Măr decorativ cu frunze roșii și flori - o prezentare generală a celor mai bune soiuri

Toamna, livada este vopsită în diferite culori strălucitoare, variind de la galben-verde la roșu-visiniu, cu nuanțe de purpuriu. Există însă plante care, indiferent de anotimp, rămân nuanța purpurie originală. Astfel de „culturi” sunt meri ornamentali cu frunze roșii.

Mulți grădinari plantează plante nu numai în scopul recoltării, ci mai mult pentru decorarea peisajului. Pentru a crește un astfel de copac, va trebui mai întâi să alegeți un soi, precum și să vă familiarizați cu regulile generale pentru îngrijirea și întreținerea lor.

Conţinut:

Varietatea redevenței și caracteristicile sale

Varietatea redevenței și caracteristicile sale

Varietate de măr purpuriu - regalitatea este un hibrid de mării Nedzvetsky... Pentru un copac ornamental, tipul de plantă este destul de scăzut, înălțimea sa atingând doar 5-6 m, dar în același timp lățimea coroanei ajunge la 5 m. Cu o tăiere adecvată, mărul poate fi făcut nu ca un copac, ci ca arbust extins.

În timp ce planta este considerată tânără, este destul de compactă, dar când mărul atinge vârsta de 5-6 ani, este considerată o plantă adultă, devine destul de răspândită și voluminoasă. Prin urmare, soiul va necesita tăiere și îngrijire specifice.

Caracteristicile soiului:

 • Frunzișul plantei are o nuanță roșu-purpuriu, mugurii diferă ușor în ton. Plăcile cu formă ovală de foioase își schimbă treptat nuanța până toamna, devenind mai roșii.
 • Înflorirea plantei se observă în a doua jumătate a lunii mai, durând doar 2 săptămâni. Mugurii, deschizându-se, capătă o dimensiune semnificativă și emit o aromă delicată specifică care umple aerul din grădină.
 • Fructele rezultate nu diferă prin calitate, sunt mici, acre și nu sunt potrivite pentru consum.
 • Arbustul este rezistent și, de asemenea, tolerant la secetă. Datorită acestui fapt, redevențele pot fi plantate pe orice teritoriu al Rusiei.

Principalul lucru este să aveți o plantă ornamentală frumoasă, se recomandă pulverizarea preventivă cu substanțe chimice pentru a preveni infecția cu dăunători și bacterii patogene.

Mărul Rudolph și descrierea acestuia

Mărul Rudolph și descrierea acestuia

Mărul nu diferă în ceea ce privește creșterea specifică, înălțimea sa atingând doar 5-6 m. Mai mult, pe măsură ce planta crește, coroana plantei devine mai răspândită și greoaie. Planta eliberează muguri mari primăvara, din care apar flori de nuanță alb-roz.Sunt atât de mari încât acoperă aproape complet ramurile și plăcile de frunze din vedere.

După înflorire, planta formează fructe mici, cu diametrul de până la 3 cm, gălbui.

Este foarte descurajat să le consumați proaspete. Este mai bine să le încercați gustul sub formă de conservare pentru iarnă. Cel mai important, arată interesant pe fundalul roșcat al frunzișului sub formă de sori galbeni în tot copacul. Ei tind să rămână pe ramură o perioadă lungă de timp fără să cadă.

Pentru îngrijire de calitate, va trebui să tăiați periodic excesul de frunziș. În primăvară și toamnă, este necesar să se efectueze îndepărtarea sanitară a excesului de creștere, precum și tăierea formativă.

Măr Makamik

Măr Makamik

Planta are un format ridicat - se poate întinde până la 7 m înălțime. În același timp, are o coroană sub forma unei mingi. Frunzișul mărului este oval, caracterizat printr-o schimbare de culoare: de la violet în momentul înfloririi la o întunecare verde bogată până la sfârșitul toamnei.

