Flamingo de arțar: descriere și tehnologie agricolă

Arțarul flamingo este un copac de foioase și, conform nomenclaturii științifice, aparține familiei arțarului. Habitatul natural a fost odată doar America de Nord, dar acum se găsește peste tot. A fost adus în Europa în secolul al XVII-lea, iar în ceea ce privește țara noastră, a fost cultivat din 1796. În zilele noastre, datorită auto-semănatului, această plantă a devenit mai mult o buruiană decât o cultură pentru grădină.

Conţinut:

Descrieri Flamingo Maple

Flamingo Maple Descriere

În exterior, este fie un copac mic, fie un arbust mare care are o coroană de densitate medie sub formă de bilă. Dimensiuni în metri la înălțime și lățime - 5. Posedă o rată de creștere rapidă - în centimetri poate crește atât în ​​înălțime cât și lățime cu 50, iar dimensiunile finale sunt atinse în 5-10 ani.

Această plantă este relativ de scurtă durată - trăiește până la 60 de ani (dar poate trăi până la o etapă veche de un secol) și într-un oraș - aproximativ 30.

Frunzele sale sunt lanceolate, cu o lungime de 10-20 centimetri, culoarea lor se schimbă odată cu anotimpurile:

  • Primăvara sunt roz.
  • Vara, verde și alb pestriț.
  • Toamna, ele sunt, de asemenea, pestrițe, dar deja verde-galbene.

Perioada de înflorire a acestei arțarii cad la sfârșitul primăverii - vara devreme. Planta are flori de culoare verde-galben, formă rotunjită, cu dimensiuni în milimetri 40-60.

Datorită variației culorii frunzelor sale, Flamingo păstrează decorativitatea sa pentru intreg sezonul de crestere.

Planta este absolut nepretențioasă față de condițiile naturale de creștere:

  • Soarele este de dorit, dar va crește cu succes chiar și atunci când va fi întunecat.
  • Crește mai preferabil într-un sol bine umezit, dar tolerează și uscăciunea.
  • Chiar și tipurile de sol sărace sunt potrivite pentru el și, dacă există slăbiciune și fertilitate bună, condițiile sunt ideale pentru el.
  • Nu este susceptibil la vreme rece și iernează bine chiar și la îngheț.

Flamingo Maple Agrotechnics

Flamingo Maple Agrotechnics

Arțarul flamingo este cel mai bine plantat într-o zonă deschisă, astfel încât prezența unei umbre va afecta variegarea culorii frunzelor sale și va fi mai puțin decorativă.

La plantare, gulerul său de rădăcină trebuie lăsat la nivelul solului sau chiar ușor coborât cu 5 centimetri, deoarece acest arțar se caracterizează printr-o creștere incredibilă care îi va lua rădăcinile. În cazul în care apa subterană este aproape de suprafață, trebuie să se facă drenaj (un strat de zece centimetri de piatră zdrobită este suficient).

Este de dorit să aveți soluri cu proporții de humus, pământ și nisip - 3: 2: 1 și adăugați 150 de grame de îngrășământ mineral sub răsad.

În viitor, în funcție de gradul de nevoie, planta ar trebui hrănită anual cu îngrășăminte standard: superfosfat, săruri de potasiu, uree, kemira. Când plantați o plantă, aveți nevoie de două găleți de apă pentru irigare, iar în viitor, două găleți de apă pentru o lună vor fi suficiente (dacă seceta este de două ori mai mare).

Solul ar trebui să fie slăbit la fiecare plivire regulată a sitului, precum și după udare, astfel încât pământul să nu se transforme în piatră. După plantarea unui arțar, ar trebui să mulciți solul acestui loc cu un strat de turbă de 5 centimetri (sau chiar pământ simplu).

Pentru arțar, nu există cerințe speciale pentru tăiere - după caz, îndepărtarea regulată a ramurilor uscate sau bolnave.

Printre acele necazuri care îl pot aștepta, evidențiem următoarele:

  • Printre dăunători, acestea vor fi gărgărița frunzei, cocoșul și mușchiul alb.
  • Și posibilele boli sunt pata neagră și făinarea.

După cum sa menționat mai sus - plantă rezistentă la îngheț, dar dacă sunt de așteptat înghețuri deosebit de severe, când este puțină zăpadă și copacul este tânăr, acoperiți arțarul cu ramuri de molid lângă baza rădăcinii.

Lăstarii tineri înghețați trebuie îndepărtați, acest lucru nu va fi în detrimentul coroanei, se va recupera de la creșterea proaspătă.

Cu fiecare an care trece, arțarul suportă înghețul și iarna din ce în ce mai bine, așa că ar trebui să vă temeți de el doar la o vârstă fragedă. Și, în general, cu această plantă, opțiunea când, doar, trebuie să vă temeți nu pentru el, ci de la el.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Copaci | arțar