Ceapa de iarnă și cultivarea lor

Pentru a oferi familiei în timpul iernii o sursă ecologică de vitamine, nu este nevoie să cumpărați pe piață legume și fructe destul de scumpe și de calitate îndoielnică. Este foarte posibil să adăugați ierburi proaspete la masă cultivându-le pe pervazul propriu. Ceapa de iarnă poate încolți lăstari verzi prietenoși dacă urmați câteva reguli simple.

Conţinut:

Pregătirea becurilor

Pentru o creștere și dezvoltare completă, orice plantă are nevoie de cinci factori bine echilibrați: iluminare suficientă, temperatură și umiditate optimă, alimentare cu aer proaspăt și securitate. îngrășăminte minerale... Pe lângă intensitatea iluminării, durata acesteia are o mare importanță, pe care sunt ghidate multe procese care au loc în lumea plantelor.

Arc de iarnă

Pentru a obține pene proaspete de ceapă verde în timpul iernii, puteți folosi becuri de dimensiuni medii recoltate toamna și uscate, care sunt pregătite pentru distilare în acest fel: înmuiați-l în apă caldă timp de o zi până când solzii se înmoaie. Apoi partea superioară este tăiată cu atenție, tăieturile în formă de cruce se fac la o treime din înălțimea becului, apoi sunt păstrate timp de câteva zile pentru a se satura cu oxigen și plantate în recipiente.

Ceapa forțată de iarnă

Substratul pentru creșterea cepei de iarnă poate fi rumeguș umezit, pietriș fin, nisip sau doar apă la temperatura camerei. Becurile etanșe sunt așezate în rânduri în cutii, paleți sau cutii de bomboane din plastic, care sunt plasate într-o cameră caldă până când apar muguri. În plus, iluminatul va juca un rol important, de preferință într-o direcție strict verticală, astfel încât verdele să aibă chiar formă și culoare.

După trei săptămâni, puteți tăia cu atenție frunzele exterioare, oferind condiții mai favorabile pentru a forța verdele de la mijloc. A hrani plantele nu sunt necesare, deoarece toate elementele necesare sunt încorporate în becul în sine. Dacă forțarea se efectuează în apă curată, se poate adăuga puțină cenușă de lemn. Pentru a asigura o aprovizionare neîntreruptă de ierburi proaspete în timpul iernii, bulbii sunt plantați la intervale de zece zile.

Moduri de cultivare a cepei iarna

Ceapa este o legumă în afara sezonului, dar iarna sunt mai latente, deci sunt necesare măsuri suplimentare pentru a determina planta să forțeze. Spre deosebire de ceapă, ceapa este o cultură perenă, care dă germeni mai mari și mai luxurianți, superiori cepei verzi cu proprietățile sale curative și vitaminele. Este recomandat să fie utilizat pentru iarna care crește pe verde.

Arc de iarnă

Ceapa iarna poate fi cultivată în condiții seră, dacă este plantat în sol înainte de îngheț, astfel încât sistemul radicular să aibă timp să se întărească. Este suficient să puneți deasupra un strat de paie sau frunze căzute, iar primele raze de primăvară ale soarelui vor chema verdețuri proaspete să crească înainte de a începe să apară în zone deschise ale solului.

Ceapa în creștere sămânța este o altă modalitate de a obține o recoltă bună de verdeață proaspătă timpurie, cu așteptarea ca bulbii tineri crescuți din semințe să producă o recoltă completă și abundentă de ceapă atunci când vor fi plantați anul viitor.

Creșterea cepei în răsaduri implică însămânțarea la începutul lunii martie cu semințe germinate, urmată de plantarea răsadurilor în sere. Lucrul bun cu privire la metoda răsadurilor este că arcul nu merge la săgeți.Cultivarea cepei de iarnă nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere pentru începătorii din domeniul grădinăritului. Este suficient doar să cunoașteți câteva nuanțe de bază.

Ceapa de iarnă

În primul rând, trebuie să pregătiți corect solul toamna, care este cheia unei recolte bune. Se curăță de reziduurile de plante și apoi se dezinfectează prin adăugarea unei soluții de sulfat de cupru, pe baza calculului următor: 2 litri pe 1 metru pătrat. Turba, humusul și superfosfatul sunt, de asemenea, așezate în pământ. Solul trebuie să fie bine dezgropat cu o lopată.

Odată ce ați nivelat și compactat paturile, trebuie să faceți caneluri de 5 cm adâncime și 15 cm distanță. Acum trebuie să luați uscat fin sevok, întindeți-l în caneluri și acoperiți-l cu un amestec de turbă și humus.

Arc de iarnă

Ceapa de iarnă în creștere include cunoașterea obligatorie a datelor de plantare. Acest lucru se face de obicei între 5 și 20 octombrie. Dacă există un risc semnificativ de îngheț, atunci solul este mulcit cu rumeguș sau turbă de până la 3 cm pentru a menține bulbii de efectele negative ale frigului.

Un depozit de vitamine

În primăvară, stratul „suplimentar” este greblat astfel încât solul să se încălzească mai bine, iar răsadurile să pară mai repede. Dacă iarna temperatura scade sub 12 grade, atunci trebuie să aruncați în plus niște zăpadă pe pământ. În timpul primăverii, asigurați-vă că apa nu stagnează în paturi, deoarece becurile se pot uda.

Dacă doriți, puteți crește și ceapă acasă. Acest proces este destul de simplu, deoarece veți ști sigur că ceapa nu se teme de îngheț. Este important să asigurați suficientă lumină continuă și strălucitoare pentru ceapa care crește acasă în timpul iernii.

Cu un efort minim, respectând condiții simple, vă puteți oferi familiei substanțe și vitamine utile, indiferent de anotimp, și puteți avea, de asemenea, un plus universal și decor pentru orice fel de mâncare la îndemână.

Avatar Goshia

În fiecare iarnă cultivăm ceapă pentru verde. Practic, punem becurile în apă. Anul acesta l-au plantat în pământ. Ceapa crește, însă, foarte încet. Poate că îi lipsește iluminatul.