Nu-mi atinge floarea

Floarea touch-me-not, mai bine cunoscută sub numele de Balsam, poartă pe bună dreptate titlul său mândru. Trebuie doar să atingeți păstăia de semințe și toate semințele coapte se vor împrăștia în direcții diferite. Se mai numește popular „lumină”. Există o legendă frumoasă despre asta.

Cu mult timp în urmă, când nimeni nu își amintește exact, a existat un război sângeros teribil. Fata își aștepta iubitul, care a promis că se va întoarce. El a cerut doar să aprindă o lumânare și să o pună lângă fereastră, astfel încât ea să-l cheme pe războinicul obosit. Tipul a murit în luptă, dar fata a continuat să-l aștepte și lumânarea a ars constant. Dar nimic nu durează pentru totdeauna și fata a murit. Și lumânarea care stătea pe pervazul ferestrei s-a transformat într-o floare roșie - balsam.

În limbajul florilor, balsamul reprezintă dorul insuportabil.

Floarea touch-me-not este versatilă - este ideală atât pentru creșterea într-un apartament, cât și într-o grădină de flori. Este nepretențios și nu necesită o atenție constantă. Poate rezista secetei pe termen scurt, după udare revine rapid la starea sa normală. Dar floarea touch-me-not nu tolerează umezeala excesivă. Dacă îl umpleți cu apă, atunci sistemul radicular poate putrezi.

Le plac balsamurile calde, dar nu și căldura. Le este potrivită lumina difuză moale. În zilele toride de vară, este mai bine să le scoateți de la fereastră și să le acoperiți cu o perdea. Într-o grădină cu flori, poate fi plantată sub umbra copacilor.

Iarna, aveți nevoie de o cameră luminoasă și caldă. Evitați hipotermia. Dacă s-a întâmplat acest lucru, atunci pe frunze veți vedea mici puncte negre - disbioză. În acest caz, utilizați medicamentul "Alirin", turnați-l peste pământ într-o floare, dar nu mai mult de trei ori.

Tocmai mi-am cumpărat pentru prima dată semințele de Terry Balsam pentru a le pune pe balcon vara. Am citit cu plăcere că se dovedește că îl poți crește acasă. Și nu există dificultăți speciale. Deci floarea va crește în apartamentul meu atunci.