Knifofia cu fructe de padure. Exotic care nu necesită imposibilul ...

Există astfel de plante exotice, la care nu ai crede că pot fi cultivate în propria grădină, de exemplu, fără a folosi eforturi supranaturale. Acestea includ boabele Knifofia, care este cel mai decorativ de acest gen. Firește, pentru florile lor neobișnuite ...
Conţinut:

Knifofia cu fructe de padure. Descrierea plantei

Knifofia boabele sunt plante medicinale din familia Asphodelivye. Există 70 de tipuri de ele în total. Africa de Sud și Centrală este considerată pe bună dreptate locul de naștere al acestei plante. Înainte de asta, el se numea Tritoma. Cnifofia exotică are un rizom gros. Frunzele plantei sunt foarte dense, înguste și lungi și sunt colectate ca într-o rozetă bazală și sunt foarte asemănătoare cu frunzele unei stuf. Florile sunt foarte mici, tubulare, de culoare roșie. Sunt colectate în inflorescențe dense sub formă de spiculă și sunt situate pe un peduncul lung fără frunze. Înflorirea are loc în lunile iulie-septembrie. Florile nu se deschid imediat, ci treptat, din partea inferioară a vârfului. Toate aceste plante sunt foarte pasionate de căldură și soare. Este mai bine să le crești în regiunile sudice. Doar pe banda din mijloc este posibil să aterizezi Knifofiy Tukka. Este considerat rezistent la iarnă.

Cultivarea knifofiei de boabe. Principii de baza

 1. Solul în loc ar trebui să fie nisipos, aromat și bine slăbit.
 2. Umezeala nu ar trebui să rămână. Plantei nu-i place asta. Este important ca, dacă rămâne stagnarea pentru iarnă, atunci este posibilă degradarea rizomului. Deci putrezirea nu trebuie să permită o bună permeabilitate a solului la apă.
 3. Cultivarea unei plante pe banda de mijloc - florile trebuie acoperite. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să colectați frunzele într-o grămadă și să le legați deasupra. Astfel, protejăm rizomii și miezul de umiditate. Pământul este acoperit suplimentar cu un strat de turbă. Deasupra acestei grămezi este acoperit cu un capac de ziar și acoperit cu ramuri de conifere. Și îl puteți acoperi și cu material de acoperiș deasupra, astfel încât umezeala să nu pătrundă. Când plantați în zonele sudice, este de asemenea recomandabil să acoperiți planta. Deoarece planta este termofilă. Pentru a nu acoperi frunzele cu material de acoperiș, nu le puteți acoperi. Totul depinde de temperatura din timpul iernii.
 4. Primăvara, adăpostul este îndepărtat. Frunzele galbene și înghețate sunt rase.
 5. Pentru a face mai puțin dificilă, atunci această plantă poate fi luată și mutată într-un ghiveci pentru iarnă. Frunzele sunt, de asemenea, legate într-o grămadă și păstrate, de exemplu, în subsol și udă puțin. Și începând cu luna mai, plantați-l din nou în pământ.
 6. Pedunculii care s-au estompat deja trebuie tăiați până la capăt. Puteți lăsa câteva bucăți pentru semințe.
 7. După înflorire, merită să adăugați îngrășăminte de potasiu la sol sub flori. Planta va supraviețui mai bine iarna.

Reproducerea cnifofiei are loc prin semințe și divizarea rizomilor. Semințele sunt plantate în cutii, începând din martie-aprilie, și acoperite cu folie. Primele sondaje vor apărea peste trei săptămâni. Când vor crește puțin, vor trebui să fie transplantate. În teren deschis răsaduri se plantează în iulie la un interval de aproximativ 60 cm unul de altul. Înflorirea va avea loc în al doilea sau al treilea an. Împărțirea bucșei trebuie făcută primăvara. Aproximativ în aprilie-mai. Această procedură trebuie repetată la fiecare cinci ani.

Tipuri și soiuri de cuțit

 • Knifofia Tukka este o plantă cu frunze lungi. Frunzele cresc până la 40 de centimetri, iar pedunculul are o înălțime de aproximativ 80 de centimetri și se termină cu un vârf roșu deschis. Înflorește în iulie, aproximativ 4 săptămâni.
 • Knifofia Galpena este o floare mică, cu inflorescență portocalie. Aproximativ 60 de centimetri înălțime.
 • Knifofia de boabe atinge o înălțime de 120 de centimetri. Un număr mare de inflorescențe galbene se înroșesc treptat. O varietate foarte frumoasă Grandiflora.
 • Există și hibrizi. Alcazar - înălțimea sa este de 90 de centimetri. Inflorescență portocalie, Maid of Orleans - flori albe, Canare - peduncul înălțime de 60 cm, flori galbene deschise, Fyrwerkeri - peduncul înălțime de aproximativ 100 cm, flori roșii portocalii, Lemon Ice - peduncul înălțime de 90 cm, flori gri-galbene, Royal Standard - înălțime 100 cm, inflorescență galben-roșie.

Knifofia este foarte potrivită pentru plantarea în paturi de flori în grupuri mici.

Va arăta grozav pe fundalul învelișurilor de sol argintii, de exemplu, șindrilă. Și, de asemenea, agapanthus în formă de clopot, iris, dalta de lână și catnipul lui Fassen vor crește bine împreună.

Dacă tăiați knifofia, atunci vă va încânta foarte mult timp.

Puncte importante în creștere

 • Knifofia trebuie plantată la fiecare cinci ani prin împărțirea tufișului;
 • Planta ar trebui plantată numai pe teren înalt, ar trebui să existe o lumină puternică;
 • Zona ar trebui să fie calmă, deoarece plantei nu îi plac curenții de aer;
 • Primăvara și toamna, nu uitați să hrăniți plantele cu îngrășăminte cu potasiu;
 • Dacă planta îngheață, puneți pietre chiar la baza plantei pentru o căldură suficientă. Soarele le va încălzi și planta va fi caldă din aceasta;
 • Planta nu va rezista la temperaturi sub -15 grade. Prin urmare, dacă iernile sunt reci, atunci aduceți planta acasă.

Lăsați aceste sfaturi să vă ajute în viitor. După ce a învățat ceva nou sau a obținut sfaturi și recomandări practice, planta vă va încânta din nou și din nou! Cultivarea cu succes a plantelor!

Manager88 avatar

O plantă interesantă. Nu am văzut niciodată o astfel de floare. Aș vrea să plantez. Este mai bine să semeni semințe direct într-un pat de flori sau într-un ghiveci de flori primăvara și apoi răsaduri în pământ?