Prezentare generală a soiurilor de struguri Grinzi Krasa - avantaje și dezavantaje, randament

Unul dintre cele mai productive soiuri de struguri, caracterizat printr-o rezistență ridicată la afecțiuni și îngrijire nepretențioasă, este soiul de grinzi Krasa. În ultimii ani, acest soi a devenit răspândit și a devenit popular printre grădinari.

O grămadă de struguri Krasa grinzi poate atinge o masă de 1,2 kg. Mai jos puteți găsi informații despre caracteristicile soiului și caracteristicile plantării.

Struguri Krasa grinzi

Ce este acest grad

varietate struguri Frumusețea grinzilor a apărut dintr-un răsad aleatoriu care a crescut pe locul celebrului autor al selecției Vladimir Evgenievich Romanchukevich, care locuiește în satul Balki. Nu a durat mult să ne gândim la nume. Perechea parentală nu a fost găsită niciodată.

Caracteristici și descriere

Frumusețea grinzilor este un reprezentant rar al strugurilor de culoare închisă. Soiul aparține categoriei de maturare timpurie. Perioada de maturare este cuprinsă între 95-102 de zile. Boabele coapte sunt recoltate la începutul lunii august. Vița de vie, precum și plăcile de frunze, cresc rapid.

Când plantați tufișuri, este foarte important să mențineți o distanță decentă între răsaduri. În caz contrar, plantațiile în creștere vor începe să blocheze fructele din razele soarelui.

Coacerea viței de vie este bună. Soiul este capabil să reziste înghețurilor până la -22 ° C. Frumusețea grinzilor aparține categoriei soiurilor iubitoare de soare. Greutatea fiecărei viță de vie ajunge la 550-1200 g. Boabele în formă ovală sunt destul de mari. Greutatea lor este cuprinsă între 14-20 g. Strugurii sunt distribuiți moderat pe ciorchini. O aromă plăcută ușor acrisă emană din fructe de padure. Postgustul soiului este destul de acru.

Boabele sunt colorate în tonuri de albastru închis; de la distanță se pare că sunt aproape negre cu o nuanță rubinie. Carnea crocantă și suculentă este acoperită cu o piele densă.

Notă! Calitățile externe și buna transportabilitate sunt considerate avantaje semnificative care vă permit să cultivați o varietate în scopul vânzării.

Productivitate dintr-un tufiș

Începând cu al 4-lea an de viață, 5-6 kg de cultură pot fi îndepărtate din fiecare tufă a soiului de maturare timpurie. Datorită pielii dense, boabele nu sunt practic deteriorate de viespi, care nu pot mușca complet fructul. Cultura este capabilă să persiste mult timp pe tufișuri.

Avantaje și dezavantaje

Frumusețea grinzilor aparține categoriei de soiuri populare printre viticultori. O astfel de recunoaștere pe scară largă a soiului de struguri cu maturare timpurie se explică printr-un număr mare de avantaje, printre care se numără:

 • aspect atractiv de ciorchini;
 • capacitatea de a rezista înghețurilor severe (până la -22 grade);
 • lipsa predispoziției la bolile fungice;
 • un nivel ridicat de concentrație de zahăr în pulpa strugurilor;
 • capacitatea ciorchinilor de a menține o prezentare pentru o perioadă lungă de timp;
 • productivitate ridicată;
 • abilitatea de a seta ciorchini pe fiecare trage, în ciuda prezenței mugurilor latenți și înghețați;
 • cu degeraturi ale viței de vie, fertilitatea nu scade;
 • perioada de maturare timpurie (puteți recolta cultura la începutul lunii august);
 • capacitatea de a rezista temperaturilor extreme.

Printre dezavantajele Frumuseții grinzilor, merită subliniat:

 • o predispoziție la făinare;
 • zdrobirea fructelor de padure pe fundalul supraîncărcării tufișului, care strică prezentarea;
 • nevoia de tăiere sistematică a viței de vie.

Dimensiunea fructelor de pădure în raport cu moneda

Pentru ce regiuni este potrivit

Soiul de grinzi Krasa poate fi cultivat pe teritoriul Krasnodar, Crimeea și în regiunile centrale ale Rusiei.

Când plantați tufișuri în regiuni mai reci, merită să aveți grijă de pregătirea anuală a strugurilor pentru frigul de iarnă.

Caracteristici în creștere

Experții recomandă plantarea varietății de grinzi Krasa în regiuni caracterizate de ierni calde. Având în vedere creșterea activă a viței de vie, merită să alegeți cel mai spațios loc pentru plantare, bine luminat de razele soarelui.

Este important ca site-ul să fie protejat în mod fiabil de curenți de aer. Nu plantați tufișuri pe teren umed sau uscat. Solul nisipos este cel mai bun. Plantând butași pe un deal, puteți preveni putrezirea sistemului radicular.

