Cireș de pasăre

Mulți copaci frumoși, arbuști și plante erbacee sunt folosite pentru amenajarea teritoriului decorativ. Cireșul de pasăre ocupă un loc special printre ele, deoarece, pe lângă valoarea sa decorativă, îndeplinește funcția de plantă de miere și este, de asemenea, o plantă medicinală valoroasă.

Există aproximativ 20 de specii de cireș de pasăre, cu toate acestea, numai cireșul de pasăre și păsările virgine s-au răspândit în Rusia.

Un copac cu mai multe tulpini, a cărui înălțime variază de la 4 la 6 metri, se numește pasăre cireș sau pasăre carpiană, deoarece inflorescențele sale seamănă cu perii. Fiecare inflorescență are între 20 și 40 de flori mari.

Cireșul de pasăre este un arbust cu o înălțime de 2 până la 4 metri. Spre deosebire de tipul anterior, inflorescențele constau din flori mici, în timp ce într-o perie pot fi de la 40 la 80 de bucăți.

Cireșul de pasăre este o plantă rezistentă la îngheț. Se recomandă plantarea acestui copac la începutul primăverii sau toamnei. La plantarea mai multor copaci sau arbuști, trebuie respectată o distanță de cel puțin 4 metri.

După ce ați săpat o gaură suficientă pentru rădăcinile răsadurilor, ar trebui aplicate atât îngrășăminte minerale, cât și îngrășăminte organice.

Îngrijirea cireșelor păsărilor constă în udarea, dezgroparea solului, precum și îndepărtarea buruienilor din apropierea plantei. În timpul sezonului estival, cireșul de pasăre este udat abundent doar de 2-3 ori, cu toate acestea, în secetă, se recomandă udarea mai frecventă. Solul este de obicei dezgropat o dată sau de două ori, iar buruienile sunt îndepărtate pe măsură ce apar.

Pe măsură ce cresc ramurile cireșului păsărilor, acestea sunt scurtate de o treime de ori pe an până când ajung la vârsta de zece ani.