Soiul de roșii Sanka - caracteristici și sfaturi pentru cultivare

Roșia este o legumă care este întotdeauna prezentă pe masa noastră. Roșii consumate proaspete, conservate, fac parte integrantă din multe sosuri, sosuri pentru diverse feluri de mâncare și ketchup. Și, desigur, roșiile cultivate pe parcela lor sunt mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele cumpărate cu propriile mâini. Printre grădinari, soiul de roșii Sanka câștigă din ce în ce mai multă popularitate.

Conţinut:

Caracteristicile și beneficiile varietății

Caracteristicile și beneficiile varietății

Numele complet al soiului este "Tomato Aelita Sanka". Tomatul Sanka este unul dintre cele mai vechi soiuri de coacere: timpul de coacere a culturii este de 65-85 zile. Tomato Sanka este o plantă erbacee cu o înălțime de aproximativ 50 - 60 de centimetri.

Fructe cu greutatea de 80-100 de grame (există și 150 de grame, dacă sunt cultivate într-o seră), rotunjite, de culoare roșie, fără o pată verde la tulpină. Recenziile despre gustul roșiei Sanka sunt excelente, fructele pot fi puțin dulci și acri.

Avantajele soiului de roșii Sanka sunt:

 • Bun Randament (până la 4 kg de roșii dintr-un tufiș)
 • Perioadă lungă de fructificare
 • Din moment ce tufișurile devin scăzute, roșia lui Sanka nu are nevoie de jartieră, cu excepția cazului în care trebuie să sprijiniți periile grele.
 • Rezistent la temperaturi extreme, lipsa luminii și umezelii
 • Practic neafectat boli
 • Vă puteți pregăti seminteîntrucât soiul nu este hibrid

Semănarea semințelor pentru răsaduri

Semănarea semințelor pentru răsaduri

O soluție bună ar fi recoltarea semințelor pentru răsaduri pe cont propriu, pentru aceasta:

 • Alegeți un tufiș robust și bun
 • Adună cele mai mari roșii, chiar și de pe tulpina principală
 • A pune roșii într-un loc uscat și cald pentru maturare timp de una până la două săptămâni
 • Când roșiile sunt moi, tăiați fiecare pe jumătate și strângeți seminte într-un borcan mic
 • Lăsați semințele timp de 2-4 zile să fermenteze (puteți adăuga apă), amestecați ocazional
 • După apariția bulelor de gaz, depunerea mucegaiului, îndepărtați toată masa plutitoare
 • Adăugați apă curată, amestecați, scurgeți apa - semințele bune vor rămâne la fund
 • Repetați această clătire de mai multe ori.
 • Așezați semințele rămase în pânză de brânză și tamponați ușor
 • Așezați semințele pe hârtie și uscați-le
 • Împărțiți semințele uscate în plicuri și depozitați la temperatura camerei

Seminte de rosii Sanka pt cultivare însămânțarea în teren deschis ar trebui să fie la începutul lunii aprilie, dacă este într-o seră - în a doua jumătate a lunii martie. Înainte de însămânțare, se recomandă înmuierea semințelor timp de 15 minute într-o soluție slabă roz de permanganat de potasiu, apoi clătiți de mai multe ori sub apă curentă. În magazine, semințele sunt vândute deja prelucrate și nu necesită pansament.

Se toarnă pământul în cutii joase, se umezește și se plantează semințele la o adâncime de 1,5 - 2 cm la o distanță de cel puțin un centimetru una de cealaltă.

Pregătiți solul pentru plantare în prealabil în toamnă, pentru aceasta luați în proporții egale:

 • Sod land
 • Turbă
 • Nisip

Acest amestec trebuie udat îngrăşământ... Pentru 10 litri de apă, luați:

 • Superfosfat - 25 grame
 • Sulfat de potasiu - 25 grame
 • Uree - 10 grame
 • Altă compoziție a solului:
 • Turba - 3 părți
 • Humus - partea 1
 • Mullein - 0,5 părți
 • Rumeguș - 0,5 părți.

Ambele preparate manual și achiziționate în solul magazinului se recomandă a fi aburite sau calcinate timp de o jumătate de oră cu trei săptămâni înainte de plantare.

Acoperiți recipientele cu semințe semănate cu folie și puneți-le într-o cameră cu temperatura de 20 de grade. Când apar lăstari, îndepărtați filmul și rearanjați plantele de pe pervaz.

