Miracolul bulgar de tomate: descriere, plantare și îngrijire

Roșiile bulgărești de selecție sunt apreciate pentru gustul excelent, pulpa suculentă și o masă mare de fructe. Să crească așa roșii, sunt necesare anumite condiții. Prin urmare, terenul interior este cel mai potrivit pentru tomate, deși în regiunile sudice sunt plantate și în paturi deschise.

Randamentele mari de fructe se obțin din specii de tomate nedeterminate. Chiar și într-o zonă mică, puteți crește cu succes soiul miracol bulgar, după ce ați primit un număr mare de fructe mari. Roșiile sunt apreciate pentru beneficiile lor pentru sănătate. Și câte feluri de mâncare minunate poți face din roșii mari? Sucul de roșii, sosurile, ketchupul sunt preparate din ele pentru iarnă.

Conţinut:

Caracteristicile și avantajele soiului

Caracteristicile și avantajele soiului

Roșiile minune bulgare au câștigat popularitate în rândul locuitorilor de vară datorită ușurinței lor de creștere, gustului excelent de fructe. Roșiile aparțin tipurilor de plante vegetale de la mijlocul sezonului. Puteți obține recolte de roșii de zmeură după 110 - 120 de zile de la apariția primilor lăstari.

Astfel de caracteristici ale culturilor de legume sunt interesante ca:

 • Înălțimea tufișului este de 1,8-2 metri.
 • Forma fructului este sub formă de friptură, rotunjită cu o turtire.
 • Masa unei roșii este de la 400 de grame la un kilogram în condiții bune de creștere.
 • Pulpă densă suculentă, cu un conținut de 5% solide.
 • Gustul unei roșii este cu adevărat roșu - dulce cu o ușoară acrișoare.

Roșia miraculoasă bulgară este aleasă pentru creștere deoarece are o serie de avantaje:

 1. Planta formează multe perii de flori, ceea ce ajută la obținerea a până la 15 kilograme de roșii pe metru pătrat.
 2. Soiul este rezistent la boala târzie, deoarece tufișurile, legate de spaliere sau cârlige, sunt bine ventilate.
 3. Faza lungă de rodire a roșiilor duce la o prelungire a perioadei de utilizare a roșiilor proaspete smulse din tufiș.
 4. Formarea tufișului se realizează prin ruperea tuturor vitregilor.
 5. Gustul excelent al fructelor roșii este apreciat proaspăt și pregătit pentru iarnă.

Având în vedere aspectele pozitive ale creșterii soiului miraculos bulgar, gustul acestuia, puteți alege în siguranță semințe de roșii pentru site-ul dvs.

Termeni și reguli pentru plantarea semințelor de roșii pentru răsaduri

Termeni și reguli pentru plantarea semințelor de roșii pentru răsaduri

Ca toate roșiile, este mai bine să crești miracolul bulgar într-un mod de răsad:

 • Gătitul răsadurilor de roșii ar trebui să aibă vârsta de 60-65 de zile. Semințele unei plante vegetale sunt plantate, având în prealabil pregătite și protejate de boli, condiții meteorologice nefavorabile. Pentru aceasta, semințele sunt întărite prin plasarea mai întâi în apă caldă, apoi în apă rece. Pentru dezinfectare sămânța se pune într-o soluție roz de permanganat de potasiu timp de o jumătate de oră. După procedură, semințele sunt spălate sub apă curentă și uscate.
 • Accelerează germinarea semințelor și germinarea roșiilor. Pentru a face acest lucru, așezați semințele de roșii pe o jumătate de șervețel umed, acoperindu-l cu cealaltă jumătate. Pentru a preveni uscarea semințelor, șervețelul este umezit în mod regulat cu apă. În a treia sau a cincea zi, vor apărea germeni de plante.
 • Substratul universal dobândit este turnat în recipient, diluându-l cu pământ din grădină. Dacă solul este luat complet din paturi, atunci este vărsat cu o soluție de permanganat de potasiu sau apă clocotită cu o săptămână înainte de plantare. Când semănatul se efectuează în cupe de plastic, nu uită de stratul de drenaj. Nu va permite umezeala să stagneze în recipient. După ce vărsați solul cu apă caldă, faceți găuri adânci de unu până la doi centimetri și puneți fiecare două sau trei semințe de roșie miraculoasă bulgară. Semințele sunt îngropate în cutii la o distanță de doi centimetri.
 • Acoperind recipientele cu un film, acestea sunt plasate într-un loc cald, udând răsadurile dintr-o sticlă de pulverizare. De îndată ce răsadurile cresc puțin, filmul este îndepărtat și recipientele sunt transferate pe pervazurile ușoare. Răsadurile au nevoie de o zi lungă de lumină la ora 12.

