Idei de grădină - Arbori ornamentali: specii și creșterea lor

Arborii ornamentali nu dau roade. Dar dau bucurie cu frumusețea lor. Trebuie doar să alegeți plantele potrivite și să le aranjați cu pricepere pe site.

Conţinut:

Stil de gradina

Stil de gradina

Grădina a fost creată de mai bine de un an. În primul rând, copacii sunt plantați, apoi sunt așezați între ei arbuști, flori perene. Copiii de un an pot fi schimbați în fiecare an. Copacii decorativi rămân baza compoziției timp de mulți ani. Prin urmare, site-ul lor de selecție și aterizare trebuie să fie luat în mod responsabil.

În primul rând, sunt hotărâți cu stilul viitoarei grădini. El poate fi:

 • O grădină obișnuită se distinge prin rânduri uniforme de copaci, cărări drepte, forme geometrice regulate ale coroanelor copacilor. Pentru a face acest lucru, vor trebui tăiate frecvent. Într-o astfel de grădină, garduri vii din diferite rase de diferite înălțimi.
 • Grădina peisagistică ar trebui să arate ca toți copacii și arbuștii care au crescut aici singuri. Dar, pentru a obține un astfel de efect, trebuie să luați în considerare cu atenție cum să plantați copaci. Alegerea lor pentru acest tip de grădină este practic nelimitată.

De obicei, grădina nu este așezată de la zero și există deja câțiva copaci pe teritoriu. Luați în considerare dacă acestea se vor încadra în compoziția viitoarei grădini, dacă le vedeți acolo ca bază a structurii. Dacă nu, curățați-vă fără regret. Dacă părăsești acești copaci, atunci toți ceilalți sunt plantați ținând cont de cei existenți.

Când plasați copaci ornamentali în amenajarea peisajului grădinii, trebuie să țineți cont de dimensiunea viitoarei coroane.

Plantat prea aproape va interfera unul cu celălalt. Acest lucru va duce la curbarea trunchiurilor și formarea coroanei formă neregulată. Copacii mari durează mult să crească. Coroana lor se formează de câțiva ani, sau chiar decenii. Pentru ca grădina să nu pară goală, spațiul pe care coroana îl va ocupa ulterior este umplut cu diverși arbuști.

La alegerea copacilor pentru o grădină, în primul rând, se ia în considerare suprafața sa. Cu cât parcelul este mai mare, cu atât arborii de acolo pot fi plantați. O excepție poate fi un copac deja în creștere, cu o coroană frumoasă. Poate fi lăsat chiar și într-o zonă mică.

Reguli de amenajare a grădinii

Reguli de amenajare a grădinii

Pentru a crea o grădină frumoasă, trebuie să ridicați copaci frumoși. Dar este și mai important să le aranjați cu succes pe site. Există reguli aici. Când alegeți copacii, luați în considerare:

 • Aspect
 • Rata de crestere
 • Compoziția solului
 • Climat
 • Amplasarea apelor subterane
 • Forma peisajului

Copacii înalți nu sunt plantați într-un singur loc. Dar plasarea lor uniformă în toată grădina, după un anumit număr de metri, nu merită nici ea. Arborii mijlocii pot fi plantați în grupuri pitorești. Arată frumos dacă sunt formate din plante de diferite înălțimi, forme ale coroanei și culori ale frunzelor. Desigur, în schema de culori trebuie să respectați măsura, dintr-o astfel de compoziție nu ar trebui să se îndoaie în ochi.

Când aranjează copacii în grupuri, ei iau în considerare faptul că cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai mulți necesari într-un loc dat.

Prin crearea unui grup aterizare, amintiți-vă că o persoană poate fixa atenția simultan asupra unui grup dominant, dominant și nu mai mult de trei subordonați acestuia. Dar grădina va fi privită din diferite unghiuri. Și, cel mai probabil, dintr-un punct diferit, efectul va fi ușor diferit.Un alt grup va fi dominant. Prin urmare, ar trebui să aibă și propria sa aromă. Este mai dificil să creați o compoziție frumoasă într-o grădină mică. Aici nu va fi posibil să ascundem greșelile de calcul în spatele unui număr mare de copaci. Dar este mai ușor să decideți asupra plantelor dominante.

