Căpșuni „Cardinal”: totul despre cultivarea soiului

„Cardinalul” de căpșuni este un produs al multor ani de muncă de reproducere a specialiștilor americani, care vizează reproducerea unei varietăți de fructe fructuoase pe termen lung, de maturitate timpurie. Prima recoltare a acestor fructe începe în iunie, după plantarea primelor răsaduri, în același an.

Conţinut:

Descrierea și avantajele soiului

Descrierea și beneficiile soiului

„Cardinalul” are înălțime, acoperit cu o cantitate rară de frunze, tufișuri. Dimensiunea frunzei este mare, culoarea este închisă, verde intens (dedesubt cu o nuanță albastră), cu solzi roșii, cu formă de barcă. Antenele cresc mult, cu numeroase tufișuri, dând un al doilea randament în toamnă (în octombrie).

În ciuda faptului că soiul nu este la fel de fructuos pe lăstarii de unu și doi ani, avantajul incontestabil este posibilitatea recoltării (pe rozete nou formate).

În plus, recolta ulterioară o depășește semnificativ pe cea inițială, în ceea ce privește indicatorii calitativi și cantitativi:

 1. fructe de padure mult mai mari, ajungand la o greutate de 80 g.
 2. recolta dintr-un tufiș - până la 1 kilogram
 3. depășind volumele comparativ cu primul randament

Boabele soiului „Cardinal” se disting prin fructe asemănătoare fusului, al căror gât înalt nu are semințe. La rândul său, semințele cu o nuanță deschisă de aur sunt presărate cu suprafața fructului, cireș închis, neted, strălucitor. Consistența pulpei este densă, zahărul, fibrosul, se croiește atunci când este mestecat, deoarece are o duritate crescută, în comparație cu alte tipuri de căpșuni, poate avea goluri mici.

Boabele sunt gustoase, au o aromă plăcută, cu o nuanță de căpșuni, dulce și acru.

Sunt depozitate pentru o perioadă foarte lungă de timp și au proprietăți excelente de transport (sunt livrate la destinație în condiții de siguranță și sănătate, nu se sfărâmă chiar și atunci când sunt lovite de o cădere). Rozetele decolorate din care se recoltează fructele nu sunt potrivite pentru următoarele plantări, iar procesul de înrădăcinare a tufelor proaspete este destul de lung și dificil.

Reproducerea și plantarea

Reproducerea și plantarea

Atenție: alegeți răsadurile cu atenție, frunzele plantelor ar trebui să aibă solzi roșii și o nuanță verde închis. Atunci când plantați o plantă, trebuie să se acorde preferință unui tip de sol ușor, proaspăt, argilos sau argilos nisipos, cu un nivel scăzut de acid. Boabele necesită hrănire activă de înaltă calitate. Creșterea și reproducerea unei plante de acest tip are loc datorită mustății, care se formează activ la sfârșitul verii.

Tufișurile trebuie plantate în pământ la începutul primăverii sau toamnei.

Metodele de plantare a tufișurilor tinere sunt următoarele:

 • În două rânduri (cea mai potrivită metodă pentru perioada de vară): rozetele sunt plantate în două benzi, menținând o distanță de până la 35 cm între tufișuri și aproximativ 80 cm între rânduri.
 • Într-un rând (folosit în perioada primăvară-toamnă): tufișurile sunt plantate, păstrând o distanță de 15 cm.

Luați în considerare faptul că tufișurile ar trebui să prindă rădăcini înainte de apariția vremii reci (atunci când plantați în toamnă). Important: cu o trecere strânsă a apelor subterane, ar trebui să ridicați paturile mai sus. "Cardinalul" nu tolerează seceta, exactitatea sa la umiditatea în timp util a solului este foarte mare.

Caracteristici de îngrijire de primăvară:

 • curățarea de pe paturile de frunziș uscat
 • tratament preventiv cu lichid bordeaux
 • slăbirea stratului superior de sol
 • combaterea buruienilor
 • acoperind stratul de sol de suprafață în apropierea orificiilor de evacuare

Subtilități de îngrijire de vară:

 1. combaterea dăunătorilor și paraziților folosind mijloace moderne
 2. în perioada de desfacere emergentă, să producă pansament mineral
 3. la sfârșitul verii - alternând cu organic tipul de hrănire

Înălțimea destul de mare a rozetei (atingând o înălțime de aproximativ 50 cm) asigură faptul că fructele nu sunt în contact cu straturile superioare ale solului. Datorită acestui factor foarte important, fructele de pădure primesc o cantitate suficientă de lumină solară, iar coacerea lor este accelerată. Acest lucru este facilitat de raritatea învelișului de foioase al tufișurilor.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Vă rugăm să rețineți: la recomandarea crescătorilor, excesul de antene ar trebui îndepărtat. În acest caz, planta va crește fructificarea (și nu creșterea tufișurilor), boabele vor crește în dimensiune.

Îngrijirea soiului „Cardinal” este elementară:

 • udare regulată
 • plivirea constantă a tufișurilor
 • împiedicând pământul să se usuce sub tufișuri (în caz contrar, creșterea plantei se va deteriora, fructele vor scădea semnificativ în volum, randamentul va scădea)

Nuanțele trebuie luate în considerare:

 1. Când pregătiți plantele pentru plantare, cultivați patul în avans (aproximativ 1,5-2 luni).
 2. După plantare în toamnă, distrugeți cei slăbiți și prezentați semne ale bolii.
 3. Regularitate glazură va oferi calități gustative ridicate ale produsului.
 4. Udarea trebuie făcută dimineața pentru a evita uscarea seara.
 5. Temperatura apei în timpul irigării nu trebuie să fie mai mică de 20 de grade.
 6. Înainte de apariția primelor fructe de pădure, rozetele trebuie udate cu un vas de udat, de sus; cu apariția fructelor - udarea se schimbă la rădăcină.
 7. Folosiți îngrășăminte de tip azot cu prudență, cu prudență sporită, deoarece utilizarea excesivă a acestuia provoacă daune plantei făinarea.
 8. Folosiți organice mai des în îngrijire.
 9. Solul pentru plantare ar trebui să fie fertil.

Obținerea de randamente ridicate nu este o afacere ușoară și supărătoare, cu toate acestea, cu un efort, este foarte posibil să atingem acest obiectiv. Fructele delicioase și cărnoase vor încânta pe cei dragi, iar recolta în exces poate fi vândută profitabil.

Boli și dăunători, lupta împotriva lor

Boli și dăunători, lupta împotriva lor

Varietatea acestor fructe de padure este susceptibilă la atacuri de făinare (mai ales în perioada mai), dar se distinge prin rezistență ridicată la atacurile de putregai gri. Spotting-ul nu-l amenință nici pe Cardinal.

Pentru a evita efectele dăunătoare ale făinării, primăvara este necesar tratament fungicid și asigurarea unei bune circulații a maselor de aer în cadrul plantațiilor.

Plantarea răsadurilor prea densă este inacceptabilă, deoarece acest lucru poate provoca boli la plante.

Cu toate acestea, un număr considerabil de grădinari recomandă compactarea plantării, pentru a elimina ulterior tufele deteriorate. Prin urmare, în această situație, se recomandă o abordare individuală, care este diferită în fiecare caz.

Avantajele și dezavantajele soiului

Avantajele și dezavantajele soiului

„Cardinalul” de căpșuni are atât o serie de avantaje incontestabile, cât și dezavantaje semnificative.

Caracteristicile negative ale soiului:

 • Rezistență slabă la făinare.
 • Antenele rodesc la sfârșitul perioadei de înflorire, cu toate acestea, rata de supraviețuire a acestora scade datorită acestei proprietăți: după rodire, tufișurile nu pot fi aplicate. Din acest motiv, reproducerea cardinalului este întinsă în timp.

Proprietățile avantajoase ale plantei:

 • Dimensiune mare de fructe.
 • Posibilitatea plantării plantelor în perioada de toamnă-primăvară.
 • Durata de depozitare și rezistență excelentă la transport.
 • Rata mare de supraviețuire a orificiilor bine selectate (care nu sunt predispuse la înflorire).
 • Rezistența fructelor de pădure la posibile daune.
 • Volumele de randament, inclusiv de la priză.
 • Abundența antenelor.
 • Anti-putrefacție ridicată (putrezirea gri nu este de fapt capabilă să provoace daune semnificative plantei).
 • Fructificare pe termen lung, randament dublu sezonier.
 • Caracteristicile gustului și aspectul atractiv.
 • Rezistență excelentă la îngheț (tolerează temperaturi mai mici de 15 grade).

Evident, proprietățile pozitive ale soiului Cardinal sunt de multe ori mai mari decât cele negative. Prin urmare, acest tip de căpșuni este extrem de popular și iubit de un număr mare de grădinari. „Cardinalul” a primit multe laude pentru rodirea tufelor tinere, care nu au fost încă înrădăcinate. Fanii soiului cresc fructe de padure folosind tipul de ampel sau spalierele dispuse vertical.

Mai multe informații despre modul de îngrijire adecvată a căpșunilor pot fi găsite în videoclip:

Gustul discernământ al cunoscătorilor este complet mulțumit de acest soi, care diferă de frații săi prin gustul său delicat și cea mai delicată aromă de căpșuni, strălucitoare. „Cardinalul” este preferat de amatori căpșună, pentru avantajele sale incontestabile, calitatea excelentă a păstrării fructelor de pădure. Grădinarii novici cumpără, de asemenea, o varietate, deoarece nu necesită multă muncă și este destul de accesibilă, din punct de vedere al îngrijirii, chiar și pentru o persoană fără experiență.

Cu mâini iscusite și îngrijitoare, planta își va arăta fără îndoială cele mai bune părți și vă va încânta cu volumul recoltei, caracteristicile gustative și prezentarea excelentă. Pentru a obține succes în cultivarea soiului Cardinal, este necesar doar să respectați cu atenție și să respectați în timp util toate recomandările de îngrijire ale crescătorilor.

Această varietate de căpșuni este recomandată atât pentru consumul în stare proaspătă, cât și pentru prepararea diverselor mușuri, gemuri, compoturi, jeleuri - conservele de fructe de padure nu sunt în niciun fel inferioare omologilor lor și au, de asemenea, proprietăți gustative excelente.