Boli ale coacăzului

 

Bolile de coacăze devin relevante atunci când regulile tehnologiei agricole sunt încălcate. Într-o grădină bine îngrijită, nu pot exista astfel de probleme, deoarece nu există condiții adecvate pentru apariția bolilor.

O condiție importantă atunci când crește tufe sănătoase de coacăze este inadmisibilitatea creșterii lor excesive. Deci, ar trebui să vă tăiați în mod regulat și în timp util plantele. Și acele ramuri și alte părți ale plantei care au fost deteriorate trebuie arse. Săparea de toamnă nu are o importanță mică - acest lucru vă permite să scăpați de dăunătorii care s-au așezat în sol între rânduri.

Orice boli ale coacăzelor necesită o selecție atentă a măsurilor de control, care depind în mare măsură de natura deteriorării plantei. Adesea acestea sunt boli fungice care sunt caracteristice tufelor de agrișă. Să aruncăm o privire la unele dintre ele:

- rugina calicilor afectează frunzele de coacăze. Această boală formează pete portocalii cu spori, care strică aspectul plantei și duc la scăderea randamentului;

- coacăzul este mai periculos, deoarece această boală afectează tufișul în ansamblu. Terry poate fi ușor identificat prin petalele de flori anormal de înguste și mici, care nu formează un ovar. Rezultatul acestei boli este absența fructelor, atât pe ramuri individuale, cât și pe tufiș;

- Pata albă apare sub formă de pete cenușii cu marginea maro închis. După un timp, petele de pe frunze sunt acoperite cu mici puncte negre. Dezvoltarea puternică a petei albe duce la ondularea prematură, uscarea și căderea frunzelor.