Creșterea și dezvoltarea ulterioară a roșiilor depind de plantarea corectă a semințelor.

Cum să ai grijă de răsaduri?

Cum să ai grijă de răsaduri?

Principala problemă în creșterea răsadurilor în cutii este că aveți nevoie de ea. picaj... Pentru a face acest lucru, ciupiți lăstarii slabi pentru a nu deteriora sistemul rădăcină al lăstarilor puternici. Subțierea răsadurilor se efectuează atunci când pe roșii există două frunze reale. Răsadurile sunt îndepărtate cu grijă din recipientul comun folosind un băț și transferate într-un container individual. Răsadurile sunt adâncite până la frunze cu șapte lobi.

Pentru ca răsadurile să devină mai puternice, ele adaugă îngrășăminte minerale o lingură pentru cinci litri de amestec de sol.

În perioada de dezvoltare, puieții de roșii ai miracolului bulgar sunt hrăniți de două ori: zece zile după subțiere și data viitoare cu un interval de două săptămâni. Utilizați complexe minerale constând din uree, sulfat de potasiu, superfosfat.

Răsadurile de roșii vor fi puternice dacă sunt udate în mod regulat, organizați iluminare suplimentară fitolampe... Iar temperatura aerului din cameră ar trebui să fie în intervalul 22 - 24 de grade Celsius. Până la plantarea roșiilor în pământ, răsadurile ar trebui să aibă o înălțime de 30 de centimetri, cu o tulpină groasă de un centimetru. Pe tulpina răsadurilor există până la opt frunze și un grup de flori.

Când și cum să transplantăm roșiile în pământ?

Când și cum să transplantăm roșiile în pământ?

Este necesar să plantați răsaduri de roșii în sol atunci când amenințarea cu înghețurile nocturne dispare în cele din urmă. În funcție de regiune, momentul plantării roșiilor Minunea bulgară variază din a doua jumătate a lunii mai până în prima decadă a lunii iunie.

Dacă este plantat în mai, este mai bine să utilizați metoda de plantare înclinată. Apoi, puteți acoperi tulpinile plantelor cu pământ. Roșiile pot dura una sau două zile sub acoperire. Odată ce solul este îndepărtat, tulpinile sunt în poziție verticală. Puteți acoperi tufișurile de roșii cu capace de hârtie, stropind marginile anvelopei cu pământ.

Răsadurile de roșii sunt plantate în găuri de 30x30x30 centimetri. Merită să puneți două mână de humus în gaură, 50 de grame frasin de lemnprin amestecarea cu solul de gazon. Schema de plantare a miracolului bulgar nedeterminat 70x70 centimetri.

Este mai bine să utilizați o metodă de plantare a panglicilor pentru a ușura îngrijirea roșiilor.

Scufundați răsadurile de roșii în pământ până la prima frunză adevărată. Dacă tulpinile răsadurilor sunt prea lungi, atunci puteți merge mai adânc. Rămâne să udăm plantele, turnând doi până la trei litri de apă sub fiecare tufiș. Cel mai bine este să plantați roșii seara, astfel încât să crească mai puternic mai repede și să nu intre sub soare. Roșiile minune bulgărești vor prinde rădăcini bine dacă sunt plantate în pământ la timp și corect.

