Semințe de tei: preparare, plantare și îngrijire

Cu mult timp in urma Tei a fost considerat un copac care a fost apreciat și venerat de oameni. Este menționată în povești, legende, povești și basme. A fost apreciat nu numai ca arbore ornamental, ci și ca arbore medicinal. Frunzele sale înflorite sunt medicamente excelente care ajută la tratarea multor boli. În cosmetologie, teiul este, de asemenea, utilizat în mod activ pentru prepararea cremelor, măștilor și a altor lucruri.

Un număr mare de poezii și cântece sunt dedicate lui Lipa. Datorită unei coroane destul de dense cu frunze, creează un adăpost excelent împotriva soarelui arzător, care este atât de necesar într-o zi fierbinte. Teiul înflorit emite o aromă minunată care creează o atmosferă de armonie și liniște în jur. Lemnul de tei este utilizat pe scară largă în producția de mobilier, care este, de asemenea, utilizat pentru fabricarea diverselor jucării și obiecte. Și ce abur ușor domnește în baia de tei! Datorită tuturor acestor avantaje, teiul este cultivat nu numai pentru a crea o alelă, ci și pentru a decora casele din grădini.

Conţinut:

Reproducerea teiului folosind semințe

Reproducerea teiului folosind semințe

Mulți oameni știu probabil că principala metodă de reproducere pentru acest uimitor ficat lung este sămânța. Este din semințe care se formează în locul florilor tei, se obțin copaci frumoși și subțiri.

În condiții naturale, căzut în sezonul de toamnă seminte teii cad pe pământ, unde zac destul de mult timp. Odată cu debutul iernii, semințele sunt expuse la condiții de frig favorabile creării unor condiții inactive. Este important ca semințele să stea puțin timp la rece, deoarece trebuie să câștige putere înainte de germinare.

De îndată ce primele raze de primăvară încălzesc solul la o adâncime suficientă, semințele vor începe să germineze.

Germinarea semințelor este destul de activă, mai ales dacă sunt create condiții optime în jur. Așa se întâmplă în natură. Crește teiul din sămânță este posibil în condiții artificiale, datorită muncii umane. Semințele de tei preparate în prealabil trebuie plasate în condiții destul de reci pentru a crea condiții de odihnă reală. Frigul nu va permite semințelor să germineze înainte de timp. Expunerea semințelor la temperaturi scăzute este denumită în horticultură stratificare. Cu ajutorul stratificării se obțin puieți de tei destul de puternici.

Pregătirea și plantarea semințelor

Pregătirea și plantarea semințelor

Pentru ca semințele de tei să germineze rapid, acestea trebuie păstrate timp de trei luni în condiții reci, de preferință ușor umede. În acest scop, semințele colectate tei puneți într-un recipient în care există o anumită cantitate rumeguş sau nisip de râu umezit. Pentru a asigura accesul liber al aerului la semințele de tei, se adaugă puțină turbă în recipient. Așezați un recipient închis cu semințe într-un loc rece.

De îndată ce primăvara își face apariția și solul se încălzește puțin, grădinarii plantează semințe pentru a obține răsaduri:

  • Cele mai optime condiții pentru creșterea acesteia sunt condițiile de acasă, deoarece este încă destul de răcoros în afara ferestrei în acest moment.
  • Răsad devine prietenos și puternic dacă este slăbit, eterogen în structură și sol suficient de fertil. Un astfel de teren poate fi întotdeauna găsit în grădina de sub pomi fructiferi. copaci și arbuști.
  • Înainte de plantare, un astfel de sol este îmbogățit suplimentar cu humus, uneori adăugând nisip.
  • Înainte de plantare, solul trebuie să fie bine umezit.
  • Nu se recomandă uscarea semințelor înainte de plantare. În acest caz, germinarea lor se pierde semnificativ.
  • Semințele sunt plantate în rânduri mici, păstrând o distanță de 15 până la 20 de centimetri.
  • Adâncimea de plantare a semințelor este de aproximativ un centimetru.
  • După ce a adâncit numărul necesar de semințe, acestea sunt acoperite cu un strat mic de sol și tamponate puțin.
  • Pentru a accelera apariția răsadurilor, semințele trebuie acoperite cu folie sau alt material de acoperire.
  • Primele lăstari vor apărea în aproximativ două săptămâni. Produceți după cum este necesar udare și monitorizați umiditatea solului.

Apariția răsadurilor nu este întotdeauna prietenoasă și la fel. De îndată ce se observă apariția umezelii condensate sub materialul de acoperire, aceasta trebuie îndepărtată. Acest lucru se face astfel încât agenții patogeni să nu înceapă să se înmulțească în mediul cald și umed rezultat.

De îndată ce mugurii sunt suficient de întăriți și câștigă putere, nu ar mai trebui acoperiți.

În timpul germinării semințelor de tei, temperatura aerului ambiant nu trebuie să fie mai mică de douăzeci de grade. Răsadurile trebuie să primească suficientă lumină solară pentru a accelera procesul de fotosinteză.

Îngrijirea răsadurilor

Îngrijirea răsadurilor

Măsurile pentru îngrijirea răsadurilor de tei constau în slăbirea obligatorie a stratului de sol și udarea în timp util. La trei săptămâni după apariția răsadurilor, acestea trebuie subțiate pentru a scăpa de lăstarii slabi. Apoi, toate plantele rezultate sunt plantate în ghivece separate. Acest lucru contribuie la consolidarea și creșterea lor în continuare. Pentru acest eveniment, aveți nevoie de un sol similar în compoziție cu cel în care semințele au germinat.

Când transplantați răsaduri, trebuie să vă ocupați cu grijă de sistemul radicular, deoarece acesta este încă destul de slab și poate fi deteriorat.

Odată cu apariția căldurii reale, care are loc în perioada mai, răsadurile obținute anterior sunt plantate într-o zonă deschisă. De obicei aceasta este grădina. Teiul crește și pe soluri infertile, deci poate fi plantat aproape oriunde. Este recomandabil ca răsadurile să aleagă zone pentru plantare cu un strat fertil și un iluminat bun. Merită să excludeți razele directe ale soarelui de la amiază pe frunzele de tei, deoarece pot apărea urme de arsură pe ele.

Teiul iubitor de umiditate este solicitant pentru udare, mai ales pe scenă răsaduri... Prin urmare, ar trebui să fie periodic la apă și slăbiți solul pentru ca oxigenul să ajungă la sistemul radicular. Nu ar trebui să existe buruieni în jurul teiului, deoarece acestea vor inhiba creșterea acestuia.

De îndată ce au trecut doi ani de când puieții de tei au fost plantați în grădină, pot transplant într-un loc pregătit anterior de creștere constantă.

Teiul poate fi plantat în grădină, lângă casă, pe alee și în multe alte locuri. Coroana sa se va potrivi cu ușurință în orice peisaj și va deveni decorul ei. Și, dacă este necesar, chiar acest tei va fi un medicament excelent în tratamentul multor boli.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Semințe | Tei