Gardurile vii pot fi folosite atât ca elemente independente, cât și ca fundal pentru compoziții pitorești. Sunt create din plante care au o formă constantă a coroanei, cu contururi clare.

Puteți planta în grădină:

 • Foioase de foioase. Fructele veșnice de foioase au avantajul de a rămâne verzi, în timp ce alți copaci își aruncă frunzele. Acestea sunt în principal arbuști: rododendroni, mahonia, holly, cires laur, viburnum rugos.
 • Foioase, care varsă frunze. Dintre copacii de foioase sunt preferați cei cu creștere rapidă. Rowan, tipuri diferite mesteceni, scăzut arțari (argint și Manchu). Nu îngheață iarna, arată grozav. Dacă grădina este mare, puteți lăsa singur stejarul pe teritoriul său, castan sau arțar canadian.
 • Coniferi. Coniferele sunt acum foarte populare, în special soiurile cu coroană rotunjită. Printre conifere, pinul, molidul, tuia, ienupărul, chiparoșii sunt populari și arată bine în plantații. Sunt nepretențioși în îngrijire, se înrădăcinează bine.
 • De asemenea, micii pomi fructiferi pot înfrumuseța grădina. Acestea sunt cu fructe mici Măr, care încântă privirea cu flori primăvara și frunze colorate toamna.
 • Mulți oameni vor să-și decoreze grădina cu plante exotice. Dar nu toate prind rădăcini în aceste condiții climatice. Prin urmare, înainte de a cumpăra astfel, trebuie să vă consultați cu specialiști în proiectarea peisajului sau cu grădinari experimentați.

Copaci ornamentali în creștere

Copaci ornamentali în creștere

Arborii ornamentali pot fi plantați toamna și vara. Trebuie doar să așteptați să se încheie perioada de creștere. Vizual, poate fi determinat de cantitatea de frunziș pe răsad. Dacă mai rămâne mai puțin de jumătate, poți transplant:

 • Toamna, în octombrie sau noiembrie, este mai bine să replantați copaci ornamentali, deoarece aceasta reduce semnificativ cantitatea udare... Suficient de zece ori, în fiecare zi. Primăvara, trebuie să o udați zilnic până la înrădăcinare și apoi periodic până la toamnă.
 • Dar iarna, copacii transplantați sunt mai susceptibili la îngheț, pot fi deteriorați de rozătoare.

Este mai bine să cumpărați copaci cu un închis sistemul rădăcină (în containere). Trebuie să fiți atenți dacă a prins rădăcini sau dacă a fost plantat chiar înainte de vânzare. O bucată de pământ nu trebuie să se sfărâme, totul este pătruns cu rădăcini și are forma unui recipient. Aceste plante pot fi plantate toată vara, evitând zilele deosebit de calde și uscate.

Copacii tineri trebuie udati regulat, mai ales în perioadele uscate.

Pentru ca solul din jurul trunchiurilor să nu se usuce, mulci cercuri aproape de trunchi. Folosiți iarbă proaspăt tăiată, paie. Dar cu ploi abundente și regulate, trebuie să vă asigurați că mulciul nu interferează cu ventilația aerului în apropierea rădăcinilor. În astfel de perioade, este mai bine să îl lăsați deoparte pentru o vreme.

Dacă doriți să creați o grădină frumoasă fără probleme, studiați cu atenție condițiile de creștere a copacilor pe care le-ați subliniat pentru dvs. Dacă ai văzut că tipul sol pentru unele plante nu corespunde cu cea pe care o aveți, este mai bine să nu o cumpărați. La urma urmei, schimbarea compoziției sale nu este atât de ușoară. Este necesar să adăugați substanțele și elementele adecvate, de exemplu, var. Există o gamă largă de plante care sunt cele mai potrivite pentru site-ul dvs. Arborii ornamentali răspund bine la îngrăşământ... Compoziția sa trebuie clarificată la cumpărarea copacilor. Multe dintre ele cresc bine fără hrănire constantă.