Florile de pe copac sunt foarte frumoase, de culoare violet și au o formă dublă. După înflorire se formează fructe mici, cu diametrul de până la 2,5 cm, de culoare roșie.

Caracteristici în creștere:

 • Planta preferă solurile fertile cu iluminare bună. Se recomandă plantarea unui răsad pe un teren personal primăvara.
 • Pentru o creștere rapidă, merită să hrăniți copacul periodic: cu îngrășăminte cu azot primăvara, toamna. Potasiu și fosfor și apă din abundență.
 • În primăvară, este imperativ să se efectueze tăieri formative, precum și să se taie zonele afectate, precum și lăstarii deteriorați. Z
 • Se recomandă ca trunchiul să fie protejat de rozătoare, iar în primăvară și vară, se recomandă pulverizarea împotriva dăunătorilor insectelor.

Caracteristicile soiului Ola

Caracteristicile soiului Ola

Conform standardelor unei plante ornamentale, varietatea unui măr roșu nu este mare, nu atinge o înălțime de 5 m, dar în același timp coroana plantei crește cu o astfel de cantitate. Cultura se distinge prin plăcile sale de frunze. Au o culoare verde, dar în același timp dau o nuanță strălucitoare de culoare violet.

Înflorirea plantei începe în luna mai, acoperind întregul teritoriu al copacului cu frumoși muguri roz de format mare.

După aceea, fructele se formează în locul florilor. Merele sunt mici - doar 3 cm în volum, rămân mult timp pe ramuri și nu cad.

Caracteristicile soiului Makovetsky

Caracteristicile soiului Makovetsky

Un fel de măr care nu se întinde peste 5 m. Coroana sa are o formă rotunjită, aproape sferică, dar în același timp uimește cu densitatea frunzelor sale.

Plăcile de foioase au o nuanță roșiatică.

În mai, pe ramuri înfloresc flori roz luxuriante, fiecare dintre ele atingând 5 cm. Principala diferență între soi este că poate rezista la o apăsare rece semnificativă.

Mărul Kitayka, descrierea sa

Mărul Kitayka, descrierea sa

Kitayka este o varietate interesantă care nu poate decât să atragă priveliști și interes. Aceasta este o varietate americană de măr, dar cultivată inițial în Siberia: a fost zonată în regiunile siberiene, în principal în nord-vest.

Descrierea sa este următoarea:

 • Mărul și-a luat numele datorită formei alungite a fructului.
 • Crohn - piramidal sau vertical.
 • Frunzele sunt mari și de culoare verde închis.Inflorescențe mari albe înfloresc în timpul înfloririi.
 • După înflorire, pe coroană se formează numeroase mere, cu un diametru de cel mult 3 cm, câte 20-25 de grame fiecare. fiecare.
 • Din fiecare copac, în condiții favorabile de viață, puteți colecta 200 kg. mere.
 • Forma fructului este ovoidă și este adesea confundată cu prunele.
 • Maturarea are loc la sfârșitul lunii august. Este recomandat să le colectați în avans, astfel încât să nu cadă și să le lăsați să se întindă timp de 21 de zile.

Scopul principal al fructelor: în primul rând, decorativitatea, precum și recoltarea pentru prelucrarea gemului și prepararea compoturilor.

Soi de mere Royal Beauty

Soi de mere Royal Beauty

Soiul este un hibrid care crește rapid. De obicei planta nu depășește 2-3 m.in inaltime. Frunzișul plantei din partea superioară rămâne purpuriu primăvara și devine roșu până toamna.

Înflorirea începe destul de devreme în comparație cu alte soiuri - la începutul lunii mai.

Mugurii de o nuanță roșie închisă se transformă în flori mari roșii, care emit un miros parfumat. Coroana, în absența tăierii, devine sferică sau ovală. Dar dacă îl formați corect, atunci ramurile sale seamănă cu o salcie plângătoare în maniera lor căzută.

