Cum se păstrează strugurii în pivniță: condiții și metode de păstrare

Fiecare dintre grădinari își dorește să mănânce al lor în timpul iernii. struguri și tratați-i cu prietenii, mulți dintre ei întreabă cum să păstrați strugurii? Pentru aceasta, este necesar să-i furnizăm corectul depozitare... Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați anumite reguli.

Conţinut

Condiții de depozitare a strugurilor în pivniță

Condiții de depozitare a strugurilor în pivniță

Pentru ca strugurii să fie depozitați mult timp și în același timp să nu putrezească, trebuie să ofere condițiile potrivite. depozitare... Un aspect destul de important în această chestiune este echipamentul de depozitare. În acest scop, este necesar să se utilizeze o cameră care are o anumită temperatură și umiditate optimă. Pentru aceasta, puteți utiliza nu numai beciul, ci și subsolul. Cel mai important lucru este că camera are condiții optime de depozitare. struguri.

O pivniță sau subsol trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • Temperatura nu este mai mare de două grade
  • Ventilare
  • Fără mucegai și dăunători

Dacă este prezent mucegai, acesta trebuie îndepărtat înainte de a păstra strugurii. În caz contrar, vă poate distruge recolta... Inițial, depozitul este uscat. În acest scop, puteți utiliza un încălzitor sau un sistem de ventilație. Dacă camera este umedă, atunci lupta împotriva mucegaiului poate fi omisă, deoarece poate reapărea. O astfel de cameră de depozitare a strugurilor nu este potrivită.

După îndepărtarea matriței, petele care rămân la locul său sunt tratate:

  • În acest scop, puteți utiliza o soluție de casă, ale cărei componente principale sunt acidul salicilic și oțetul.
  • Dacă nu aveți timp să pregătiți soluția, atunci puteți achiziționa produsul potrivit într-un magazin specializat.
  • După aplicarea compoziției, trebuie să așteptați câteva zile și să repetați procedura din nou.

Pentru a preveni noua apariție a mucegaiului, pereții sunt tencuiți și văruiți. Pentru aceasta trebuie să folosiți var. Dacă camera este caracterizată de un nivel ridicat de umiditate, atunci trebuie încălzită periodic.

Pregătirea localului este un aspect destul de important în depozitarea strugurilor.

De aceea acest proces trebuie tratat cât mai responsabil posibil.

Caracteristici de stocare

Caracteristici de stocare

Imediat după pregătirea localului, strugurii sunt puși. Impreuna cu legume este strict interzisă păstrarea acestuia. Acest lucru se datorează eliberării active de umiditate de către legume, care are un efect dăunător asupra fructelor acestei culturi.

Numai acele soiuri care au pielea groasă pot fi păstrate mult timp.

Pentru ca strugurii să fie păstrați cât mai mult posibil, este necesar să se efectueze colectarea corectă a acestora. Cel mai bine este să faceți acest lucru dimineața după ce roua a dispărut și căldura dimineții nu a venit încă. G

Nu ar trebui să puneți produsele alimentare care vor fi depozitate în pivniță în coșuri, altfel va duce la decăderea struguri în timpul depozitării. Cel mai bine este să-l așezați pe șine speciale care au o targă. Pentru a tăia strugurii cât mai exact posibil, trebuie să folosiți foarfece, care sunt pre-ascuțite.Pentru a proteja strugurii de uscare și expunere la bacterii, locul în care se taie strugurii este tratat cu parafină.

În timpul recoltării strugurilor, ciorchinii trebuie examinați cu atenție.

Dacă au fructe de padure putrezite sau stricate, atunci sunt eliminate. După umplerea tuturor șinelor, acestea sunt transferate cât mai exact posibil în depozit. Colectare corectă recolta struguri pentru a-i asigura lungimea depozitare... De aceea este necesar să respectați toate regulile de asamblare.

Metode de depozitare a ciorchinilor de struguri

Metode de depozitare a ciorchinilor de struguri

Pentru depozitare struguri este necesar să așezați ciorchinii într-un anumit mod. Astăzi există mai multe dintre ele. Dacă păstrați această cultură timp de câteva săptămâni, atunci puteți pune strugurii pe rafturi. Cu toate acestea, nu ar trebui să se atingă. Pentru depozitarea optimă a ciorchinilor, acestea sunt acoperite cu diverse materiale precum hârtie de ceară sau paie.

Depozitarea strugurilor necoapte se efectuează în căzi:

  • Pentru aceasta, boabele sunt separate de ciorchini și așezate în straturi în cutii de lemn.
  • De asemenea, puteți folosi ghivece de lut în acest scop.
  • Straturile sunt presărate cu turbă sau rumeguş.
  • Astfel, strugurii pot fi conservați timp de 3-4 luni.

Depozitarea strugurilor în ciorchini trebuie făcută în poziție verticală. În acest scop, este suspendat de la marginea grămezii la un fir sau la o bară. De asemenea, puteți păstra strugurii în apă cât mai mult timp posibil. Această metodă este folosită cel mai adesea pentru fructele de pădure care au o piele subțire. Pentru acest mod depozitare via trebuie să aibă mai mulți lăstari, care sunt așezați în apă. Astfel, cel mai bine este să păstrați strugurii în poziție verticală.

Indiferent de modul în care este depozitată această cultură, este necesar să inspectați în mod regulat ciorchinii.

Dacă există boabe putrede, acestea trebuie îndepărtate. În acest scop, se folosesc pensete sau foarfece. Procedura trebuie efectuată cât mai atent posibil pentru a nu afecta grămada. În caz contrar, deteriorarea acestuia poate duce la decădere. Depozitarea strugurilor răsfățați este strict interzisă, deoarece acest lucru poate duce la reducerea termenului de valabilitate al altor fructe.

Depozitarea strugurilor este suficient de ușoară. Dacă urmați toate regulile acestei proceduri, puteți mânca fructele timp de 4 luni sau mai mult.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.