Soiuri de copaci decorativi pentru grădină

Soiuri de copaci decorativi pentru grădină

Dintre soiurile de copaci ornamentali, se pot numi piersici cu frunze roșii, catalpa bignoniformă, salcii de Matsudan, Tortuosa, Kilmarnock, hibiscus sirian, Variegata sod, mesteacăn.

Descrierea soiurilor:

 • Piersica cu frunze roșii nu dă roade, dar este apreciată pentru frumoasele frunze de visiniu pe care le-a moștenit din pruna de cireșe a lui Pissardi. Ea este strămoșul piersicii cu frunze roșii. Planta este cultivată în grupuri în care frunzele sale sunt declanșate de copaci verzi sau singuri.
 • Catalpa bignoniform este frumoasă în timpul înflorire... Florile ei au formă clopote culese în pensule. Frunzele ovoide mari și fructele lungi în formă de păstăi de până la 50 cm împodobesc planta vara. Nu se îngălbenesc toamna. Planta nu este foarte rezistentă. Prin urmare, plantele tinere sunt adăpostite pentru iarnă. Crește bine pe soluri fertile, ușor acide. Necesită multă lumină, umezeală. Începe să înflorească de la vârsta de cinci ani. Crește până la 100 de ani. Îngrijirea constă în plivire buruieni, udare regulată o dată pe săptămână. Sunt hrăniți cu gunoi de grajd putrezit.
 • Salcii Matsudana și Tortuosa sunt foarte decorative, cu frânghii înfășurate. Salcia Matsudan are ramuri ascendente de culoare măslinie. Frunzele sunt răsucite. Este frumos vara și iarna, când ramurile sale frumoase devin vizibile. Ele sunt plantate atât individual, cât și în grupuri. Poate îngheța sub înghețuri severe, dar se recuperează rapid primăvara. Iwu Matsudana poate fi propagat butași.
 • Willow Tortuosa diferă de salcie Matsudan într-o coroană densă, ramuri răsucite, galbene sau roșiatice. Arată bine în apropierea rezervoarelor artificiale sau naturale.
 • Salcia de capră Kilmarnock este un copac mic altoit pe un trunchi de până la 2 m înălțime. Frunzele sunt ovale, pubescente dedesubt. Primăvara devin galbene. Cerceii parfumați îl împodobesc înainte ca florile să înflorească. Prin tăiere, puteți forma o coroană originală. Tolerează bine înghețul, poate crește la umbră parțială. Iubește solul umed. Dar din excesul de apă, sistemul său rădăcină se poate putrezi.
 • Hibiscusul sirian nu este foarte rezistent. Prezintă flori imense (7 cm) strălucitoare de diferite culori, de la alb la roșu și violet. Crește bine în regiunile sudice. Acolo puteți cultiva soiuri cu flori duble. În cele mai nordice, este mai bine să se utilizeze hibiscus cu flori simple. Sunt plantați în cele mai calde și mai protejate zone ale grădinii.
 • Derain Variegata este apreciat pentru culoarea originală a frunzelor. Iarna, atrage prin ramurile sale viu colorate, de la galben la burgund. Unul dintre tipurile de gazon este dogwood... Este cultivat ca arbust sau copac. Iubește solurile calcaroase. Crește până la 400 de ani.
 • Mesteacanii albi sunt bine cunoscuți și răspândiți. Dar, pe lângă ele, există multe specii interesante ale acestui copac. Printre acestea se numără mesteacănii de lână și Erman, ale căror cercei rotunzi sunt îndreptați în sus. Specie cu frunze în formă de ou (nervurate, vișine, Schmidt). Aproape toate sunt rezistente la îngheț și necesită lumină. Ele cresc pe orice sol ușor. Nu le place compactarea solului în jurul trunchiului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Decorativ | Copaci
Avatar AnnaAlimova

Am un complot personal destul de mare, de aproximativ 12 acri. De-a lungul perimetrului, aproape toate au fost plantate cu plante ornamentale, dar nu și cele care nu dau rod, ci mării pitici, viburnul etc. Atât frumoase cât și utile.