Mărul lui Nedzvetsky

Mărul lui Nedzvetsky

Una dintre soiurile de mere cu frunziș roșu aprins. În prezent, ea este pe cale de dispariție. Teritoriul distribuției sale în masă este Asia Centrală.

Caracteristicile structurii:

 • Înălțimea plantelor variază de la 2 m la 6 m.
 • Principala diferență față de alți meri decorativi este prezența antocianinei (pigment roșu) în toate părțile și structura celulară: flori, semințe, fructe, inclusiv piele și pulpă.
 • Există, de asemenea, un ton roșu în scoarța copacului și chiar în lemn.
 • Suprafața plantei: trunchiurile și ramurile sunt acoperite cu scoarță violet închis.
 • Frunzișul plantei are o formă ovală, care atinge 4 cm lățime și 8 cm lungime. Există o ușoară pubescență pe partea inferioară a plăcii frunzei, care acoperă și suprafața pețiolului. Tonul plăcilor de foioase este de culoare verde închis, cu un deversor roșu prezent.
 • Coroana plantei este sferică. Pe ramuri se formează inflorescențe de până la 5 cm, care, înflorind, expun muguri stacojii strălucitori razelor solare.
 • Planta înflorește începând cu a doua jumătate a lunii mai timp de 14 zile.
 • Mărul poate da primul său rod numai la 5 ani de la plantare pentru reședință permanentă. Fructele sunt de culoare roșie, fiecare cântărind până la 200 de grame.

Măr Helena

Măr Helena

Înălțimea copacului este mică, planta nu se întinde mai mult de 4 m, chiar dacă este bine îngrijită și udată constant. Plăcile de măr de foioase nu sunt mari, doar până la 7 cm lungime, dau un ton roz închis.

Soiul are capacitatea de a rezista bolilor, dăunătorilor și secetei.

Florile încep să se formeze și se deschid treptat din ultimele zile ale lunii aprilie. Sunt mari și de culoare violet. În locul lor, în timp, se formează mere roșii.

Pot fi consumate, degajă un gust dulce și acru, în timp ce un miros plăcut bogat emană din ele. Principala caracteristică este capacitatea de a planta răsaduri în zonele în care iarna este severă și vara nu este prea caldă.

Video util despre mărul lui Nedzvetsky:

Metode de reproducere pentru măr

Există mai multe metode pe care le puteți folosi pentru a crește un măr decorativ cu frunze roșii. Fiecare dintre metode are propriile avantaje și dezavantaje:

 • Prin semințe - metoda se realizează numai pentru a obține forme hibride sau noi. Grădinari începători sunt sfătuiți să încerce alte metode.
 • Prin butași - puteți obține un răsad tânăr cu ajutorul unui scion, atunci când un mugur din soiul necesar este altoit pe o plantă sălbatică sau nedorită. Nu este nevoie să prețuim speranțe speciale pentru o astfel de metodă, dar în unele cazuri, grădinarii sunt capabili să crească un copac excelent cu semnele și fructele disponibile ale soiului altoit.

De asemenea, puteți crește un răsad din butași așezați în pământ. Cu o îngrijire adecvată, planta prinde rădăcini și crește într-un copac cu drepturi depline, cu calități materne prezente.

Cum să ai grijă de copaci?

Cum să ai grijă de copaci?

Pentru ca arborele să crească întins și puternic, este necesar să se efectueze îngrijiri de înaltă calitate. Fără grijă și atenție, mării cu frunze roșii își pierd aspectul impresionant și se transformă într-un măr obișnuit, plictisitor.

