Soiuri de mere dulci: o revizuire a celor mai bune

Merele sunt populare de mult timp. Majorității copiilor și adulților le plac în special merele dulci. Un fel de mere sunt considerate dulci, cantitatea de zahăr în care este cuprinsă între 10 și 14% și doar aproximativ 0,5% acizi.

Conţinut:

Soiuri de mere dulci de vară

Soiuri de mere dulci de vară

Unul dintre principalele avantaje ale merelor este că fructele cultivate în grădina dvs. pot fi consumate aproape tot timpul anului, de la mijlocul lunii iulie până în mai. Trebuie doar să alegeți soiurile potrivite.

Determinând alegerea, țineți cont de rezistența la boli și îngheț.

Decideți ce soiuri de vară, toamnă sau iarnă vor decora grădina. Acordați atenție culorii fructului. Dar unul dintre cei mai importanți indicatori este gustul merelor. Pentru mulți, merele dulci sunt cele mai gustoase. Merele de coacere timpurie (de vară) se coc pe măr. Prin urmare, acestea ar trebui consumate imediat după ce au fost smulse din copac. Dacă trebuie să le transportați sau să le păstrați pentru o perioadă de timp, fructele sunt îndepărtate imature.

Unele dintre soiurile timpurii:

 • Umplutură albă... Greutate aproximativ 120 g, mai mult pe copaci tineri. Pielea este subțire, gălbuie, cu puncte albe. Se coace la mijlocul lunii iulie, când copiii și adulții sunt în special flămânzi după mere. Fructele care cresc pe partea însorită devin lichide. Merele se coc treptat, cele coapte cad pe pământ. Dezavantaje - frunzele sunt afectate de crustă.
 • Vara Arkad este, de asemenea, gata de utilizare în a treia decadă a lunii august. Merele sunt galbene, monocromatice. Fiecare dintre ele cântărește aproximativ 70 g. Pulpa este slăbită, cu un miros original plăcut, gust dulce. Puteți salva merele din acest soi la rece până la o lună.
 • Fericire dulce - mere cântărind de la 90 g, unele cresc până la 190 g. Fructele acestui soi se disting prin pielea galbenă și butoiul roz. Au un gust dulce, miere, cu o aromă puternică plăcută. A se păstra până la 30 de zile.
 • Visul este o varietate de mere cu pielea galbenă, acoperite cu o roșie roșie. Merele sunt parfumate. Poate fi consumat de la mijlocul verii. Greutatea unuia este de aproximativ 160 g. Puteți alege din copac în prima jumătate a lunii august. Trebuie să păstrați la frigider cel mult o lună.
 • Korobovka este un soi vechi cu mere mici, de până la 70 g. Există o legendă conform căreia au fost vândute turnându-le în cutii, de unde a venit și numele acestui soi. Crește până la 50 de ani, dar primele roade apar târziu, cu 7 ani. Are nevoie de soiuri polenizatoare. Merele au pielea galbenă, cu dungi roz, parfumate. Soiul este devreme, primele mere pot fi consumate de la sfârșitul lunii iulie. Se lipesc bine de copac chiar și după maturare.
 • Sugar Myron este o varietate de mere cu coajă galbenă, cu o floare uleioasă, cântărind aproximativ 70 g. Culoarea merelor este galbenă, cu accidente roz. Fructele sunt dulci, dar carnea este uscată. Se coace puțin mai târziu, în ultima săptămână a lunii august. Puteți economisi după maturare timp de 30 de zile.
 • Cypress - un soi vechi cu fructe cu greutatea de 40-50 g, dulce, ușor picant la gust. Indicele acidității zahărului 46. Coaja este albă, cu o roșie roșie.
 • Bomboanele sunt un soi relativ nou. Fructele sunt galbene, cu roșeață, lichide. Greutate 80-120 g. Gust dulce, cu o aromă puternică plăcută, merele sunt gata pentru consum în luna august. Puteți economisi până la 60 de zile.

Soiuri dulci de mere de toamnă

Soiuri dulci de mere de toamnă

Cultivele de coacere toamna sunt depozitate mai bine decât soiurile de vară. Au un gust variat, se disting printr-o cantitate mare de suc și adesea au o aromă plăcută.

