Combaterea scoopului: substanțe chimice și metode populare

Dintre Lepidoptera, familia scoop este cea mai numeroasă și are peste 100 de specii. Sunt luate în considerare cele mai frecvente tipuri: lingură de grădină, varză, cartof, exclamație și miez obișnuit. Fluturii diferă prin mărime și culoare, sunt considerați inofensivi pentru plantele în sine, deoarece se hrănesc numai cu nectar. Prin urmare, trebuie să aveți de-a face cu omizele lingurii, care mănâncă diferite părți ale plantelor.

Conţinut:

Lupta cu lingura de varza

Lupta cu varza

Scoop de varză - polifag dăunător, dar din culturile de legume preferă varză, mazăre, salată, sfeclă și ceapă... Aripile maro din față ale fluturii sunt decorate cu o pată mai deschisă, iar pe aripile posterioare gri, întunecarea de-a lungul marginilor este clar vizibilă. Omizele tinere sunt de culoare verde deschis, apoi se transformă în maro-maroniu, pe spate apar linii întunecate oblice.

Stilul de viață activ al omizilor are loc la sfârșitul lunilor iulie și august. Dăunătorii mănâncă frunzele varză, făcând pasaje alungite în ele, se urcă în capetele de varză, roagă frunze și strică prezentarea legumelor.

Cum să faceți față unei linguri de varză:

 • Se recomandă însămânțarea timpurie a legumelor în grădină.
 • Mod de luptă mecanic: colectarea omizilor și a ouălor cu mâna.
 • Aplicarea substanțelor chimice droguri.
 • Utilizarea infuziilor și decocturilor pentru combaterea omizilor.

Dintre insecticidele chimice pentru controlul cupei, pot fi recomandate KinMiks, Decis, IntaVir, Zeta, Fas. Toate medicamentele sunt diluate cu apă în conformitate cu instrucțiunile. În plus, se recomandă efectuarea foliară pansament de top folosind superfosfat și clorură de potasiu.

Preparatele biologice precum Fitoverm, Bitoxibacilina, Lepidocida sunt recomandate pentru pulverizarea multiplă. Trebuie să treacă cel puțin o săptămână între ultimul tratament și recoltare.

Pe lângă substanțele chimice, este eficientă prelucrarea culturilor de legume cu o infuzie de pelin amar, ardei iute, brusture, roșii și blaturi de cartofi.

Este recomandat să faceți o momeală pentru viespi pe site. Ele sunt o mântuire pentru recoltă, deoarece insectele în sine adoră să se sărbătorească pe omizi, distrugându-și rapid numărul.

Preparate și metode populare împotriva cupei de cartofi

Preparate și metode populare împotriva cupei de cartofi

Scoopul de cartofi, sau mai bine zis omida sa, aduce un mare prejudiciu plantei. În timpul sezonului de creștere a plantelor, omizele fac mișcări în vârfurile de cartofi, după care se usucă rapid și cade. Deteriorând tuberculul cartofului, omizile fac o mică gaură, se hrănesc cu sucul și pulpa tuberculului și apoi se târăsc afară, făcând o lovitură și mai mare și lăsând în urmă deșeurile. Excrementele Caterpillar determină putrezirea tuberculilor.

Scoopul de cartof este mai dăunător plantelor și tuberculilor dacă cartof plantate în zone joase unde solul este întotdeauna umed. Anii umezi, când sunt ploi prelungite, aduc mari pagube culturii.

Este destul de dificil să lupți cu lingura de cartofi, deoarece fluturele este nocturn. Pulverizare plantele în scopul profilaxiei cu substanțe chimice nu sunt pe deplin justificate, deoarece toată munca va trebui făcută seara târziu, așteptând ca fluturii să zboare din ascunzătorile lor. Se pare că nici nu puteți scăpa de dăunători și o doză mare de substanțe chimice introduse va fi absorbită în tuberculii de cartofi și va dăuna sănătății. Trebuie să luptăm cu omizi.

Pentru a reduce numărul de dăunători, ar trebui:

 • Aplicați pentru plantarea cartofilor îngrășăminte minerale.
 • Distrugeți omizile prin slăbirea frecventă a solului pe culoar.
 • Efectuați plivirea în timp util, distrugeți buruienile, iarba de grâu, cerealele, timothy.
 • Plantă cartof la o dată anterioară.

În plus, la plantarea tuberculilor de cartofi, Bazudin în granule trebuie adăugat pe culoar. Un teren de 1 hectar va necesita 15 kg de bazudină. Se recomandă aplicarea medicamentului pe timp umed, astfel încât să puteți obține un efect mai mare.

Există, de asemenea, metode sigure de tratare a scoopului: atragerea fluturilor către melasa care fermentează.

