Când și cum se colectează corect viburnum?

Viburnum - o boabă înzestrată nu numai cu un aspect original, ci și cu calități utile. Arde pe o ramură cu lumini roșii printre verdeața unui copac. Iarna, se distinge prin frumusețea sa originală sub zăpada albă. Dar pentru a-l folosi iarna, boabele trebuie colectate și conservate corespunzător. Înainte de a începe să utilizați, ar trebui să vă familiarizați nu numai cu beneficiile posibile, ci și să aflați despre răul pe care îl poate aduce cu utilizarea necontrolată.

Conţinut:

Compoziția și proprietățile utile ale viburnului

Compoziția și proprietățile utile ale viburnului

Pulpa de boabe viburnum saturate cu microelemente și vitamine utile. Conține o cantitate mare de substanțe nutritive care ajută la neutralizarea bolii formate și, de asemenea, stimulează creșterea sistemului imunitar uman.

Lista componentelor care satură viburnul include următoarele ingrediente:

 • Fosfor
 • Cupru
 • Taninuri
 • Mangan
 • Potasiu
 • Magneziu
 • Fier
 • Pectine
 • Iod
 • Phytoncides
 • Vitaminele C și A, P, E și K sunt prezente

În plus, frunzele viburnului comun conțin o cantitate crescută de diverși acizi - oleic, valerian, formic și acetic. Kalina este utilizat nu numai în medicina tradițională, este recomandat de medici calificați pentru a restabili puterea pierdută după o boală prelungită sau o intervenție chirurgicală.

Recepția boabelor stacojii este permisă nu numai pentru pacienții adulți, ci și pentru pacienții mici. Kalina are un efect crescut în lupta împotriva diferitelor boli, elimină deficiența vitaminelor și, de asemenea, neutralizează microorganismele patogene care intră în organism.

Proprietăți Keelina

Se disting următoarele proprietăți benefice cu care este înzestrată o plantă strălucitoare:

 1. În scurt timp vindecă răcelile și infecțiile virale respiratorii acute.
 2. Crește semnificativ apărarea organismului, blocând posibilitatea atașării bacteriilor patogene.
 3. Are proprietăți diaforetice și proprietăți antipiretice.
 4. Neutralizează problemele de somn, elimină depresia, îmbunătățește starea de spirit și încarcă o persoană cu bună dispoziție și vigoare.
 5. Ajută la ameliorarea tensiunii nervoase.
 6. Un decoct al florilor plantei vă permite să eliminați inflamația cavității bucale cu angină.
 7. Infuzia pe boabele plantei este excelentă pentru tuse umedă, datorită faptului că are calități mucolitice.
 8. Datorită faptului că utilizarea fructelor de pădure promovează un efect diuretic, excesul de lichid este excretat din corp, ceea ce duce la eliminarea umflăturilor.
 9. Boabele sunt recomandate pentru a fi utilizate pentru gastrita stomacului, ele cresc aciditatea mediului pH în interiorul organelor digestive.
 10. Atunci când se utilizează viburnum, intestinele sunt curățate de substanțele nocive acumulate pe o perioadă lungă de timp, precum și de toxine.
 11. Vă permite să normalizați peristaltismul intestinal și ajută la eliminarea constipației la om.

Utilizarea corectă a fructelor de pădure, a frunzelor sau a culorii permite ca planta să fie utilizată pentru terapie aproape secundară pentru orice boală. Principalul lucru este să luați în considerare doza și să vă consultați medicul înainte de utilizare.

Cerere

Cerere

Pe lângă faptul că viburnul este utilizat în scopuri medicinale, pot fi preparate diverse băuturi din acesta, cum ar fi băuturi din fructe, sucuri sau jeleu. Este minunat pentru prepararea gemurilor, conservelor, atât fierte cât și crude. Marmeladă delicioasă se obține din fructe de padure viburnum. În procesul de pregătire a deliciilor culinare, gospodinele adaugă fructe de viburnum ca umplutură sau pentru a spori gustul la coacerea puiului sau a cărnii.

