Tetrastigma vuigne: descriere, tehnologie agricolă și aplicare a plantei

Tetrastigma este o viță perenă care aparține familiei strugurilor. Există mai mult de 90 de specii ale acestei plante, dar cel mai adesea tetrastigma Vuagnier este utilizată în grădinăritul spațiilor. Conţinut:

Descrierea tetrastigma voigne

Descrierea tetrastigma voigne

Ramurile acestei vie în condiții naturale cresc cu 50 de metri, adăugând 200 cm în fiecare an.Frunzele sale sunt mari, piele și constau din cinci degete separate, care sunt alungite-ovale sau de formă rombică. Ele sunt vopsite într-o culoare verde închis, care este acoperită cu pubescență ruginită din partea de jos. Tulpinile și frunzele tinere au, de asemenea, pubescență - fire mici de argint.

În liane, părțile vechi ale ramurilor devin rigide, dar rămân în continuare flexibile și nu pot ține întreaga coroană asupra lor.

Prin urmare, o astfel de plantă are nevoie de un sprijin de-a lungul căruia ramurile vor urca. Multe vânturi cresc pe ramuri, datorită cărora planta se agață de orice obiect din apropiere și ajunge la lumină.

Tetrastigma înflorește numai în condiții naturale. Mugurii sunt localizați sus în coroanele copacilor, de-a lungul cărora se înfășura liana. Florile sunt mici, pictate într-o nuanță verzuie.

Îngrijirea tetrastigmei voigne

Grija pentru titrastigma voigne

Pentru ca tetrastigma să se dezvolte bine, trebuie plantată într-o cadă mare. Cel mai bine este să alegeți un loc de amplasare ușor, umbrit de lumina directă a soarelui, altfel pot apărea arsuri pe frunziș.

Pentru ca planta să nu-și vărsă frunzele, lumina trebuie să vină în decurs de 12 ore.

Ramurile tetrasigmei cresc rapid, deci trebuie să le monitorizați și să le ondulați pe spaliere artificiale sau orice alte dispozitive. Dacă acest lucru nu se face într-un timp scurt, ea va ondula toate plantele sau obiectele din apropiere, dar acest lucru este supus îngrijirii sale. În încăperile mici, vița de vie crește până la 2-5 metri, în holuri și holuri de birouri, o astfel de plantă își poate întinde ramurile până la 10-12 metri.

Temperatura plantei:

 • Deoarece planta provine din locuri calde, temperatura preferă, de asemenea, ridicată + 25- + 28 grade. Dar chiar și la temperaturi mai scăzute, tetrastigma se va dezvolta normal.
 • Dacă temperatura scade sub +10 grade, atunci creșterea sa încetinește sau se oprește cu totul. De asemenea, frunzele pot începe să cadă.

Solul trebuie ales liber și nisipos. Puteți face acest lucru singur amestecând solul din grădină cu solul din frunze putrezite și o mică parte din nisip. De asemenea, este bine să adăugați compost la acest amestec. La plantare, o cantitate bună de drenaj este turnată în oală.

Udarea plantei:

 • Udarea tetrastigmus preferă udarea regulată și abundentă.
 • Mingea de pământ din ghiveci trebuie să fie umedă în mod constant, mai ales în timpul creșterii plantei.
 • În lunile de iarnă, udarea poate fi redusă ușor pentru a menține solul în ghiveci ușor umed.
 • De asemenea, este necesară hidratarea plantei în exterior.
 • Pulverizarea regulată a frunzelor va avea un efect benefic asupra creșterii și calității ramurilor și frunzelor.

Pansamentul de sus se efectuează regulat în timpul sezonului de creștere. Acest lucru se face o dată la 10-15 zile. Îngrășămintele pentru acest proces trebuie selectate complexe.