Îngrijirea răsadurilor

Îngrijirea răsadurilor

După apariția a două frunze reale în roșii, trebuie alege: transplantul de răsaduri în cupe separate. La transplantare, adânciți mugurii în sol până la nivelul frunzelor de cotiledon. Pregatit pentru transplanturi pune îngrășământ pe sol: pentru 5 litri de sol - o lingură plină îngrășământ mineral sau trei linguri - „Signor Tomato”.

Udare efectuați după cum este necesar, concentrându-vă pe uscarea solului, deoarece excesul de umiditate determină „întinderea” lăstarilor și formarea unui slab sistemul rădăcină.

Este suficient să udăm răsaduri de roșii o dată pe săptămână.

Înainte de alegere pansament de top Nu este nevoie să se producă roșii, iar la 14 zile după transplant, hrăniți cu îngrășăminte speciale pentru răsaduri sau deșeuri de pasăre. Așternutul trebuie diluat în apă fierbinte în proporție de 1:20, filtrat și tratat cu el după udare.

După transplantarea răsadurilor timp de șapte zile într-o cameră cu răsaduri, mențineți o temperatură a aerului de 25-27 de grade, după această perioadă temperatura normală pentru creșterea roșiilor este de 20 de grade.

În luna mai, trebuie să începeți să pregătiți răsaduri pentru plantare pe teren deschis.

Pentru întărire, expuneți roșiile la aer proaspăt pentru o perioadă scurtă de timp, crescând-o treptat. Cu o zi înainte de aterizare într-un loc permanent răsad trebuie să fie în aer toată ziua. La sfârșitul înghețului, răsadurile pot fi plantate în pământ. Tomate Sanka prinde rădăcini bine în câmp deschis și practic nu se îmbolnăvește. Când se transplantează în paturi, planta este adâncită până la frunzele cotiledonate. În partea de jos a fiecărei găuri cu o roșie, puneți 0,5 lingurițe de îngrășământ Urgas. Roșia Sanka este plantată conform schemei 30 x 40 cm.

Combate bolile

Combate bolile

Soiul de roșii Sanka este rezistent la boli, dar cu o îngrijire necorespunzătoare poate fi afectat de acest lucru boli Cum:

 1. Blackleg afectează cel mai adesea răsaduri și plante tinere. Partea inferioară a tulpinii se întunecă și se usucă. Roșiile cu picior negru mor de obicei. Nu exagerați cu udare și ventilați mai des camera cu răsaduri. Udarea cu o soluție de permanganat de potasiu (1 gram la 10 litri de apă) ajută la prevenirea bolii.
 2. Alternaria - pata uscată roșie - o boală care afectează întreaga onoare aeriană a roșiilor se caracterizează prin apariția unor pete pe frunze cu diametrul de aproximativ 5 mm, formațiuni deprimate cu o formă de floare neagră pe fructe. Pentru a lupta, utilizați fungicide active împotriva Alternaria - Sectina, Bravo, Skor și altele.
 3. Pata neagră bacteriană este o ciupercă care afectează roșiile, se exprimă prin apariția de pete negre pe frunze, tulpini și fructe. Frunzele se curbează și se îngălbenesc, fructele încep treptat să putrezească. Sursa bolii sunt resturile vegetale cu spori fungici. Pulverizați plantele infectate cu preparate care conțin cupru (sulfat de cupru sau lichid Bordeaux) de două ori cu un interval de 10-14 zile sau fungicide cu cupru conform instrucțiunilor.
 4. Băiatul târziu - putregai brun - se exprimă sub formă de pete maronii pe frunze și pețioluri. Fructele sunt, de asemenea, afectate: formațiuni întunecate dure se formează sub pielea roșiilor. Fructele devin inutilizabile. Cauza putregaiului maro poate fi umiditatea excesivă, diferențele de temperatură. Pentru a combate boala târzie, tratați plantele cu fungicide. Puteți efectua tratamentul cu lichid Bordeaux (1%), soluție de acid boric - de două ori cu un interval de paisprezece zile.

Bolile fungice ale roșiilor sunt mai ușor de prevenit decât de luptat.În scopuri de prevenire, schimbați solul vegetal din sere și săpăturile adânci ale solului în paturi și tratamentul de pre-însămânțare sămânță.

Asigurați-vă că nu există umezeală a solului, îndepărtați frunzele inferioare din tufiș. Excesiv udare poate provoca crăparea fructelor și, în viitor, degradarea lor.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

O varietate foarte bună Sanka, se coace rapid și are fructe mari. Este adevărat, este necesar să-l plantați în teren deschis nu cu semințe, ci cu răsaduri și, în ciuda faptului că soiul are tufișuri scăzute, este imperativ să le legați, altfel fructele mari vor părea să doboare tufișurile la pământ .