Smochine uscate - ce este bine pentru femei?

Una dintre plantele vechi cultivate - smochine menționate în Biblie. Primii oameni, Adam și Eva, au fost acoperiți de frunzele smochinului. Fructul de smochin este un depozit de vitamine și minerale. Compoziția chimică bogată a boabelor de vin, așa cum se numesc smochinele uscate, are un efect pozitiv asupra multor procese din corpul uman. Boabele sunt utile în special femeilor.

Foarte des, atunci când sunt uscate, multe fructe își pierd proprietățile benefice. Dar acest lucru nu se aplică smochinelor. Valoarea nutrițională a boabelor după uscare crește, nu degeaba soldații au mâncat-o în timpul campaniilor lui Alexandru cel Mare. Iar boabele proaspete de smochin sunt greu de păstrat, deci este mai bine să le uscați. Vă puteți bucura de fructe uscate timp de un an întreg până la recolta nouă.

Conţinut:

Compoziție și beneficii pentru femei

Smochinele uscate - compoziție, beneficii pentru femei

Fructele uscate ale smochinului sau smochinele conțin multe vitamine. Fructele sunt bogate în special în vitamina A, acid folic, puțin mai puțin vitamina E. Dintre mineralele din smochin, există suficient magneziu, fier, fosfor și aproape la fel de mult potasiu ca în nuci. Fructele de vin sunt apreciate pentru conținutul lor ridicat - aproximativ 70% - de glucoză și zaharoză. Pectina din compoziția smochinelor crește valoarea nutrițională a fructelor semințelor, este capabilă să normalizeze metabolismul.

Pentru corpul feminin, fructele uscate sunt deosebit de utile:

 1. Mâncat mai multe fructe de smochin ajută la menținerea echilibrului elementelor chimice în zilele critice. Deoarece conțin cumarină, sângele este subțiat, facilitând starea femeii.
 2. Anemia este una dintre cele mai frecvente boli ale unei femei în timpul sarcinii. Utilizarea smochinelor uscate va îmbunătăți compoziția sângelui.
 3. Proprietățile boabelor de vin includ stimularea procesului de lactație, prin urmare, în timpul perioadei de hrănire, mănâncă două sau trei bucăți pe zi. Hobby-ul excesiv poate afecta negativ sistemul digestiv al copilului.
 4. Pentru cei care suferă de o greutate corporală crescută, boabele de vin vor fi cel mai bun ajutor în slăbit. Includerea smochinelor în dietă vă va permite să vă săturați rapid, să ajutați la excluderea dulciurilor și a dulciurilor din meniu. Fructele de smochin sunt ușor de înlocuit în timpul unei gustări.
 5. Pentru a curăța corpul unei femei de toxine și toxine, se folosesc fructe uscate de smochin. Există atât de multe fibre în ele, încât după ce ai mâncat chiar și două fructe de padure pe zi, nevoia de ea va dispărea. Și fibra dietetică a boabelor va ameliora constipația, va îmbunătăți metabolismul.
 6. Simptomele varicelor sunt deosebit de dificile la femei. Smochinele uscate completează deficitul de potasiu din organism, ameliorează umflăturile, crampele la mușchii gambei.
 7. Smochinele sunt utile pentru răceli, amigdalită. Smochinele uscate infuzate cu lapte sunt folosite pentru gargară.
 8. În pulpa smochinelor uscate există multe semințe. Într-o formă zdrobită, este folosit ca un exfoliant pentru exfolierea celulelor moarte ale pielii, întinerind fața.

Influența pozitivă a fructului smochinului asupra corpului feminin a fost descrisă de Avicenna.

Rău și contraindicații

Rău și contraindicații

Dar unele femei vor trebui să renunțe la delicatese cu smochine dacă suferă de o formă acută de ulcer stomacal sau ulcer duodenal. Acidul oxalic din fruct va irita pereții tractului digestiv, crescând durerea.

Este interzis consumul de smochine uscate pentru pancreatită.

O cantitate mare de glucoză va împiedica persoanele cu diabet să se bucure de smochine. Deși fructele de smochin nu conțin uleiuri esențiale, persoanele care suferă de alergii trebuie să includă fructe de vin în dietă cu prudență.

Indiferent de beneficiile pe care le poate aduce boabele de smochin în corpul femeii, este necesar să se respecte măsura în utilizarea acesteia.

Recoltarea smochinelor, depozitarea corespunzătoare

Recoltarea smochinelor, depozitarea corespunzătoare

La fel de smochine crește numai în țările calde, apoi fructele proaspete vin în rețeaua de tranzacționare pentru o perioadă scurtă de timp: fie în iulie, fie în septembrie. Maturitatea boabelor este determinată de deschiderea fructului de jos în patru părți. Uscarea fructelor se efectuează sub baldachin, unde sunt bine ventilate. Nu este recomandat să spălați smochinele înainte de uscare.

Numele propriu al boabelor sugerează că poate fermenta ca vinul tânăr. Puteți evita acest lucru prin scufundarea fructelor în sirop de fierbere pentru o secundă sau două. Acum rămâne să le așezați pe grătar și să le așezați într-o cameră bine aerisită. După o săptămână de uscare, boabele sunt turtite, înșirate pe un șir și agățate la soare. Câteva grămezi de fructe de pădure se pun peste gazul inclus sau se introduc în cuptor. După uscare, fructele sunt așezate într-o pungă de hârtie și păstrate într-un dulap.

Există, de asemenea, astfel de modalități de stocare a smochinelor:

 • Smochinele negre sunt uscate și puse în pungi sigilate și așezate în congelator.
 • Gemul se prepară trecând fructele de pădure printr-o mașină de tocat carne împreună cu lămâia. Adăugând zahăr în masa gătită, gătiți la foc mic timp de douăzeci până la patruzeci de minute. Depozitează gem în borcane. Se iau 700 de grame de zahăr pe kilogram de fructe de pădure.
 • Smochinele uscate sunt folosite pentru prepararea vinului cu adăugarea mai multor afine. Un kilogram de smochine se toarnă cu zece litri de apă caldă și se pune într-un loc întunecat timp de zece zile.

Toate tipurile de depozitare a fructelor de vin vă vor permite să vă bucurați de proprietățile sale benefice pentru o lungă perioadă de timp.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar utilizator Victoria P

Smochinele sunt un substitut excelent pentru dulciuri și alte dulciuri dăunătoare și sunt potrivite ca gustare. Datorită nivelului ridicat de carbohidrați din compoziția sa, încerc să consum acest fruct cât mai puțin posibil. Nu funcționează întotdeauna.