Begonia baladin și grijă de ea

Begonia baladin s-a îndrăgostit de un număr mare de iubitori de plante de interior, în primul rând datorită aspectului său extrem de atractiv și spectaculos. Această plantă înflorește cu un număr incredibil de mici flori strălucitoare care se îmbină într-un singur nor roșu și contrastează cu verdele vibrant al frunzelor.

Begonia baladin se simte cel mai bine într-un regim de temperatură moderat: această plantă nu tolerează timpul în care termometrul crește peste 20 de grade. În ceea ce privește, dimpotrivă, temperaturile prea scăzute, acestea sunt, de asemenea, dăunătoare plantei. Deci, iarna, temperatura din cameră nu trebuie să scadă sub cincisprezece grade și, în mod ideal, este cuprinsă între șaptesprezece și optsprezece grade. Locurile bine iluminate trebuie selectate pentru păstrarea begoniilor (este extrem de important ca la prânz, când soarele este la zenit și este fierbinte prea activ, planta să fie protejată de lumina directă a soarelui).

Begonia reacționează prost atât la uscat, cât și la solul acru: ar trebui să fie udată suficient de abundent, mai ales când vine vorba de primăvară și vară fierbinte, dar în niciun caz nu ar trebui să fie inundată. Soiurile de plante tuberoase nu pot fi udate iarna; ele trebuie păstrate într-un substrat uscat de turbă. Și, în cele din urmă, o altă condiție importantă pentru creșterea acestei plante este un sol adecvat, care ar trebui să conste din sol cu ​​frunze, moale și humus, cu adăugarea unei cantități mici de nisip de râu și sol de conifere.

Categorie:Seră acasă | Begonia
Avatar Foxi

Și begonia mea refuză deloc să înflorească - ce am făcut? Îmi puteți spune cum să stimulez înflorirea?