Reproducerea tetrastigmei voigne

Reproducerea tetrastigmei voigne

Reproducerea poate fi efectuată în două moduri: butași și stratificare. În primul caz, merită să respectați câteva reguli. Butașii sunt tăiați din ramuri care nu sunt încă lignificate, dar nu din lăstari tineri. Vița de vie trebuie să fie matură cu noduri bune. Butașii pregătiți, care ar trebui să aibă 1-2 noduri bune, sunt plantați în recipiente cu turbă pregătită. Mai mult, răsadurile trebuie acoperite cu un film, pentru a le crea condiții de seră pentru o bună înrădăcinare.

După un timp, când butașii eliberează rădăcini bune, pot fi transplantate în ghivece separate.

Puteți planta 2-3 plante într-una. Deoarece tetrastigma Vuanye crește și se dezvoltă foarte repede, va trebui transplantată de 2-3 ori pe an într-un recipient de 2 ori mai mare decât cele anterioare. În același timp, monitorizați în permanență conținutul de umiditate al comei de pământ, deoarece uscarea excesivă poate distruge varza tânără.

Reproducere prin stratificare:

 1. Înmulțirea prin stratificare este foarte asemănătoare cu butașii, doar că nu este nevoie să tăiați ramuri.
 2. O viță de vie bună adultă este îngropată în pământ într-un recipient special pregătit.
 3. În acest caz, vița de vie nu este separată de tufa mamă.
 4. După 8-10 luni, cu udarea abundentă a plantei fiice, se înrădăcinează bine.
 5. Asigurați-vă că rădăcinile sunt suficient de mari și puternice și apoi separați noua plantă de tufiș.
 6. În același timp, nu este nevoie de transplant imediat într-un vas nou.

Toți răsadurile tinere de tetrastigma necesită udare regulată și practic hrănirea zilnică... Acest lucru durează până când planta s-a întărit în cele din urmă și va elibera în mod regulat lăstari și frunze noi.

Boli ale plantelor și dăunători

Boli ale plantelor și dăunători

Bolile din tetrastigma pot apărea din cauza îngrijirii necorespunzătoare a acesteia. Dacă nu există suficientă iluminare pentru plantă, atunci frunzele ei se vor estompa și vor cădea în cele din urmă, iar ramurile se vor întinde.

Frunzele se îngălbenesc cu udare insuficientă sau sol sărăcit. În acest caz, se recomandă transplantarea plantei într-o oală de dimensiuni mai mari și reînnoirea solului.

De asemenea, respectați un regim regulat de udare. Când frunzele intră în lumina directă a soarelui, mai ales după pulverizarea abundentă cu apă, apar arsuri maronii pe ele. Planta trebuie să fie umbrită de soare, iar frunzele deteriorate trebuie îndepărtate.

Un acarian păianjen poate apărea pe plantă. Dacă frunzele se îngălbenesc și pe spate este vizibilă o pânză de păianjen, atunci este timpul să aplicați preparate medicinale pentru plante. De asemenea, puteți clăti planta de mai multe ori cu o soluție de apă cu săpun. Dacă frunzele au devenit lipicioase la atingere și au apărut micile algezi albe lângă ele, înseamnă că muștele alb a lovit tetrastigma. Împotriva acestuia, puteți trata planta cu medicamente sau o puteți spăla bine cu apă cu săpun.

Aplicarea tetrastigmei voigne

Aplicarea tetrastigmei voigne

Tetrastigma Vuagnier este utilizat pentru amenajarea unei camere. Această plantă poate fi adesea găsită în saloanele de concert sau în zonele de recepție ale clădirilor mari de birouri. Nepretențioasă, strălucitoare, ea atrage întotdeauna atenția și decora perfect orice perete.

De asemenea, tetrastigma este adesea plantată în grădini botanice, unde ocupă aproape tot spațiul zidului și se întinde până la tavan.

Designerii de peisaje îl folosesc în combinație cu alte plante cu culori contrastante ale frunzelor. Pentru a face acest lucru, acestea sunt plantate într-o singură cadă și, în timp, se formează o combinație de plante.

Adesea tetrastigma poate fi găsită în apartamente mici și case. Dimensiunea sa este mult mai mică decât în ​​camerele mari. Cu toate acestea, este întotdeauna cu frunze dense și se remarcă puternic pe fundalul altor plante.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.