Dăunătorii ca un astfel de tratament și numeroși indivizi se adună la mirosul său. Pentru a face acest lucru, trebuie să diluați melasa cu apă într-un raport de 1: 3, să adăugați drojdie și să turnați medicamentul preparat în sticle, borcane sau alte recipiente, care ar trebui să fie plasate lângă plantații. Din când în când, adăugați apă și drojdie.

În timpul fermentației, se eliberează un miros specific, care scoate turma și se îneacă în acest lichid. Puteți înlocui melasa cu gem fermentat, sunătoare sau bere. Atunci când utilizați sirop de zahăr pentru a prinde lingurițe, eficiența procesului va fi redusă semnificativ. Acele linguri care au gustat melasa fermentatoare devin sterile.

Scoop de grădină - metode de luptă

Scoop de grădină - metode de luptă

Cea mai periculoasă insectă, dăunătoare multor plante, dar dă mai multă preferință roșii, ridiche, rutabaga și varză... Aripile bicolore ale fluturelui sunt decorate cu pete gri și galbene. Omizile sunt maronii sau verzi.

De ce este periculos un cupaj de grădină? Faptul este că femela depune ouă pe aproape toate culturile. Se târăște sub frunză și depune ouă în interiorul plăcii cu frunze. Omizile care apar se hrănesc cu frunziș și fructe tinere.

Metode pentru a face față unei linguri de grădină:

 • Colectarea dăunătorilor manual.
 • Instalarea momelilor în jurul perimetrului amplasamentului.
 • Scutirea site-ului de la buruieni: quinoa, urzica.
 • Utilizarea de substanțe chimice și metode populare pentru a combate scoopul.

Primăvara, insecticidele sunt folosite pentru procesarea plantărilor: Decis, Proteus, Karate, Fury. Vara, este necesar să se efectueze tratamente cu preparate care conțin fosfor, zolonă, fufanol. În timpul diluării substanțelor chimice, ar trebui să se înceapă de la forma preparatelor: acestea sunt produse sub formă de pulbere, sub formă de granule, există emulsii concentrate. Nu depășiți doza.

Preparatele sunt absorbite în legume, astfel încât procesarea se efectuează cel târziu cu o lună înainte de recoltare.

În timpul sezonului de creștere, este permisă efectuarea unei prelucrări duble. Fitoverm, Aktofit și Agrovertin sunt medicamente biologice inofensive care sunt, de asemenea, utilizate pentru a controla scoopul.

Porcul de înțelepciune populară: rețete pentru decocturi și infuzii

Mulți grădinari nu folosesc substanțe chimice pentru combaterea anumitor dăunători. Există o serie de rețete populare pentru infuzii și decocturi care ajută la combaterea scoopurilor într-un mod complet inofensiv pentru oameni.

 1. Decoct de pelin. Se toarnă 3 litri de apă într-un recipient, se adaugă 1 kg de pelin tocat și se fierbe timp de 15 minute. Bulionului trebuie să i se acorde timp să se infuzeze, apoi se strecoară și se prelucrează legumele de 2 ori pe săptămână. Ar trebui să treacă o săptămână între prima și următoarea pulverizare.
 2. Infuzie de coajă de ceapă. Fluturii scoop nu tolerează mirosul Luke, prin urmare, pentru a-i speria, puteți pregăti o infuzie de coji de ceapă.Pentru a pune în practică metoda, trebuie să luați un borcan de litru umplut până la refuz cu coji de ceapă, turnați 2 litri de apă fiartă peste el și lăsați-l să fiarbă timp de 2 zile. Se strecoară infuzia rezultată, se toarnă într-un recipient și se adaugă apă până se obțin 4 litri de produs. Pentru o mai bună aderență a infuziei la frunzele de varză, în timpul gătitului, trebuie să adăugați săpun de rufe, la o rată de 25 g la 4 litri de apă.
 3. Infuzie de brusture. Măcinați frunzele plantei, umpleți o găleată de 10 litri cu ele la jumătate, adăugați apă în vârf și lăsați-o 3 zile. Strecurați infuzia înainte de pulverizare. Pentru a asigura protecția pe termen lung a plantelor și pentru o mai bună „aderență” a infuziei la frunziș, se recomandă adăugarea săpunului de rufe la produs, la o rată de 40 g la 10 litri de apă. În mod similar, puteți pregăti infuzii eficiente din blaturi de cartofi, frunze de roșii, șarpe, mușețel de farmacie, droguri, aconit, alior.

În timpul zilei, este aproape imposibil să lupți cu scoopul. Datorită faptului că conduce o imagine activă noaptea, în timpul zilei doarme liniștit și liniștit în copaci sau în iarbă, fuzionând cu vegetația cu culoarea corpului ei. Grădinarul nu are de ales decât să lupte împotriva omizilor și larvelor. Prelucrarea la timp a culturilor de legume din legume, varză, cartofi va ajuta la conservarea recoltei.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.