Recomandări pentru îngrijirea roșiilor

Recomandări pentru îngrijirea roșiilor

După plantare, pe tot parcursul sezonului de creștere, roșiile varietale sunt îngrijite corespunzător:

 1. Pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor fungice, la 14 zile după plantare, plantele sunt tratate cu o soluție de două procente lichid bordeaux... Repetați procedura după încă 10 zile de două ori.
 2. Pentru roșiile înalte este necesară o jartieră. Legați tulpinile de cârlige de mai multe ori pe sezon folosind sfori. În seră se pregătește un spalier, care va ajuta la amplasarea tulpinilor înalte de roșii. Miracolul bulgar este compact și îi permite să se dezvolte mai repede.
 3. Nedeterminantele se formează prin ciupire, lăsând una, mai rar două tulpini. Lăstarii inutili sunt îndepărtați când ating o lungime de trei până la cinci centimetri. Pentru a accelera coacerea roșiei la începutul lunii august, ciupiți vârfurile, lăsând două sau trei frunze deasupra periei superioare de flori.
 4. Randamentul roșiilor mari crește dacă roșiile sunt hrănite la timp. Pentru prima dată, diluat într-un raport de 1: 5 mullein sau excremente de pasarit - 1:15. Apoi, la fiecare două sau trei săptămâni, se adaugă un litru de soluție nutritivă sub fiecare tufă de roșii. Îngrășămintele sunt preparate prin diluarea superfosfatului (60 grame), azotat de amoniu (40 grame), sare de potasiu (15 grame) într-o găleată cu apă. În procedurile ulterioare, cantitatea de minerale este redusă la jumătate.
 5. Udați roșiile în mod regulat, reducând frecvența umezelii înainte de înflorire. Dacă florile cad, atunci vitregii sunt îndepărtați și se aplică îngrășăminte care conțin fosfor și potasiu. Este mai bine să reduceți cantitatea de azot. Lipsa de umiditate, nutrienții afectează căderea florilor. Roșiile vor fi mai dulci dacă fructele coapte sunt eliberate de umbra frunzelor.

Dacă aveți grijă corect de roșiile minune bulgărești, atunci tufișurile vă vor încânta cu fructe mari dulci la începutul lunii august.

Boli și dăunători de roșii

Boli și dăunători de roșii

Roșiile au suficiente boli dacă condițiile meteorologice nu sunt adecvate pentru creștere sau îngrijirea este slab organizată:

 • Cancerul bacterian apare din cauza inoculării materialului bolnav. Pe tăietura tulpinilor, se observă rumenirea vasculară, iar fructele sunt acoperite cu pete maronii, cu o crăpătură în mijloc și albire a țesuturilor din jur. Plantele bolnave sunt scoase și distruse. Restul roșiilor sunt tratate cu medicamente antibacteriene.
 • Dacă frunzele unei roșii sunt ondulate, luând forma unui tub, atunci plantele sunt afectate de o infecție fungică. Aceste plante sunt bolnave care suferă de o lipsă de fosfor și umiditate. Multe mici pete argintii de pe frunzele unei roșii indică, de asemenea, o boală fungică. Pe măsură ce boala se dezvoltă, frunzele se usucă. Pentru a preveni infecția, este necesar să pulverizați tufișurile cu lichid Bordeaux la primele semne. Prelucrarea are loc de trei ori cu un interval de zece zile.
 • Când este necesar să se elibereze roșiile de putregai, mozaicuri de frunze, este necesar să se îndepărteze buruienile și să se proceseze plantele la timp fungicide Tip Fitoverm.

Dăunătorii atacă roșiile miracol bulgar afid, acarian păianjen, spunk. Este necesar să lupți împotriva paraziților agenți insecticide, pulverizarea cu o soluție de săpun de rufe, praf de tutun.

Dacă aterizează roșie sunt bine ventilate, primesc multă umiditate și nutriție, apoi nu vor exista probleme în vegetația lor.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Roșie
Avatar AnnaAlimova

Cunosc acest tip de roșii, cu siguranță are un gust excelent. Dar nu reușesc întotdeauna să le cresc, evident recunosc erori în îngrijire. Voi rămâne cu sfaturile din acest articol anul acesta.

Avatar Goshia

Ne place foarte mult acest soi de roșii pentru gustul și dimensiunile sale mari. După culegerea răsadurilor, le hrănim cu îngrășăminte azotate, iar când apar florile, trecem la nitroammofoska. În plus, udăm roșiile abundent, dar de 2 ori pe săptămână, astfel încât rădăcinile lor să se dezvolte bine. Ciupim regulat tufișurile și le legăm de bare înalte înfipte în pământ.