adevărat minime, astfel încât, cu o implementare normală, puteți obține profituri mari. Dar concurența pe piață este foarte mare. Și pot exista probleme cu implementarea. Ar fi posibil să extindeți sortimentul cu plante exotice, dar vor exista probleme cu clima, chiar și în sere.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

La un moment dat am încercat să obțin un mic împrumut pentru a-mi începe propria afacere în această direcție.Banca mi-a respins planul de afaceri sau, mai bine zis, a cerut garanții suplimentare, deși mi s-a părut realist. Și încă nu am fonduri proprii.