Cum să ai grijă de un trandafir de cameră

Trandafirul este una dintre cele mai frumoase flori care pot fi găsite în diferite părți ale lumii. Dar problema este că trandafirii tăiați nu durează mult. Un alt lucru este planta de apartament. Să aruncăm o privire la modul de îngrijire a unui trandafir de cameră.

Pentru a crește un trandafir acasă, ar trebui să alegeți un trandafir cultivat pe butași, deoarece plantele altoite nu cresc bine acasă. Când cumpărați un trandafir. Nu-l transplant în acest minut. Rezultă că planta s-ar obișnui cu mediul. Rose iubește umezeala moderată. Nu udați prea mult solul.

Trandafirii răspund foarte bine la pulverizarea frunzelor. Acest lucru trebuie făcut cu apă din cameră digerată.

Trandafirul trebuie transplantat într-o oală mai mare decât recipientul. La transplant, nu trebuie să curățați foarte mult solul și să încercați să nu deteriorați rădăcina. Pe fundul oalei trebuie pus un canal de scurgere.

Această plantă este greu de tolerat căldura, deci nu trebuie lăsată în lumina directă a soarelui. Și în zilele caniculare, ar trebui să monitorizați cu atenție umezeala din oală. Uneori, trebuie să udați trandafirul de până la două ori. Trandafirul trebuie udat la rădăcină, este recomandabil să nu cadă pe frunze.

Fertilizați această plantă la numai o lună după transplant. Pentru fertilizare se folosesc îngrășăminte minerale lichide speciale. Pansamentul de sus se face nu mai mult de o dată la două săptămâni.

Trandafirul trebuie tăiat înainte de iarnă. Tăiați fiecare ramură a trandafirului, lăsând 5 muguri. În acest caz, frunzele trandafirului nu sunt îndepărtate. Acest lucru va da o bună dezvoltare a trandafirului anul viitor și o înflorire în timp util. Butașii tăiați pot fi folosiți pentru propagarea tufișului.

Acestea sunt toate cerințele de bază pentru îngrijirea unui trandafir acasă. Mult noroc în grija ta și flori frumoase.
 

Avatar Foxi

Un alt trandafir de casă se teme de curenți. Vai, nu știam asta și floarea mea a murit. Nu l-am cumpărat din nou, deoarece trandafirul este foarte capricios la plecare.

Avatar utilizator ludmila555

Un trandafir acasă este susceptibil de infecție cu un acarian păianjen. prin urmare, planta trebuie tratată în mod regulat cu substanțe chimice. Dau plantelor un duș din când în când. acarianul păianjen nu-i place apa și îl pulverizez astfel încât apa să cadă nu numai de sus, ci și de pe fundul frunzei.

Avatarul utilizatorului Maria Kugel

Am încercat de mai multe ori să cresc un trandafir acasă, dar de fiecare dată când planta a murit. Mi-am dat seama că este mai bine să cumpăr această plantă la începutul primăverii, deoarece are nevoie de mult soare și de udare întotdeauna abundentă. De îndată ce am udat trandafirul câteva zile, s-a infectat imediat cu o căpușă.

Avatar AnnaAlimova

Oricât de mult aș încerca să cresc un trandafir de casă, pur și simplu nu funcționează pentru mine. Motivul evident pentru aceasta este îngrijirea necorespunzătoare. Am pulverizat-o din greșeală adesea, ca multe alte flori, și cel mai probabil supra-udată. Acum voi încerca să urmez recomandările din articol și să cresc o floare.