Pentru a-și menține aspectul original, se recomandă să respectați următoarele reguli de îngrijire:

Îngrijire Reguli
Pansament de top Ar trebui aplicat cu cunoștințe despre calitățile și tipul de sol. Dacă solul este nisipos, atunci în primăvară veți avea nevoie de aditivi cu o cantitate mare de azot, dar un astfel de pansament nu va funcționa pentru solul negru.Este imperativ să se efectueze aplicarea foliară a nutrienților. Este necesar să se efectueze pansamente superioare pe primele frunze, apoi în timpul înfloririi și formării fructelor. Vara, este necesar să se hrănească la fiecare 2 săptămâni. Și în toamnă, monitorizați cu atenție planta și urmăriți ceea ce lipsește pentru creșterea normală a mărului.
Udare Nu adăugați în mod constant umiditate nutritivă atunci când apa este la îndemână. Pentru udarea corectă, este suficientă doar de 3 ori pe zi umezeală, dar cu condiția ca solul să fie înmuiat cu aproximativ 80-90 cm adâncime. Udarea se efectuează: în primele zile de vară, odată cu începutul înfloririi, apoi la mijlocul lunii iulie, când se formează fructele. Acesta din urmă trebuie efectuat în octombrie, pentru irigarea cu încărcare a apei înainte de îngheț.
Slăbindu-se lângă trunchi Acest lucru este necesar pentru a îndepărta buruienile, precum și pentru a slăbi crusta de la suprafață de la udarea periodică, ceea ce blochează posibilitatea alimentării normale cu oxigen a rizomilor.

Totul despre tăiere

Totul despre tăiere

Tunderea se efectuează astfel încât plantele să nu se îngroașeze în primul rând, pentru a nu provoca dezvoltarea bolilor care se formează din cauza lipsei de ventilație în interiorul ramurilor scheletice.

Se efectuează mai multe tipuri de tăiere: modelare, întinerire și sanitare.

Acesta din urmă se realizează cel mai adesea toamna pentru a pregăti planta pentru iernat fără prezența dăunătorilor. De asemenea, este necesar să eliminați excesul de creștere în primăvară. În timpul iernii, copacul poate suferi de o cantitate mare de masă de zăpadă și o parte a ramurilor se poate rupe.

Formarea coroanei se realizează prin mai multe metode. Într-o plantă se pot forma următoarele forme:

 • Descărcat pe niveluri.
 • Fusiform.
 • În formă de cupă.
 • Palmetă verticală.

Cel mai important, toate metodele sunt menite să asigure plantei echilibrul corect între partea centrală (trunchiul) și ramurile care se extind din aceasta.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Tenta roșiatică a frunzelor este un semn de avertizare pentru dăunători. Datorită acestui fapt, parazii dăunători apar rar pe măr. Dar, în absența îngrijirii normale, planta poate fi afectată de următorii dăunători:

 • Afid verde.
 • Gândacul înflorit de măr.
 • Păducel.
 • Mierea de mere.
 • Molia fructelor.

Dacă se găsește un număr mic de dăunători, aceștia trebuie neutralizați imediat manual. Dacă populația a fost identificată suficient de târziu și paraziții au reușit să captureze cea mai mare parte a copacului, este necesar să se apeleze la preparatele chimice.

Puteți încerca să influențați remediile populare, dar în majoritatea cazurilor acestea se dovedesc a fi ineficiente. Prin urmare, planta trebuie pulverizată cu Fufanon, Iskra, Lepidocid, Bitoxibacilină sau Alatar.

Video util despre meri ornamentali:

În plus față de dăunătorii de la măr, următoarele boli tind să se dezvolte:

 • Scabie.
 • Putregaiul fructelor.
 • Focul Antonov sau cancerul negru.
 • Făinarea.
 • Rugini.

Pentru a preveni formarea de boli, este important să se ia măsuri preventive în timp util pulverizarea cu fungicide chimice... Monitorizarea constantă a stării mărului vă va permite să scăpați la timp de bacteriile patogene sau paraziții și să salvați planta de la moarte.

