Knifofia din fotografie este fermecătoare

Alegerea plantelor pentru a vă decora grădina, mai ales nu prea familiară și tradițională, în primul rând vreau să văd cum vor arăta. Iată Knifofia din fotografie - pur și simplu fermecătoare - strălucitoare, ca și cum ar fi sultani aprinși printre verdeață densă.

Această plantă miraculoasă a venit la noi din țările africane, unde a fost răspândită. Astăzi Knifofia poate fi cultivată cu succes pe teritoriul țării noastre. Crescătorii au crescut soiuri Knifofia care sunt capabile să ierneze în climatul nu prea cald din centrul Rusiei.

Puteți obține o Knifofia acasă folosind semințe. Acestea trebuie să fie semănate pentru răsaduri la începutul lunii martie. Pământul ar trebui să fie hrănitor, ușor. Recipientul cu semințe trebuie acoperit cu sticlă sau folie, creând un mediu de seră. O astfel de seră trebuie să fie aerisită și udată periodic. Vlăstarii de Knifofia vor ecloza în 3 săptămâni. Plantele tinere se pot scufunda atunci când au a treia frunză. Knifofia este transplantată într-un loc permanent în grădină numai la sfârșitul lunii mai - iulie, când vremea este caldă.

Locul pentru Knifofia trebuie neapărat să fie ridicat, bine drenat și, de preferință, însorit, deși va tolera bine umbra parțială. Această plantă iubește udarea, dar dacă apa stagnează, se poate îmbolnăvi de putrezirea rădăcinii și poate dispărea. În primul an de plantare, knifofia trebuie îngrijită foarte atent. Trebuie eliminat, fără a permite buruienilor să adune substanțe nutritive, hrană, apă.

Puteți răspândi Knifofia împărțind tufa.

Pentru iernarea Knifofia într-o iarnă blândă, ea este pur și simplu acoperită pentru iarnă cu paie, ramuri de molid, iar deasupra este acoperită suplimentar cu folie de plastic sau pâslă pentru acoperiș. dacă iernile sunt foarte reci, atunci cel mai bine este să dezgropați Knifofia transplantându-l într-o oală mare și luându-l acasă pentru iarnă într-un loc răcoros.

Mult noroc!

Categorie:Decorativ | Knifofia
Manager88 avatar

O plantă foarte frumoasă. Cred că merită să dezgropăm pentru iarnă. Grădinarii nu recomandă acoperirea oricărei plante cu paie, deoarece rozătoarele hibernează adesea în paie și pot deteriora rădăcina.

Și semințele nu sunt înmuiate înainte de plantare? La ce distanță ar trebui să fie așezate în container?