Kohia - chiparos de vară: caracteristici ale plantelor, reproducere și îngrijire

Cochia este un arbust anual care aparține familiei Maryev. Această plantă se caracterizează printr-o creștere rapidă, foarte ramificată. Cultivarea sa se efectuează vara. Este o plantă unică care este utilizată pe scară largă în proiectarea peisajului.

Conţinut:

Descrierea kochii

Descrierea kochii

Cochia se caracterizează prin ramificare densă și reproducere rapidă. Această plantă se recuperează suficient de repede după tăiere. Chiparosul zburător este capabil să se încadreze cât mai exact posibil în proiectarea peisajului cu utilizarea altor tipuri de plante.

Cochia este cel mai bine combinat cu plante precum:

Toamna, kohija capătă o culoare bronz, care este capabilă să sublinieze frumusețea asterilor de toamnă. Această plantă se caracterizează printr-o întreținere minimă. Cochia aparține categoriei de plante anuale, care sunt plantate din sămânță.

Înălțimea unui chiparos de vară poate varia de la 60 la 80 de centimetri.

Dacă această plantă nu este tăiată la timp, atunci înălțimea ei va depăși un metru. Această plantă în aspectul său seamănă cu coniferele miniaturale. Cochia se caracterizează printr-o schimbare clară a culorii, în funcție de sezon.

Caracteristicile creșterii unei plante

Caracteristicile creșterii unei plante

Când creșteți kochia, este necesar să selectați corect locația. Această plantă este foarte pasionată de lumină. De aceea, atunci când alegeți un site, este necesar să acordați atenție nivelului de iluminare al acestuia. Chiparosul de vară nu este o plantă foarte delicată, deci puteți alege o zonă cu întuneric parțial. În acest caz, umbrirea nu trebuie să fie constantă. În caz contrar, va afecta negativ creșterea și dezvoltarea plantei. De asemenea, poate afecta negativ culoarea plantei.

Această plantă este plantată în pământ la sfârșitul primăverii sau la începutul verii.

Timpul de plantare depinde direct de temperatura aerului. Este necesar să plantați această plantă la debutul căldurii finale. Pentru a asigura creșterea și dezvoltarea normală a kochii, se produc următoarele:

 • Selectarea solului slăbit și nutritiv, care se caracterizează prin prezența unei reacții neutre la pH.
 • Dacă nu aveți sol adecvat pe site-ul dvs., îl puteți produce îngrăşământ... În acest scop, cele mai frecvent utilizate substanțe sunt azotul.
 • După plantarea acestei plante, ea este re-fertilizată după 10 zile. La sfârșitul lunii, hrănire.
 • În perioada de creștere a kochiei, este regulată udare folosind îngrășăminte lichide. În caz contrar, culoarea frunzelor va fi verde strălucitor, iar tufișul în sine va arăta jalnic.
 • Această plantă este foarte pasionată de solul slăbit, nu numai în perioada de plantare, ci și pe tot parcursul sezonului. De aceea este necesar să udați și să slăbiți în mod regulat această plantă.
 • Îndepărtarea terenului poate fi efectuată atât pe întregul sit, cât și în jurul tufișului.
 • Cochia este o plantă destul de sensibilă la lipsa de umiditate.Dacă este lăsat câteva zile fără apă, va duce la ofilirea sa. Udarea acestei plante se face dimineața sau seara. Dacă udarea se face dimineața, atunci trebuie făcută înainte de răsăritul soarelui, iar dacă seara, apoi după apusul soarelui. Dacă udarea se efectuează la un moment diferit, aceasta va duce la crăparea pământului și evaporarea umezelii. Udarea plantei după răsăritul soarelui poate determina frunzele să ardă și să se ofilească.

Creșterea kohija este ușoară. Pentru a face acest lucru, este necesar să se asigure plantei îngrijire în timp util, care constă în plivire și udare. Pentru a asigura un nivel ridicat de decorativitate a plantei, se face alegerea corectă a locului de creștere.

Cum se reproduce kochia?

Cum se reproduce kochia?

Reproducerea acestei plante se efectuează cel mai des. semințe... Debarcarea lor se efectuează în a doua jumătate a lunii martie. Răsad kohii nu este suficient de tandru. Nu este capabil să se ofilească cu o ușoară scădere a temperaturii.

Pentru a asigura creșterea completă a kochiei, este necesar ca debarcarea sa să se efectueze la o temperatură de 18-20 de grade.

De aceea debarcarea sămânță această plantă este produsă inițial în sere... După o anumită perioadă de timp, semințele sunt plantate pe teren deschis.

Dacă chiparosul de vară este plantat primăvara direct în pământ, atunci nu va putea supraviețui scăderii temperaturii pe timp de noapte, ceea ce va duce la moartea sa.

Plantarea semințelor în pământ se efectuează în conformitate cu anumite reguli:

 • Inițial, în sol se fac bile speciale, a căror adâncime este de un centimetru. Plantarea semințelor în caneluri este foarte rară.
 • Pentru ca plantele să aibă suficient spațiu și să nu interfereze unele cu altele, este necesar ca distanța dintre ele să fie de cel puțin 30 de centimetri.
 • Răsadurile, ca o plantă adultă, trebuie să aibă o iluminare bună. De aceea nu trebuie să fie adânc înglobate în sol.
 • Imediat după plantare, răsadurile acestei plante trebuie să aibă abundență udare... Cu o cantitate insuficientă de umiditate, frunzele cochiei vor coborî și se vor ofili.
 • Această plantă este capabilă de reproducere independentă. Acesta este motivul pentru care este necesar să se efectueze subțierea regulată la fața locului.

Plantarea unei plante este destul de simplă. Chiar și un florar neexperimentat poate face acest lucru.

Tunderea și dăunătorii plantelor

Tunderea și dăunătorii plantelor

Kohia este planta ornamentalacare este capabil să poarte cu ușurință tăiere... Datorită ramurilor dense ale acestei plante, puteți da tufișului orice formă. După tăiere, această plantă este capabilă să-și mențină forma destul de mult timp.

Pentru a asigura forma rotundă și compactitatea chiparosului de vară, se efectuează smulgerea ramurilor sale superioare.

Dacă intenționați să faceți o formă diferită de cea a kochiei, atunci o puteți tăia folosind un tăietor. După tăiere, plantele trebuie aplicate imediat îngrășăminte minerale... Acest lucru va permite kohii să tolereze acest proces nedureros.

Această plantă este cel mai adesea afectată de acarienii păianjen. În prezența unui dăunător, imediat tratament cochia cu insecticide. Puteți găsi un acarian păianjen prin prezența punctelor roșiatice sau negre pe partea inferioară a frunzelor, care se pot mișca.

Cochia este o plantă versatilă, ușor de îngrijit. Are nevoie de iluminat bun, udare abundentă. Chiparosul de vară nu are nevoie de tăiere, dar poate fi produs în scopuri decorative.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Decorativ | Cochia
Avatar utilizator Yulia26

Îmi place foarte mult kohija și îl folosesc adesea pentru a decora paturi de flori. Plante semințe în februarie într-un ghiveci de flori, iar la sfârșitul lunii aprilie le plantez afară. Principalul lucru este să aveți mai multă lumină și să nu inundați această plantă.