Aplicație în proiectarea peisajului

Utilizarea mărilor în proiectarea peisajului

Pomii de acest tip au o culoare specifică și sunt solicitați de grădinar. Dar mulți nu știu despre micul lor secret. Frunzele lor sunt mai strălucitoare în sezonul de primăvară; vara începe să se întunece, devenind complet verde odată cu sosirea toamnei.

Unele soiuri devin roșu aprins imediat după înflorirea primelor frunze tinere și apoi se înverzesc treptat. Astfel de arbuști și copaci ar trebui tăiați astfel încât lăstarii tineri care încep imediat să crească intens să arate ca niște flori de foc pe fundalul frunzelor vechi.

Tenta roșie alungă insectele dăunătoare și are, de asemenea, rezistență la razele soarelui.Prin urmare, în grădini, apar tot mai mulți meri roșii sau copaci cu o nuanță purpurie de frunziș. Principalul lucru este că pot fi folosite ca decor pe un teren personal, unde cresc rapid și întins.

Un măr cu plăci de foioase roșii interesante va fi interesant să iasă în evidență pe fundalul gazonului verde și va fi, de asemenea, pus în perete de peretele alb al clădirii.

De asemenea, planta va arăta printre alți reprezentanți culturali ai florei: roșu pe fundalul masei verzi. Fructele mărului ornamental nu diferă ca valoare, nu sunt utilizate pentru pregătirea semifabricatelor pentru iarnă sau pentru folosirea gemului la gătit. Numai că pot fi incluse în decorarea unui desert sau a unei capodopere culinare. Prin urmare, acestea sunt folosite pentru a crea buchete decorative și sunt incluse și în aranjamentele florale.

Astfel, mărul decorativ cu frunze roșii are multe soiuri. În cele mai multe cazuri, plantele sunt toate înalte, cu o abundență de formare de fructe, dar merele nu sunt consumate. Prin urmare, înainte de plantare, trebuie clarificat de ce este nevoie de un răsad al mărului original - ca plantă ornamentală sau copac pentru recoltare.

Categorie:Decorativ | măr
Lera1 avatar

Aveam un astfel de măr în grădiniță, copiii mâncau mereu aceste mere mici și profesorii le certau că le vor otrăvi. Și apoi se dovedește că aceste mere sunt chiar mâncate, deși nu știu ce poți mânca acolo, sunt foarte mici.

Natali111 avatar

Sora mea a plantat câțiva meri Royal Beauty pe parcela ei, îi admir, atât de strălucitori și îngrijiți. Sora mea nu este angajată în formarea lor, doar tăie coroana și, în general, spune că nu există probleme cu ei. Singurul lucru este că fructele sunt necomestibile, amare, dar ce încântare aproape tot timpul anului!

Natali111 avatar

Sora mea a plantat câțiva meri Royal Beauty pe parcela ei, îi admir, atât de strălucitori și îngrijiți. Sora mea nu este angajată în formarea lor, doar tăie coroana și, în general, spune că nu există probleme cu ei. Singurul lucru este că fructele sunt necomestibile, amare, dar ce încântare aproape tot timpul anului!

Avatar AnnaAlimova

Aveam un astfel de măr în grădina din față, dar nu știu ce soi. Merele erau mici și gustoase, dar le foloseam rar pentru mâncare, făceam în principal suc. De asemenea, s-a dovedit a fi parfumat și foarte gustos. Dar, din moment ce timpul de viață al mărului nu este lung, literalmente după 5 ani copacul a îmbătrânit și l-am îndepărtat. Deși ne-a împodobit foarte mult grădina.

Avatar utilizator Lima

Vecinii au plantat un măr decorativ lângă ferestrele lor. Nu știu soiul. Înflorește cu flori roz de zmeură, fructele sunt de culoare verde închis, mari. Crește la umbră, practic. Rezistent la îngheț. Personal, nu-mi plac foarte mult astfel de copaci, tufișuri, este mai bine să folosiți liliacii ca arbust peren ornamental.