Datorită numărului mare de calități utile, este utilizat pe scară largă în diferite ramuri ale medicinei și gătitului.

Ramurile moi de viburnum sunt folosite pentru a face coșuri, vaze din materiale naturale, precum și coroane și butoaie. Astfel de articole sunt folosite pentru a decora și a crea confort în case și birouri.

Pe lângă utilizarea fructelor de pădure pentru eliminarea bolilor, consistența substanței este utilizată activ în cosmetologie. Neutralizează erupțiile cutanate în adolescență și cu fluxul menstrual la fete. Elimină punctele negre și îmbunătățește culoarea pielii. Previne apariția expresiei timpurii și a ridurilor îmbătrânite.

Rău și contraindicații

Rău și contraindicații

Înainte de a începe să utilizați un medicament pentru tratamentul bolilor, ar trebui să vă familiarizați cu contraindicațiile. Este posibil ca nu toate ingredientele să funcționeze pentru oameni diferiți. Deși viburnul este dotat cu o gamă largă de oligoelemente și calități utile.

Dacă substanța este utilizată incorect, atunci beneficiile posibile pot fi dăunătoare pentru corpul uman.

Există următoarele categorii de persoane care suferă de anumite tipuri de boli, cărora li se interzice complet consumul de fructe de viburn sau pot fi introduse în dietă, dar cu prudență și sub supravegherea personalului medical:

 1. Tensiunea arterială scăzută. Persoanele cu o astfel de stare de rău pot introduce fructe de padure în corp, dar nu mai mult de 1 lingură.
 2. Femeile gravide - fructele de pădure conțin o cantitate semnificativă de ingrediente identice cu hormonii feminini. Un exces de substanță în fluxul sanguin al unei femei aflate în poziție poate afecta negativ fătul în curs de dezvoltare, provocând malformații ale bebelușului. În situații dificile, componentele viburnului, obținute de organism într-o masă crescută, pot stimula travaliul prematur.
 3. Boli ale ficatului și rinichilor, curs cronic.
 4. Gastrita stomacului.
 5. Reacție alergică la boabele plantei.
 6. Creșterea acidității stomacului.
 7. Boli ale sângelui, cum ar fi leucemia sau tromboflebita.

Cu hipotensiune arterială, nu se recomandă utilizarea fructelor de viburnum preparate sub formă de suc. Băutura contribuie la o scădere excesivă a tensiunii arteriale. Nu trebuie să experimentați procesul de tratament, folosind viburnul cu dezvoltarea gutei, a artritei sau a urolitiazei. Introducerea agentului în organism poate afecta negativ starea generală a pacientului.

Când și cum se colectează corect viburnum?

Când și cum se colectează corect viburnum?

Unii grădinari recomandă să culege fructe de padure strălucitoare imediat după ce devin roșii, fără verdeață și pete neobișnuite. Alții recomandă recoltarea numai după primul îngheț. În acest moment dispare amărăciunea caracteristică viburnului imatur, se dobândește un gust dulce, cu un gust ușor tartru și o amărăciune plăcută inerentă.

Datorită faptului că boabele sunt recoltate după îngheț, se acumulează în ele elemente mult mai utile decât atunci când au fost recoltate înainte de prima scădere a temperaturii.

Dar dacă nu există nicio modalitate de a aștepta până la vreme geroasă, atunci trebuie să tăiați ciorchinele și să le puneți la congelator pentru o vreme. Efectul procedurii va fi același ca și dacă planta este păstrată la aer curat. Pentru a îndepărta fructele de pădure, se recomandă alegerea unei zile însorite senine, fără vânt. Evenimentul se desfășoară cu un tăietor ascuțit și dezinfectat. Acest lucru este necesar pentru a nu infecta planta cu bacterii patogene.Tăierea se realizează în întregime cu o perie, pentru a nu deteriora boabele, pierzând astfel proprietățile utile. Dacă prelucrarea viburnului este calculată a fi efectuată imediat după colectare, atunci puteți scoate fructele fără să vă faceți griji cu privire la siguranța și conținutul lor în perie.

