Tehnologia olandeză de cultivare a roșiilor, esența și avantajele sale

Olanda a devenit unul dintre liderii mondiali în cultivarea legumelor: tehnologiile agricole moderne permit obținerea unor randamente mari cu fructe de înaltă calitate. Mulți fermieri merg în Olanda pentru a învăța din experiența străină și o folosesc în propria practică. Dintre toate evoluțiile, cea mai interesantă este tehnologia olandeză de cultivare roșie: vă permite să obțineți până la 65 kg de fructe coapte de înaltă calitate pe metru pătrat de teren, deci cu siguranță merită atenție.

Conţinut:

Principiile de bază ale tehnologiei olandeze

Principiile de bază ale tehnologiei olandeze

Tehnologia olandeză implică nu numai îngrijirea atentă a plantelor cu formarea corectă a tufișului, ci și respectarea mai multor principii importante care pot crește semnificativ Randament.

Luați în considerare principiile de bază ale cultivării roșiilor folosind tehnologia olandeză:

 1. Pentru plantare și creștere răsaduri nu se folosește grund obișnuit. Recipientele în care vor fi plantați răsadurile sunt umplute cu vată minerală înmuiată în apă cu un complex de nutrienți. Acest lucru vă permite să protejați plantele tinere de dăunătoriși să le ofere tot ce au nevoie pentru a crește rapid.
 2. Într-un recipient cu vată minerală, un complex echilibrat îngrăşământ... Trebuie să asigure atât o creștere suficientă a masei verzi, cât și formarea fructelor.
 3. În sera unde cresc roșie, conținutul de dioxid de carbon crește. După cum știți, este necesar pentru fotosinteza plantei, care îi oferă nutrienți organici.
 4. Polenizarea corectă joacă un rol important în formarea fructelor. În Olanda, se folosesc viespi speciale pentru aceasta: în perioada de înflorire și formarea ovarelor de fructe, insectele sunt lansate în seră, colectând polen și polenizând florile.

Desigur, nu orice grădinar va putea implementa toate soluțiile tehnologice necesare, cu toate acestea, unele elemente ale tehnologiei olandeze pot fi utilizate destul de bine. Nutriția echilibrată a plantelor, fotosinteza activă și polenizarea în timp util sunt cheia unei recolte bune, astfel încât experiența europeană vă va permite să obțineți un rezultat bun.

Cele mai bune soiuri de roșii pentru cultivare

Cele mai bune soiuri de roșii pentru cultivare

Doar soiurile de dimensiuni medii și înalte sunt potrivite pentru cultivarea serelor pe tot parcursul anului, sunt numite semi-determinante și nedeterminat.

În seră, următoarele soiuri pot deveni deosebit de productive:

 • Camry. Este o varietate olandeză cu randament ridicat, de origine hibridă, care crește bine în condiții de seră, chiar și iarna. Tulpina crește până la 250 cm, greutatea fructului poate ajunge la 160 g. Fructele au o culoare roșie uniformă și o formă rotunjită, nu există nici o pată verde lângă tulpină.
 • Hanni Moon este o varietate de roșii roz, greutatea fructului ajunge la 260 g.Perioada de coacere a fructelor este de doar 65 de zile, astfel încât soiul este ideal pentru cultivarea cu efect de seră. Fructele au un gust dulce plăcut, nu există nici o pată verde lângă tulpină. Soiul este mai potrivit pentru cultivarea primăverii și verii.
 • Debutul este o varietate nedeterminată de salată cu maturizare timpurie, potrivită pentru cultivarea în condiții de seră. Fructele cu greutatea de până la 210 g au o formă rotundă și o culoare roșie uniformă. Randamentul soiului atinge 9 kg pe metru pătrat de grădină.
 • Raissa este un hibrid nedeterminat cu maturizare timpurie, cu o tulpină foarte înaltă, potrivit numai pentru reproducerea în seră. Fructele sunt de dimensiuni mici, greutatea de la 140 g, culoarea - roșu aprins. Particularitatea soiului este depozitarea pe termen lung a fructelor: datorită coajei lor dure, tolerează bine transportul și pot zace mult timp. Roșiile Raissa cresc bine pe aproape orice sol; nu este necesar un substrat mineral special pentru ele.

