Ce trebuie făcut dacă frunzele de yucca devin galbene?

Dacă observați că frunzele de yucca devin galbene, atunci mai întâi trebuie să determinați motivul principal al acestui fenomen. De obicei este asociat cu aer excesiv din apartament. Pentru a asigura umiditatea necesară a aerului, puteți încerca să împrăștiați foi umede pe o baterie. Apa evaporată va crea un microclimat favorabil florii dvs. de interior.

Îngrijire Yucca

Yucca, care este relativ ușor de îngrijit, poate fi susceptibilă la anumite dăunători. Deci, dacă luăm în considerare bolile comune ale yucca, atunci printre ele, cercosporoza este cea mai frecventă. Această boală fungică a plantelor de interior se manifestă sub forma unor pete maronii care au o formă neregulată sau ovală.

Apropo, cercosporoza se dezvoltă cu pulverizare activă și umiditate ridicată. Prin urmare, yucca interioară necesită respectarea strictă a regimului apei. În caz contrar, fie frunzele vor începe să devină galbene din cauza lipsei de umiditate, fie va apărea o ciupercă din cauza apei.

Dacă luăm în considerare principalele tipuri de yucca, atunci cele mai populare sunt filamentoase, gri-cenușii și frunze de aloe. Dar yucca de grădină prinde rădăcini bine în țară sau în grădină și se poate încadra armonios în designul peisajului cu propriile mâini.

Mulți cultivatori încă neexperimentați identifică cultivarea yucca și dracaena. De fapt, există multe diferențe între aceste două plante de apartament. De exemplu, yucca nu are nevoie de pulverizare zilnică, spre deosebire de dracaena.

Yucca înflorește frumos în natură. Dar, din păcate, acasă este imposibil să asistăm la acest fenomen a priori.

 

Categorie:Seră acasă | Yucca
Avatarul Marysa

Da, umiditatea pentru flori joacă un rol foarte important. Și aproape toată lumea înțelege acest lucru, dar uneori nu există suficientă putere pentru a-și pulveriza florile încă o dată.

Avatar Foxi

Mi-am dat seama că frunzele yucca mele se îngălbeneau din aerul uscat. Am ajuns la asta după ce am dus floarea la lucru, unde nu era atât de cald.

Manager88 avatar

Chiar și după un exces de hrănire, frunzele încep să se îngălbenească și să se îndoaie la vârfuri. Este necesar nu numai pentru a monitoriza aspectul, ci și pentru a observa udarea și hrănirea. Merită să adăugați minerale o dată pe an, nu 2. la transplant, floarea va primi tot ce are nevoie, dar iarna puteți răsfăța un yucca.

Avatar AnnaAlimova

Pe palma mea, frunzele se îngălbenesc mai ales vara sau iarna, când încălzirea este pornită. Încerc să acord o atenție specială pulverizării în astfel de perioade. De obicei, acest lucru ajută.