Cum să transplantăm Kalanchoe: termeni și reguli

Suculentele au câștigat ferm inimile grădinarilor cu rezistența, nepretenția și aspectul interesant. Acestea se disting prin carnea frunzelor, de unde și numele grupului de plante. Sukkus din greacă - suc, suculent. Kalanchoe - una dintre cele mai populare suculente ale familiei Tolstyankov.

Kalanchoe este cunoscută ca o plantă cu proprietăți medicinale. Există mai mult de două sute de specii de plante perene erbacee. Este cultivat în scopuri decorative, utilizat în tratamentul multor boli umane. Puteți cumpăra o floare în magazine specializate. Este mai bine să faceți o achiziție în timpul iernii în timpul înfloririi Kalanchoe. După aceea, este necesar să transplantăm floarea de interior, creând condiții favorabile pentru creșterea și dezvoltarea acesteia.

Conţinut:

Kalanchoe - descrierea speciilor de plante

Kalanchoe - descrierea speciilor de plante

Aspectul unui suculent interior nu este deosebit de frumos. Pe o tulpină dreaptă, groasă, se află frunzele opuse, groase, suculente. Culoarea plăcilor de frunze de diferite forme variază de la verde la roșiatic.

Planta înflorește mult timp, acoperită cu inflorescențe mici, colectate în panicule sau umbrele.

Tipuri de Kalanchoe:

 • Dintre cele mai frecvente tipuri de plante suculente, Blossfeld Kalanchoe este considerat cu o înălțime a tulpinii de treizeci până la patruzeci de centimetri. Are frunze mici rotunjite, inflorescențe semi-umbelate de tonuri roșu, violet, portocaliu.
 • Tipul de plantă din pâslă se caracterizează prin frunze alungite acoperite cu puf alb. Nu e de mirare că îi spun urechi de pisică. Specia înflorește rar.
 • În Degremona, frunzele mari, eliptice, ușor ondulate, au proprietăți decorative și medicinale. Afară, sunt verzi, cu o nuanță cenușie, iar în interior - în pete purpurii.
 • Pe trunchiul puternic cărnos al pinnatului Kalanchoe, sau Bryophyllum, frunze triunghiulare groase, suculente, cu denticule de-a lungul marginilor. În al doilea an de viață, planta înflorește, dar inflorescențele paniculate nu apar în fiecare an.

Aproape toate tipurile de Kalanchoe au proprietăți medicinale într-o măsură mai mare sau mai mică.

Termeni și reguli pentru transplantarea unui suculent

Termeni și reguli pentru transplantarea unui suculent

Kalanchoe trebuie transplantat după achiziționarea plantei, dacă dezvoltă boli fungice, când se oprește în creștere, se ofileste. Procedura nu trebuie să fie prea frecventă, este suficient să transplantăm floarea de interior într-un ghiveci nou o dată pe an. Acest lucru se face primăvara, când cultura încetează să înflorească. Există anumite reguli pentru transplantarea unei plante:

 1. Capacitate pentru kalanchoe trebuie selectat ținând cont de faptul că va avea cu doi centimetri mai mare diametrul vechii oale.
 2. Pereții interiori ai vasului de flori sunt spălați cu apă cu săpun sau pur și simplu umezite cu apă clocotită. Puteți dezinfecta oala cu o soluție de permanganat de potasiu sau sulfat de cupru.
 3. Stratul de drenaj umple recipientul cu un sfert. Se compune din lut expandat, nisip grosier sau cioburi de ceramică.
 4. Apoi, recipientul este umplut cu trei sferturi cu un amestec nutritiv pentru suculente cumpărate din magazin sau compus independent din patru părți de turbă, două părți de gazon și una de nisip. Solul este pre-aburit cu apă clocotită sau într-un cuptor la o temperatură de treizeci de grade.
 5. Transplantul începe prin îndepărtarea atentă a plantei din vechiul recipient, lăsând bulgări de pământ pe rădăcini. Apoi solul este îndepărtat cu grijă de rădăcini, urmat de clătirea lor cu apă caldă curentă. După examinarea cu atenție a părților subterane ale florii, partea deteriorată a rădăcinilor este îndepărtată.
 6. Kalanchoe este plasat într-un recipient nou, acoperit cu sol, astfel încât gulerul rădăcinii să rămână la nivel de sol.
 7. După încheierea procedurii, solul este compactat cu vârful cuierului, iar floarea este udată.

Pentru a reduce stresul cauzat de transplant, planta trebuie pulverizată cu apă caldă, protejată de lumina puternică a soarelui. La început, Kalanchoe va arăta lent, dar după gravarea finală, se va întări, crescând cu frunze noi.