Acestea sunt doar câteva dintre soiurile pentru care sunt ideale cultivare conform tehnologiei olandeze. Dificultatea grădinarilor este aceea seminte multe soiuri sunt greu de găsit în comerțul cu amănuntul și trebuie comandate de departe.

Este important să nu cumpărați o ambarcațiune: atunci când alegeți soiuri de roșii în magazine, trebuie să studiați cu atenție informațiile despre producător.

Cel mai adesea trebuie comandate de la companii mari prin intermediul internetului, unele soiuri pot fi găsite doar în străinătate.

Cameră de creștere

Cameră pentru cultivarea roșiilor

 

Iarna răsad este cultivată timp de 9 săptămâni, primăvara această perioadă este redusă la 6 săptămâni, iar vara la 5. Pentru a obține răsaduri sănătoase și puternice, trebuie să găsească o zonă spațioasă și bine luminată a serii, închisă în mod fiabil de curenții de aer. . Camera nu trebuie să fie prea caldă sau înfundată: este recomandabil să utilizați o seră spațioasă ventilată, cu capacități de control al temperaturii.

Există mai multe cerințe pentru seră:

 • Este necesar să se creeze o temperatură confortabilă a solului în ea, egală cu aproximativ 16 grade și trebuie menținută constant. Z
 • Primăvara și primăvara încep să încălzească sera deja cu 2 zile înainte de plantarea plantelor pentru a aduce temperatura la nivelul dorit.
 • Camera trebuie să fie curată și spațioasă, iar geamul trebuie curățat pentru o iluminare optimă.

Pentru plantare, puteți folosi ghivece pentru răsaduri; trebuie făcute găuri în fund pentru a scurge excesul de apă. Un strat de drenaj este plasat pe fund, apoi vasele sunt umplute cu un strat de vată minerală cu îngrăşământ, ar trebui să fie bine hidratat. Semințele sunt așezate în recipiente, sunt acoperite cu un strat de nisip cu vermiculit deasupra, grosimea acestuia va fi de aproximativ un centimetru. Pentru a preveni uscarea solului, ghivecele de semințe sunt acoperite cu un film transparent și așezate la umbră.

Răsadurile apar rapid și, de obicei, după 12 zile, lăstarii tineri trebuie să fie transplantați în recipiente permanente pentru creștere, uneori se folosesc pungi speciale pentru aceasta.

Recipientele mici cu răsaduri în pământ sunt poziționate astfel încât marginile lor să fie situate la aproximativ 2 cm deasupra nivelului solului. Acest lucru va permite tulpina plantei să nu intre în contact dăunători și evitați deteriorarea. Nu ar trebui să existe mai mult de 2,5 plante pe un metru pătrat al patului. Distanța dintre rândurile de roșii din seră este de 70 cm, de la cale la cale - 90 cm. Într-un rând, distanța dintre tufișurile de roșii este de cel puțin 55 cm. În caz contrar, plantele vor avea un deficit de lumină solară, iar acest lucru va afecta negativ recolta.

Formarea ovarelor și a fructelor este în mare parte influențată de temperatura din cameră:

 • Noaptea, ar trebui să fie de 16-18 grade, iar în timpul zilei poate fi mărită cu maximum două grade.
 • Temperatura optimă a solului este de +18, ceea ce vă permite să asigurați o stare bună a sistemului radicular.
 • Umiditatea optimă este de 65-75%, dacă camera este mai uscată, atunci roșiile vor fi mai dure cu pulpă fibroasă.

Pentru a asigura temperatura și umiditatea normale, în partea superioară a serii este instalat un sistem de încălzire sub formă de țevi cu apă încălzită. Elementul de încălzire transferă căldura către purtător, iar bucșele sunt încălzite de sus în jos. Acest lucru permite creșterea naturală și previne vărsarea florilor și a ovarelor.

Succesiunea creșterii roșiilor

Succesiunea creșterii roșiilor conform tehnologiei olandeze

După transplant, începe o etapă foarte importantă - formarea unui tufiș, de care depinde în mod direct cantitatea și calitatea fructelor. Planta trebuie să îndeplinească mai multe cerințe:

