Tsiperus în fotografie

Ați văzut vreodată un Cyperus într-o fotografie sau în direct? Cineva ar putea spune că aceasta nu este o plantă foarte atractivă, dar mulți iubitori de astfel de flori nu vor fi de acord cu tine.

Cyperus aparține familiei de rogoz. În condiții naturale, această plantă poate fi găsită în apropierea corpurilor de apă sau chiar în contact cu apa.

Florile Cyperus sunt slab decorative - amintesc oarecum de inflorescențele de mărar. Dar totuși, floarea însăși îți poate înverzi casa. Desigur, pentru aceasta este necesar să crească bine.

Tsiperus din fotografie nu va transmite toată frumusețea pe care o posedă această plantă. Din exterior, seamănă cu palmieri în miniatură care cresc foarte repede. Pentru a crește această plantă, temperatura ar trebui să fie de 20-21 de grade. Dacă temperatura aerului crește, atunci este necesar să creșteți umiditatea. Nu ar trebui să puneți planta la soare, cel mai bine este să acordați preferință umbrei parțiale.

Este necesar să mențineți cu atenție umiditatea solului. Pentru a face acest lucru, pe lângă udarea zilnică, este necesar să alegeți o tigaie adâncă, în care apa trebuie să fie întotdeauna situată.

Această plantă este hrănită de cel mult 2 ori pe lună. Solul ar trebui să includă pământ de gazon și, dacă se dorește, puteți adăuga și puțin nisip.

Cyperus înflorește de obicei vara. Această plantă este considerată perenă. Și dacă doriți să se încânte cu crenguțele sale verzi cât mai mult timp, atunci asigurați-i aerul necesar și umezeala solului.

Planta se propagă prin semințe, împărțire sau butași. Pentru a se propaga prin butași, tulpina ciperului este tăiată și așezată cu susul în jos cu apă.

Categorie:Seră acasă | Cyperus
Avatarul Marysa

Ce iubesc această plantă! Am crescut toată tinerețea mea, dar, din păcate, odată cu schimbarea locuinței, floarea nu a supraviețuit. Se propagă foarte ușor și crește foarte repede. Și cel mai important, această plantă are nevoie de umiditate ridicată și atunci nu vor exista probleme cu creșterea.