Unele soiuri de mere dulci de toamnă:

 • Lungwort a primit acest nume pentru gustul de miere al fructului.Merele sunt gata de mâncare în septembrie și pot fi păstrate timp de 2 luni. Greutatea unui măr este de la 100 g. Primele fructe cu coajă galbenă vor apărea la vârsta de 4-6 ani, iar o recoltă stabilă se poate obține la vârsta de 8 ani.
 • Folk - un soi care poate fi numit sfârșitul verii sau începutul toamnei, deoarece fructele cu o piele galbenă se coc în a doua decadă a lunii august. Greutatea lor este de aproximativ 120 g. Dar poate ajunge la 180 g. Cantitatea de zahăr este de 11%, acidul este de 0,5%. Începe să rodească devreme, de obicei în anul următor după plantare. Dar o recoltă abundentă va da peste 4 ani.
 • Medoc este uneori confundat cu Medunitsa, dar acestea sunt soiuri diferite. Merele mari cu o greutate de aproximativ 200 g sunt gata pentru consum în prima decadă a lunii septembrie. Au un gust de miere. Puteți economisi aproximativ 30 de zile. Arborele are o bună rezistență la îngheț.
 • Delight este un soi de mere cu aromă de zmeură și gust ușor acru. Fiecare măr cântărește aproximativ 120 g. Coaja este de culoare galbenă, cu dungi roșii. Gata de recoltat în a doua decadă a lunii septembrie.
 • Dulceața stacojiu se distinge prin mere mici (80 g) stacojiu, în care practic nu există gust acru. Gata de utilizare la începutul toamnei, păstrată timp de 2 luni.
 • Seman este un soi care se distinge printr-un număr mare de fructe cu o greutate de aproximativ 80 g. Culoarea pielii este roz, carnea este albă. Depozitat timp de o lună și jumătate.

Soiuri de mere dulci de iarnă

Soiuri de mere dulci de iarnă

Merele de iarnă se disting prin faptul că trebuie scoase din copac cu mult înainte de maturitate. Apoi fructele vor fi depozitate timp de câteva luni, maturându-se treptat. De obicei nu se consumă imediat după îndepărtare, deoarece sunt dure și fără gust.

Cele mai bune soiuri:

 • Orlik este păstrat până în a treia decadă a lunii februarie. Fructele sunt mari, aproximativ 110 g, de culoare galbenă, cu un butoi purpuriu. Adesea, fardul acoperă întreaga suprafață a mărului. Au un gust dulce, ușor acru.
 • Jonathan este un soi de iarnă târzie. Fiecare măr cântărește aproximativ 120 g. Gustul este dulce și acru. Conține 11% zahăr. Fructele se păstrează până în martie, la temperaturi scăzute - până în a doua decadă a lunii aprilie.
 • Dulceața din Belarus este un soi de iarnă târziu. Fiecare măr cântărește aproximativ 190 g. Fructe cu coaja aurie și butoi roșu. Zahăr 9,4%. Merele diferă prin faptul că pot fi consumate imediat după ce sunt smulse din copac. Fructele se păstrează până la începutul lunii februarie.
 • Soi Golden Delicious cu fructe alungite. Pe copac, acestea sunt galben-verzui, iar în procesul de maturare dobândesc o culoare aurie. Greutatea unui măr este de aproximativ 150 g. Pulpa este gustoasă, cu o ușoară aciditate, dar foarte aromată și fragedă. Cules la sfârșitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie. Poate fi consumat după 3 săptămâni. Primele fructe de pe copac apar în al patrulea an. Rodește regulat.
 • Renet Simirenko Este un soi foarte popular. Greutatea fructelor este de aproximativ 140 g. Merele sunt rotunde, culoarea pielii este salată, cu pete ușoare abia vizibile. Delicios, cu mult zahăr și o aromă puternică. Scoasă din măr în a treia decadă a lunii septembrie. Poate fi folosit după 40 de zile. Primele fructe apar în anul 6. Dezavantajul este că este afectat de boli. Necesită polenizatori pentru fructificarea regulată. Cel mai bun - Jonathan, șampanie Renet.
 • Mere strălucitoare de culoare roșie intensă. Delicios, dar puțin greu. Arborele nu este înalt, numărul ramurilor este mic. Merele se culeg în a doua decadă a lunii septembrie, se salvează până în martie. Nu este afectat de bolile fungice.
 • Sinapă nordică - mărul iernii târzii. Coaja este galbenă, cu o fard de obraz frumos. Merele sunt albe în interior, ușor condimentate la gust. Zahar - 11%. Merele sunt culese la începutul lunii octombrie. Puteți economisi la temperaturi scăzute până în mai. Copacii dau recoltă de la 5 ani.
 • Februarie este un soi rezistent la îngheț, care se distinge prin fructe mici și rotunde, cântărind aproximativ 80 g. Merele sunt de culoare verde, uneori cu o ușoară roșie pe partea însorită. Experții acordă soiului o notă de 4,3 din 5. Puteți economisi mere timp de 7 luni. În curând devin utilizabile.

Acestea sunt doar câteva dintre soiurile care pot fi numite dulci.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Fructe | măr
Lera1 avatar

Probabil cea mai faimoasă dintre ele este umplutura albă, chiar și mulți orășeni știu despre asta, copiilor le place să mănânce astfel de mere, dar eu nu sunt un iubitor de dulciuri, îmi place mai mult „iernarea”, cea mai delicioasă varietate.