Petunia scufundare

Petunia este o plantă frumoasă care poate înfrumuseța orice balcon sau teren de grădină. Inflorescențele sale de diferite forme și culori încântă grădinarii cu înflorirea lor superbă din mai până în octombrie, până la primul îngheț. Planta este nepretențioasă în îngrijire, pentru care este foarte populară. Petunia este o floare perenă care are o mare varietate de soiuri, de la dublu la ampelos, fiecare dintre ele fiind frumoasă și unică în felul său.

Conţinut:

Procesul de creștere a petuniilor este foarte distractiv. Ca urmare a manipulărilor simple cu semințe și răsaduri, orice grădinar poate crește o plantă de o frumusețe uimitoare.

Petunia crește reguli

Petunii diferă în mai multe moduri. În formă, ele sunt sferice și răspândite. Florile pot fi mici sau mari, duble sau franjurate. În consecință, gama de culori este diversă: există soiuri cu flori albe, crem, roz, roșu, violet, liliac, albastru închis și albastru. Dar regulile de bază pentru creștere sunt aceleași pentru toate speciile.

Cel mai adesea, petunia este cultivată în răsaduri. Semințe de răsad semănat spre sfârșitul lunii martie. Solul însămânțat trebuie să fie hrănitor, neutru, cu un drenaj bun. Este mai bine să cumpărați un amestec gata făcut în magazin.

Petunia scufundare

Semințele de petunie sunt foarte mici, deci nu sunt îngropate în pământ. Solul este umezit, semințele sunt împrăștiate de sus și ușor tamponate cu degetul. Recipientele cu semințele semănate sunt acoperite cu folie și așezate pe un pervaz însorit pentru germinare. Primele lăstari vor apărea în aproximativ 3-5 zile. Răsadurile au nevoie de umezire regulată moderată prin pulverizare.

După apariția primelor lăstari, filmul nu este îndepărtat, deoarece răsadurile sunt încă foarte sensibile. După o săptămână, puteți obișnui treptat răsadurile în aer liber. După o lună, răsadurile petuniei sunt gata de culegere.

Când și cum să scufundați o petunie

O scufundare în petunie este necesară pentru a oferi plantei mai multă suprafață pentru nutriție și creștere. Plantele sunt transplantate în recipiente separate, în timp ce ciupesc rădăcina principală. Deci sistemul rădăcină va fi mai bine format.

Petunia se aruncă cu capul în două etape. Prima scufundare se efectuează trei săptămâni mai târziu, când răsadurile au 2-3 frunze adevărate, păstrând distanța dintre plante aproximativ 2 cm. A doua oară se scufundă pentru petunii o lună mai târziu, când răsadurile se înghesuie.

Unii grădinari cred că este mai bine să nu scufundați deloc petunia, pentru a nu leza sistemul radicular. Cu toate acestea, această opinie nu este adevărată. O alegere este încă necesară, deoarece odată cu creșterea suprafeței ocupate de o plantă, va obține mai mulți nutrienți. Atunci tufișurile vor crește mai repede și vor deveni mai puternice. În acest caz, sistemul rădăcină nu numai că nu va suferi, ci va deveni și mai puternic.

Petunia scufundare

Atunci când culeg plantele, își formează propria hrană pentru rădăcini, care va proteja rădăcinile de posibilele daune la transplantare teren deschis.

Pentru a începe plantele de scufundare, trebuie să pregătiți un număr mare de căni de unică folosință sau vase de turbă. De asemenea, veți avea nevoie de un pulverizator și o spatulă de transplant. Scufundarea este după cum urmează:

  1. Umpleți recipientele cu sol și umeziți-le bine cu apă.
  2. Faceți găuri de aproximativ 1,5 cm adâncime și 2 cm în diametru.
  3. Un răsad de petunie este îndepărtat cu o spatulă la cinci milimetri de tulpină și la o adâncime de 1,5 cm. Ei apucă răsadul cu sol și scot bucata de pământ rezultată cu rădăcini.
  4. Un răsad este plasat într-o gaură pregătită într-un pahar, acoperit cu pământ deasupra, apăsat cu un deget din toate părțile.
  5. Pământul este stropit ușor cu apă.

Procesul de cules este finalizat. Rămâne doar să umeziți în mod regulat solul și să aveți grijă de răsaduri.

Petunia are grijă după cules

O plantă de scufundare are nevoie de fertilizare și umiditate adecvate. Odată cu apariția celei de-a patra frunze, puteți începe să hrăniți petunia. Pentru aceasta se utilizează azot, calciu și potasiu. În primul rând, acestea sunt adăugate separat la apă pentru irigare, apoi toate împreună.

Petunia scufundare

Plantele sunt hrănite la fiecare zece zile. Mai mult, cu un complex hrănire trebuie avut în vedere faptul că azotul trebuie să fie mai mic decât potasiul.

Timp de două săptămâni după alegere, este necesar să vă asigurați că în camera în care se află răsadurile temperatura aerului nu este mai mică de + 20-22 grade. De asemenea, este important ca răsadurile să primească suficientă lumină solară. Prin urmare, este mai bine să așezați cupele pe pervaz.

La câteva zile după alegere, plantele încep să se întărească. Pentru aceasta, camera este adesea ventilată. Într-o cameră fierbinte sau întunecată, răsadurile se vor simți inconfortabile și pot muri.

Culegerea corectă a răsadurilor de petunie va garanta că planta dvs. va fi puternică și frumoasă. Această plantă se va lăuda pe un pat de flori sau balcon și va provoca privirile invidioase ale trecătorilor.

Categorie:Creştere | Petunie