 1. Tulpina nu trebuie să fie prea subțire sau prea groasă, acest lucru este asigurat de echilibrul corect glazură și iluminare bună.
 2. Cu o dezvoltare vegetativă adecvată, pedunculul racemului de flori va fi scurt, florile sunt refuzate.
 3. Primele ciorchini de flori nu trebuie să aibă mai mult de 10 frunze.
 4. Tehnologia de cultivare a roșiilor necesită o organizare adecvată glazură - de el depinde formarea fructelor și mărimea lor. La roșii crescut mare și suculent, udarea ar trebui să fie regulată, dar nu prea abundentă: cea mai bună soluție ar fi echiparea unui automat sistem de picurarehrănind o cantitate mică de apă sub fiecare tufă.
 5. În unele cazuri, este mai convenabil să organizați irigarea brazdei a roșiilor: țevi de plastic cu găuri sunt așezate de-a lungul lor, care sunt conectate la furtunurile de udare. Acest lucru permite ca o anumită cantitate de apă să fie furnizată și distribuită pe brazdă, astfel încât fiecare plantă să aibă suficientă umiditate. Temperatura apei este de aproximativ 16 grade.
 6. Intensitatea irigației depinde de multe condiții: aceasta este cantitatea de lumină solară, umiditatea aerului și ventilația camerei. Regimul optim este dezvoltat cu experiență: în primii ani, grădinarul va putea identifica și corecta greșelile pentru a atinge condițiile ideale pentru formarea unei recolte bune.
 7. Tehnologia olandeză presupune foliar pansament de top plante: pentru aceasta, plantele sunt pulverizate cu soluții minerale, inclusiv o soluție de bor și magneziu, hrănirea se efectuează o dată pe săptămână. O relație incorectă între nivelul de aciditate și conținutul de carbonat de calciu din sol nu ar trebui permisă - acest lucru duce la putregaiul superior al fructului.

Secretele cultivării roșiilor în Olanda

Secretele cultivării roșiilor în Olanda

Când crește roșie în Olanda, ei folosesc câteva secrete speciale pentru a crește randamentul și a-l îmbunătăți:

 • Plantele necesită o inspecție atentă. Frunzele deteriorate și bolnave trebuie îndepărtate imediat din ele pentru a preveni răspândirea bolilor.
 • Periile de flori necesită tunderea... În primele ciorchini, nu mai sunt mai mult de 5 flori, în cele ulterioare - nu mai mult de 6. Dacă sunt prea multe ovare, planta nu va avea suficientă putere pentru a crește fructe și vor fi mici.
 • Un randament ridicat este asigurat de polenizarea naturală uniformă. Nimeni nu își face treaba mai bine decât insectele, iar bondarii și viespile sunt folosite pentru aceasta în Olanda. Acestea sunt lansate de 3 ori pe săptămână într-o cameră cu plante cu flori, iar acest lucru evită florile sterpe.
 • Cultura se recoltează dimineața, o puteți recolta de 4 ori pe săptămână. Fructele sunt așezate în coșuri sau cutii cu polistiren așezat pe fund: acest lucru va împiedica zdrobirea roșiilor inferioare și toate fructele vor fi complet sigure.
 • Cu 10 zile înainte de sfârșitul recoltei, tulpinile sunt acoperite cu etilenă - va accelera maturarea ultimelor fructe și pot fi recoltate mai repede.
 • După recoltare, camera cu efect de seră este curățată de plante vechi și trebuie pregătită pentru replantare cât mai curând posibil. Bucșa este îndepărtată complet, compoziția solului trebuie dezinfectată sau înlocuită complet. După aceea, puteți repeta procesul, plantarea seminte pentru răsaduri și oferind din nou toate condițiile pentru o creștere optimă.

Tehnologia olandeză face posibilă cultivarea roșiilor pe tot parcursul anului, iar firmele agricole mari desfășoară cu succes cicluri complete care permit recoltarea unei recolte bune de mai multe ori pe an.

Tehnologia modernă face posibilă controlul complet al temperaturii și umidității în incintă, pentru a crea condiții optime și a obține o creștere bună.

Într-o gospodărie privată, nu este ușor să se echipeze un sistem care funcționează complet, dar toate investițiile în el vor avea rezultate. Produsul finit este potrivit pentru implementarea comercială, iar această tehnologie poate deveni baza pentru a începe propria afacere.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

O tehnologie interesantă, olandezii monitorizează nu numai numărul copiilor vitregi, ci și numărul florilor din inflorescențele de roșii. Am citit astăzi pentru prima dată despre această metodă. Lipsa de sol pentru plantarea răsadurilor este puțin izbitoare. Va fi necesar să efectuați un experiment într-o seră cu roșii în acest an.