Cineraria sângeroasă. Creșterea și îngrijirea

Cineraria sângeroasă (un alt nume pentru sunătoare) este o plantă care nu poate lăsa pe nimeni indiferent pentru sine - o varietate de culori (alb, albastru, roz, violet, roșu, purpuriu) și o aromă unică fascinează și încântă.
Tseraria înflorește în octombrie-noiembrie, inflorescențele sale sunt flori în umbrele, care alcătuiesc un scut întreg, falnic deasupra frunzelor și petiolelor. Apropo, frunzele sunt, de asemenea, speciale - în formă de inimă, cu margini zdrențuite și o nuanță cenușie pe partea inferioară. Florile seamănă cu margaretele, doar multicolore.

Cultivarea și îngrijirea cinerariilor sângeroase

Planta nu tolerează lumina directă a soarelui și temperaturile ridicate, condițiile optime pentru aceasta sunt temperaturi de până la 15 grade și umiditate ridicată a solului, prin urmare este necesar să udăm frecvent și regulat și să pulverizăm (de preferință cu apă caldă și așezată).
Cineraria ar trebui hrănită cu o lună înainte de înflorire, folosind îngrășăminte pentru plantele cu flori.
Cu o îngrijire bună, planta poate crește până la 60 cm.

Reproducerea cinerariilor sângeroase

După ce cineraria a dispărut, este de obicei aruncată, deoarece este destul de dificilă conservarea plantei, dar creșterea unei noi nu este deosebit de dificilă. Pentru a face acest lucru, la sfârșitul lunii mai, semănați semințe într-un sol hrănit și nutritiv, presărați ușor cu pământ cernut și păstrați-l la o temperatură de aproximativ 22 de grade. Când apar frunzele cotiledonului, scufundați-vă.
Dar cel mai adesea, cireraria se cumpără toamna în florării, deja cultivate, iar toată iarna și primăvara vă puteți bucura de o înflorire luxuriantă.