După tăierea periilor, se recomandă întinderea imediat pe o foaie de copt pregătită în prealabil, într-un singur strat. În caz contrar, atunci când fructele sunt îngrămădite într-o grămadă, este aproape imposibil să selectați cu atenție ciorchinii. Acest lucru se datorează faptului că ramurile se agață una de cealaltă, iar boabele se sfărâmă. Puteți lega ciorchinii împreună sau puteți tăia toate boabele dintr-o dată dacă intenționați să le prelucrați rapid. După aceea, trebuie clătite sub apă curentă și uscate bine. Este foarte important ca boabele proaste, stricate sau stricate să fie îndepărtate imediat în timpul peretelui. În caz contrar, putregaiul sau boala se pot răspândi la întreaga cultură.

Metode de depozitare

Metode de depozitare

Recoltarea recoltei rezultate dintr-o plantă este jumătate din întrebare. Ar trebui să fie pregătit pentru păstrare. Pentru aceasta, există mai multe metode de stocare:

 • Periile sunt legate între ele în 2-3 grupuri și atârnate de tavan într-o cameră bine ventilată, uscată și răcoroasă. Dar nu merită să păstrați viburnul în această formă mult timp. Dacă nu îl procesați în 14 zile, tonul își poate pierde calitățile utile.
 • Congelare - boabele sunt tăiate din perii, sortate cu grijă, spălate bine, pentru a fi uscate. Apoi fructele sunt așezate pe o foaie de copt într-un singur strat și așezate în congelator pentru congelare. În timp ce viburnul îngheață, acesta trebuie agitat pe o tavă și apoi ambalat în recipiente separate și plasat pentru depozitare pe termen lung. Dacă boabele nu sunt mari, atunci congelarea se poate efectua în forma lor originală, fără a sparge boabele în suluri separate.
 • Uscarea viburnului - fructele uscate nu își pierd deloc proprietățile benefice. Sunt folosite pentru decocturi medicinale și compoturi. Procedura trebuie efectuată în cuptor sau într-un uscător special pentru legume și fructe. De asemenea, puteți efectua procedura la temperatura camerei într-o cameră uscată, dar durata rezultatului crește în termeni de timp.

Nu contează în ce mod este ales depozitarea viburnului, dar orice utilizare a nutrienților va proteja organismul de boli în timpul epidemiilor de primăvară-toamnă și îl va elibera de beriberi de primăvară.

Prin urmare, viburnum nu este doar un decor interesant la ceremoniile de nuntă, ci și o substanță medicinală care ajută la scăderea bolilor grave într-un timp scurt. Principalul lucru este că, înainte de utilizare, trebuie să vă consultați cu medicul și să stabiliți doza de intrare, precum și să identificați posibile contraindicații. În caz contrar, dacă este luat incorect, este posibil să se provoace obținerea de beneficii nu, ci de prejudicii semnificative pentru întregul corp al pacientului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar Goshia

Recoltăm mereu Kalina înainte de îngheț și există într-adevăr amărăciune în aceste fructe frumoase, roșii. Anul acesta, voi încerca să adun viburnul mai târziu, poate va fi dulce?

Avatar utilizator Tigranyan

Bunica mea a sfătuit întotdeauna să culeagă viburnul, rebina și merele Antonov numai după primele înghețuri "puternice". Cred că a vorbit corect și nu va sfătui lucruri rele. L-a văzut pe Stalin!

Avatarul lui Yarin

De asemenea, mama îmi repeta mereu că viburnul și cenușa de munte trebuie culese când trece gerul, apoi devine dulce și poți mânca fără zahăr. Așa că acum o fac și o țin congelată, vitamine toată iarna.

Avatar AnnaAlimova

Tufa de viburnum crește în curtea mea, așa că o folosim ca băutură aproape în fiecare zi. Este foarte convenabil să congelați cultura, puteți chiar imediat cu zahăr, apoi toarnă doar apă clocotită și ceaiul este gata.