Caracteristicile îngrijirii după transplant

Caracteristicile îngrijirii după transplant

După transplantarea unei plante perene, este necesar să se creeze condiții confortabile pentru aceasta pentru o dezvoltare ulterioară:

 • Agresivitatea razelor solare este periculoasă pentru suculenți. Prin urmare, pentru el este ales un loc cu lumină difuză.
 • Pentru o floare, temperatura aerului nu contează cu adevărat. Acesta tolerează bine căldura peste douăzeci și cinci de grade și temperaturi scăzute de zece grade Celsius.
 • Nu udați excesiv planta. Va fi suficient de două sau trei ori pe săptămână. Măriți frecvența umezirii solului în zilele caniculare și reduceți - iarna.
 • Pulverizarea este dăunătoare culturii. Frunzele pot fi șterse cu o cârpă uscată, fără praf.
 • Planta este hrănită în timpul sezonului de creștere cu special complexe minerale pentru suculente.
 • Este asigurată apariția unui număr mare de lăstari tineri tăiere inflorescențe uscate la bază.

Este necesară o îngrijire adecvată pentru Kalanchoe, atunci planta de apartament va arăta viguros, frumos, se va încânta cu frunze verzi și flori strălucitoare.

Bolile și dăunătorii Kalanchoe, lupta împotriva lor

Bolile și dăunătorii Kalanchoe, lupta împotriva lor

Bolile fungice sub formă de putregai, mucegaiul afectează adesea plantele perene. Acest lucru se datorează umidității crescute a solului, aerului, iluminării necorespunzătoare. Frunzele suferă de boală, acoperite cu pete gri sau negre, cu o înflorire albicioasă. În același timp, cad.

Ajutați la combaterea ciupercilor preparate fungicide, cu care părți ale plantei sunt pulverizate de trei ori cu o pauză de zece zile.

Dacă inelele apar pe frunzele Kalanchoe și își pierd forma, devin dure, atunci un virus periculos a lovit cultura. Nu va fi posibil să salvați perena; va trebui să scăpați de ea.

Dăunătorii care s-au instalat pe o plantă suculentă includ căpușe, afide, insecte solzi, cocoși:

 • Căpușa se caracterizează prin lăsarea crustelor maronii pe frunze. Floarea încetează să se dezvolte, începe să se ofilească. Puteți scăpa de parazit spălând frunzele cu o soluție de săpun de rufe.
 • Afide recunoscută printr-o floare gălbuie gălbui pe frunze. Pulverizarea cu insecticide va ajuta la distrugerea dăunătorului.
 • Scutul poate fi spălat de pe frunze numai cu un tampon înmuiat în alcool. Îndepărtarea insectelor cu mâna va fi, de asemenea, eficientă.
 • Mânușul afectează Kalanchoe, acoperind frunzele cu o floare albicioasă. Tratamentul cu agenți insecticide îl va salva de la el.

Îngrijirea Kalanchoe va păstra sănătatea plantei și va preveni apariția dăunătorilor.

Proprietăți utile ale plantei, utilizarea lor în medicină

Proprietăți utile ale plantei, utilizarea lor în medicină

Sucul Kalanchoe este cunoscut pentru proprietățile sale benefice. Se utilizează la fabricarea preparatelor pentru domeniile chirurgical, dentar, oftalmic, obstetric-ginecologic, otolaringologic al medicinei.

Un depozit de acizi organici, flavonoizi, taninuri, vitamine este ascuns în frunzele verzi ale plantei. Sucul de Kalanchoe vindecă răni, ulcere, escare.Ajută la oprirea proceselor purulente din țesuturi. Inhalarea sucului reduce inflamația în stomatită, parodontită. Preparatele Kalanchoe vindecă eroziunea colului uterin, lacrimile primite în timpul nașterii. Infecțiile urechii purulente, amigdalita cronică, rinita pot fi vindecate cu suc de plante.

Seva perenă se obține din frunze și partea erbacee a tulpinii.

Înainte de aceasta, acestea sunt spălate sub apă curgătoare, păstrate o săptămână într-o cameră întunecată și rece. După stoarcerea sucului, acesta este apărat timp de una până la trei zile, la o temperatură care nu depășește zece grade Celsius. După strecurare, poate fi folosit prin saparea în nas pentru răceli, ureche pentru otita medie. Gruel din frunze proaspete, aplicat sub formă de comprese, opriți sângerarea, ameliorați durerea de dinți.

Seva plantelor este frecată cu acnee și eczeme. Pentru tratamentul furunculelor, rănilor purulente, panaritiilor, se utilizează un unguent din 60 de grame de lanolină, 40 de grame de suc Kalanchoe, 0,25 fiecare de novocaină și furazolidonă. Componentele atent amestecate sunt utilizate pentru vindecarea pansamentelor pe zonele afectate. Nu este recomandat să luați suc Kalanchoe intern - provoacă arsuri la stomac, diaree. Beneficiile plantelor perene sunt cunoscute de mult timp, dar nu toate tipurile de plante sunt medicinale.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: