Căpșuni Alexandria: recenzii privind cultivarea și varietatea

Căpșunile Alexandria sunt apreciate nu pentru mărimea boabelor, ci pentru gustul și aroma lor. Fructele sale se coc în grădină câteva luni la rând.

Conţinut:

Descriere, beneficii și recenzii ale soiului

Descrierea soiului de căpșuni

Repararea căpșunilor Alexandria de selecție elvețiană. Soiul a fost creat în anii 60 ai secolului trecut. Căpșunile cu o perioadă lungă de rodire se numesc remontante. Aceasta poate fi re-formarea fructelor de pădure sau periodică, atunci când pedunculii nu apar dintr-o dată, ci treptat. Avantajul acestui tip de soiuri este capacitatea de a sărbători pe fructe de padure pentru o lungă perioadă de timp.

Toate soiurile de căpșuni pot fi împărțite în două grupe în funcție de mărimea boabelor:

 • Cu fructe mari
 • Cu fructe mici

Prin prezența mustăților, care sunt utilizate pentru înmulțirea căpșunilor:

 • Fără barbă
 • Cu mustață

Alexandria aparține barbei cu fructe mici. Tufa este relativ înaltă, până la 25 cm. Frunzele sunt zimțate, pliate de-a lungul venei centrale. Planta nu formează mustață. Tufișul este dens, pedunculii sunt subțiri. Petalele sunt albe, mici, rotunjite. Strawberry Alexandria dă roade de la sfârșitul primăverii până la sfârșitul toamnei. Începutul fructificării, în funcție de condițiile climatice, are loc în mai sau iunie. Tufișul este roditor, aproximativ 4 sute de fructe de padure pot fi recoltate din el pe sezon. Se coc nu în mod constant, ci în valuri. Există momente în care doar câteva fructe de padure pot fi culese într-o zi.

Fructele sunt roșii, mici, lucioase.

Greutatea medie a unuia este de aproximativ 4-8 g. Sunt alungite, diferind de alte soiuri într-o formă conică. Boabe fără gât, îndreptate spre vârf. Semințele sunt mari, roșii. Grădinarii care cultivă căpșuni Alexandria mărturisesc că fructele sale sunt gustoase, deși nu sunt cele mai parfumate. Soiul este rezistent la îngheț, frunzele sale nu se tem de o scădere a temperaturii. Petalele nu dispar sub influența înghețului, iar mijlocul se întunecă. Fructele de pe astfel de flori nu sunt legate.

Grădinarii spun că căpșunile din Alexandria nu sunt afectate de niciuna dintre boli. În timpul ploilor abundente, fructele care au căzut la pământ se pot putrezi. Dar nici putregaiul gri, nici petele albe și maronii nu se tem de ele. Soiul Alexandria este potrivit pentru cultivarea pe un balcon, paturi de flori suspendate și combinate, și chiar pe pervazul ferestrei. Nu se îngroașă cu numeroase rozete cu rozete la sfârșitul filmării.

Propagarea căpșunilor Alexandria

Propagarea căpșunilor Alexandria

Soiul de căpșuni Alexandria reproduce:

 1. Semințe
 2. Prin împărțirea tufișului

Prima dată când semințele sunt achiziționate de la un magazin de flori. Semințele sunt semănate toamna, după recoltare, în a doua jumătate a iernii sau primăvara.

Cum să semeneți corect semințele pentru răsaduri:

 • Mai întâi ai nevoie de ele stratifica... Semințele sunt foarte mici și sunt puține într-o pungă. Prin urmare, este dificil să le distribuiți uniform pe suprafața solului. Grădinarii experimentați recomandă să împrăștiați semințele pe o cârpă albă subțire umezită cu apă folosind o scobitoare. Apoi înfășurați-l și puneți-l la frigider timp de 2 săptămâni. Nu permit uscarea, așa că le puteți pune într-o pungă de plastic fără a le lega strâns, astfel încât aerul să curgă la ele.
 • În acest timp, se pregătește un sol cu ​​nutrienți liberi.Se amestecă 3 părți de humus de frunze și sol de grădină. Adăugați 0,5 părți frasin de lemn și o parte din nisip. Zdrobit, calcinat în cuptor, congelat sau dezinfectat cu o soluție caldă de Fundazol.
 • Pregătiți vasele cu un număr mare de găuri de scurgere. Un strat de drenaj este așezat pe fund. Scoateți apoi șervețelul cu semințe din frigider, puneți-l pe suprafața vaselor pregătite, udați-l. Puteți folosi o scobitoare pentru a străpunge șervețelul acolo unde sunt semințele. Le ascund sub hârtie, dar nu le cufundă adânc în pământ. Acoperiți cu sticlă, astfel încât umezeala să nu se evapore mai mult de pe suprafața șervețelului.

Mai întâi puteți planta semințele pentru răsaduri răspândindu-le pe un șervețel sau pe zăpadă. Apoi puneți vasele cu ele în frigider sau pivniță. Zăpada se topește, umezeala se scufundă în sol, în timp ce semințele pătrund cu ea la o adâncime mică. După 2 săptămâni, scoateți-l într-un loc cald. Mențineți temperatura camerei la aproximativ 20 ° C. Această metodă este mai convenabilă deoarece semințele vor rămâne la locul lor și nu se vor mișca în timpul stratificării. Dar necesită mai mult spațiu în frigider.

Mulți grădinari cultivă căpșuni fără stratificare, semănând semințe în sol înainte de iarnă. Presărați ușor cu sol sau nivelați cu o greblă ușoară. Astfel de semințe sunt stratificate sub un strat de zăpadă în timpul iernii. Cele mai proaste semințe germinate ale căpșunii Alexandria, semănate în pământ primăvara fără stratificare. Este dificil să mențineți umiditatea solului pentru perioade lungi de timp. Semințele germinează la intervale de aproximativ o lună.

Răsaduri în creștere

Răsaduri în creștere

Datorită faptului că semințele sunt răspândite uniform pe teritoriul tăvii sau oalei, nu se observă o îngroșare specială. Lăstarii de căpșuni sunt subțiri, necesită multă lumină. Dacă semințele sunt semănate devreme, în februarie sau martie, răsadurile trebuie iluminate. fitolamp.

Presărați solul la nivelul frunzelor de cotiledon. Dacă tufișul are suficientă umiditate și lumină, frunzele sale sunt orizontale. Dispunerea verticală a frunzelor indică o iluminare insuficientă.

Răsadurile sunt udate în mod regulat, dar nu prea mult, nu-i place umiditatea ridicată a solului.

Dacă răsadurile sunt cultivate în tablete de turbă, udă-l, umezind tigaia. Pe suprafață ar trebui să apară un mic punct umed. Dacă răsadurile sunt turnate, pot suferi de boli de picioare negre.

Când răsadul are aproximativ 4 frunze adevărate, se scufundă în plantarea în pământ. Hrănirea se realizează cu humus, îngrășământ Gumi-20M, care conține macro- și microelementele necesare plantei și Fitosporin. Avantajul acestor răsaduri va fi absența căpușelor, nematodelor și virusurilor patogene. În luna mai, răsadurile sunt scoase afară pentru întărire.

Plantarea răsadurilor în pământ

Plantarea răsadurilor în pământ

Cel mai adesea, căpșunile sunt cultivate în paturi lungi de 110 cm lățime. Este mai bine dacă acesta este un site după cele bulbucate. Nu puteți planta căpșuni după căpșună... Solul de acolo este infectat cu dăunători (larve de gândaci, nematod). Se întorc la site-ul lor anterior după 4 ani.

Cum să plantați răsaduri corect:

 • Răsadurile sunt așezate în 2 rânduri. Pregătiți găuri cu o adâncime și un diametru de 25 cm. Distanța dintre plante pe rând este de 30 cm, între rânduri este de 50 cm. Udați găurile cu apă, puneți tufișuri de răsad în ele.
 • Dacă sistemul rădăcină este deschis, rădăcinile sunt nivelate în direcții diferite. Punctul de creștere apical ar trebui să fie ușor peste nivelul solului. Dacă o stropiți cu pământ, planta nu se va dezvolta.
 • Compactați solul în jurul tufișului și imediat mulci cerc aproape de trunchi. Paiul funcționează bine pentru arbuștii maturi. La urma urmei, chiar numele căpșunii înseamnă „boabe de paie”. Dar pentru frunzele tinere delicate, acest mulci nu este potrivit. Prin urmare, puteți folosi turbă sau rumeguș putrezit.

Mulcirea cu lutrasil și alte materiale nețesute a devenit populară. În același timp, găurile sunt tăiate în pânză și tufișurile tinere sunt plantate în ele. Marginile filmului sunt fixate cu șnururi speciale, protejându-le de rafalele de vânt.Mulciul organic protejează bine solul de supraîncălzire, dar în curând se descompune și trebuie reumplut. Anorganicul este mai durabil, dar utilizarea acestuia necesită un efort considerabil. Nu îmbunătățește compoziția solului.

Cum să ai grijă de căpșuni?

Cum să îngrijești în mod corespunzător căpșunile?

Îngrijirea după plantă depinde de disponibilitatea mulciului. Dacă nu, solul dintre tufișuri și în rând este deseori slăbit. Acest lucru contribuie la saturația solului cu aer. Îndepărtați buruienile care pot îneca plantele tinere. Dacă nu apar semințe pe ele, acestea pot fi așezate în culoare ca mulci. Zona mulcită nu este slăbită. Apă la început mai des, cel puțin de două ori pe săptămână. Când frunzele tinere încep să crească, frecvența udării este redusă.

La plantele plantate în luna mai, o lună mai târziu, încep să apară tulpini de flori cu primii muguri. Grădinarii sfătuiesc să-i ridice pentru a da o oportunitate căpșune intareste-te. Următoarele flori sunt lăsate să guste fructele de pădure. Tufișurile semănate în aer liber primăvara înfloresc de obicei în anul următor. Pregătirea pentru iarnă este ușoară. Frunzele vechi sunt tăiate, plantațiile tinere sunt acoperite cu frunze căzute de copaci (tei, arțar). După 3 sau 4 ani, tufișurile sunt plantate. Sapă-le din pământ, împarte-le în părți, astfel încât fiecare dintre ele să aibă muguri și rădăcini. Sunt plantate la fel ca plantele tinere.

Principalul lucru este să crești cel puțin câteva tufe, din care poți colecta apoi semințe.

După câțiva ani, puteți încerca să colectați semințe acasă. Grădinarii spun că acest lucru este ușor de făcut. Este suficient să strângeți o mână de fructe de pădure, să le puneți într-un castron și să le tăiați. Apoi se toarnă apă și se amestecă bine. Lasă-l să se așeze. Resturile pulpei plutesc în sus, iar semințele se scufundă până la fund. Se toarnă apă cu pulpă, se usucă semințele. Trebuie să fie semănate cel târziu în primăvara anului viitor. Grădinarii spun că căpșunile din Alexandria sunt adesea auto-însămânțate. Tufișurile tinere sunt plantate într-o zonă nouă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar utilizator Tigranyan

Căpșuni foarte bune și nu cresc în grădina noastră, ci chiar pe câmpul din livada de cireși. Colectăm fructe de pădure timp de două sau trei luni. Foarte gustos, dulce și cu o aromă uimitoare de căpșuni.

Allegoria avatar

Îmi puteți spune, vă rog, acest soi din grădina mea anul trecut a dat fructe în mod normal, dar toate erau puțin putrede și strâmbe. De parcă cineva ar mânca aceste fructe de pădure sau poate că acesta este un fel de boală? Cu alte cuvinte, a fost o recoltă, dar această recoltă este în relief, teribilă și mâncată.