Îngrijire gerbera de cameră

O plantă care arată ca un mușețel pe o tulpină lungă, este familiară tuturor. Aceasta este o gerbera. Este cultivat nu numai în sere și grădini, ci și acasă. Pentru apartamente, există soiuri pitice special crescute. O plantă perenă, frumoasă, delicată și dacă aveți grijă corespunzătoare de gerbera din cameră, atunci perioada de înflorire va fi lungă.

Există un set simplu de reguli dezvoltate de mai multe generații. Este mult mai ușor să ai grijă de o gerbera de cameră. Dacă îi urmăriți exact toate punctele, atunci planta vă va mulțumi cu florile sale.

Reguli pentru îngrijirea gerberei camerei

  1. Atunci când alegeți un loc de reședință permanentă pentru o gerbera, rețineți că iubește lumina directă a soarelui și temperaturile de 20-25 ° C. Florii nu-i place să-și schimbe locul de reședință.
  2. În primele două săptămâni după stabilire, nu transplantați și udați gerbera. Lasă planta să se obișnuiască cu ea și să prindă rădăcini.
  3. După două săptămâni, floarea trebuie transplantată într-un alt ghiveci. Alegeți o oală puțin mai mare, cu gura largă. Așezați drenajul pe fundul său. Pentru transplant, folosiți terenul în care a fost deja gerbera. Supliment cu pământ nou.
  4. Dacă există flori, atunci este mai bine să le tăiați în timpul transplantului. Acest lucru va ajuta planta să se dezvolte mai bine. Acum, scopul este să lăsăm gerbera să prindă rădăcini și să întărească sistemul rădăcină.
  5. Gerbera interioară nu-i place umezeala excesivă. Udarea este necesară de 1-2 ori pe săptămână numai în palet. Nu turnați apă sub rădăcină, altfel vor putrezi. De asemenea, este imposibil de pulverizat.
  6. În perioada martie-august, floarea poate fi hrănită cu îngrășăminte pentru plantele de casă înflorite.

Vara, gerbera poate fi scoasă în aer curat. Asigurați-vă că tăiați frunzele uscate.

Avatar Foxi

Se pare că sfaturile de îngrijire sunt simple și le urmez. Dar aici gerbera refuză complet să înflorească. Nu mai știu ce să fac cu el.