Proces de plantare pas cu pas

 1. În locul selectat, sunt săpate găuri de plantare, a căror adâncime ar trebui să ajungă la 85-95 cm. Este foarte important să curățați solul de buruieni. Distanța dintre gropile de plantare trebuie să fie mai mare de 300 cm.
 2. Răsadurile sunt înmuiate în apă cu 60 de minute înainte de plantare.
 3. Sistemul radicular al răsadurilor merge mai adânc în găurile de plantare. Golurile rezultate sunt umplute cu sol.
 4. Pământul din zona cercului trunchiului este compactat. Solul este umezit abundent.

Notă! Este recomandabil să efectuați lucrări de plantare la începutul lunii aprilie.

Caracteristici de îngrijire

Strugurii Krasa grinzi au nevoie de tăiere regulată. Este important să udăm sistematic solul, să îngrășăm organice și să acoperim tufele pentru iarnă.

Nu uitați de necesitatea instalării unui suport pentru viță de vie, care are un efect pozitiv asupra sănătății strugurilor și frumuseții tufișurilor. Experții recomandă inspectarea suporturilor la fiecare 2-3 zile, pe care păsările încep adesea să construiască cuiburi. Pentru a preveni invazia dăunătorilor pe struguri, este necesar să pulverizați în mod sistematic vița de vie înainte de debutul perioadei de înflorire.

Pentru ca tufișurile să se dezvolte corect, grădinarii recomandă în mod sistematic prună uscatăpermițând:

 • formează tufișuri;
 • îndepărtați vița veche;
 • tăiați vița pe moarte.

Important! Având în vedere că ciorchinii sunt destul de grei, pot fi doar câteva dintre ele pe fiecare viță de vie.

Vița de vie poate fi tăiată nu numai toamna, ci și în lunile de primăvară. Cel mai bine este să efectuați procedura în toamnă, ceea ce va face posibilă facilitarea așezării și adăpostirii viței de vie pentru iarnă. Tunderea primăvara poate ucide plantele, deoarece vița de vie va avea dificultăți în a supraviețui procesului de vindecare a rănilor la începutul fluxului de sevă.

Tunderea toamnei se face cel mai bine la mijlocul lunii octombrie după ce frunzele au căzut complet. De asemenea, merită să acordați atenție temperaturii, care nu ar trebui să scadă sub -2 grade. Nu puteți tăia decât vița care a ajuns la maturitate.

Soiuri de viță de vie grinzi Krasa

Caracteristici ale tăierii și formării strugurilor pentru anii doi și următori

Etapa principală de formare a viței de vie cade pe 2 ani. Vara, este important să se manipuleze foarte atent vița de vie, care, datorită fragilității sale, este predispusă la rupere. La sfârșitul lunii iunie, este necesar să îndoiți ușor lăstarul pe suprafața solului, ceea ce va face posibilă obținerea contururilor în formă de vază ale viitoarelor mâneci.

În anul 3 se formează mâneci de ordinul doi. Cioturile aliniate sunt tăiate pentru a evita putrezirea. Un an mai târziu, începe formarea mânecilor de ordinul al treilea. Abia până în al 5-lea an după plantarea tufișurilor, procesul de formare începe să treacă în etapa finală cu mâneci de ordinul 4. Nodurile de înlocuire trebuie amplasate din zona exterioară inferioară.

Până la vârsta de 5 ani, tufișul ar trebui să fie format din 8 vie (cu drepturi depline) și 8 noduri de înlocuire, situate pe ambele părți ale tufișului, câte 4 bucăți fiecare. Până în al cincilea an, începe procesul de formare a unei perechi de fructe (un nod de înlocuire și o viță de vie care va fi gata de recoltat anul viitor).

Dăunători și boli

Frumusețea grinzilor este susceptibilă de filoxera, care poate fi eliminată prin tratarea tufișurilor cu medicamente precum Actellik.Ca măsură preventivă împotriva invaziei dăunătorilor, merită să tratați lunar tufișurile de struguri cu disulfură de carbon (400 cm³ per 1 m²).

De asemenea, pe tufișurile varietății de grinzi Krasa puteți găsi deseori gărgărițe. Puteți face față dăunătorilor folosind capcane speciale, care sunt vândute în orice rețea de magazine "Grădină, grădină de legume".

Este foarte important să inspectați în mod sistematic strugurii pentru apariția cuiburilor de viespi, care ar trebui aruncate cât mai curând posibil.

Pentru a face față invaziei de viespi, ar trebui:

 1. distruge cuiburile de viespi din apropiere;
 2. instalați momeli dulci de insecte;
 3. examinați sistematic suporturile pentru bucșe;
 4. folosiți pungi cu ochiuri pentru fructe de pădure.

Chiar și păsările adoră să mănânce struguri, motiv pentru care este important să instalați plase speciale pe lăstari în timp util, permițând trecerea umidității și a aerului.

Colectarea, depozitarea și utilizarea culturii

Recoltarea trebuie făcută pe timp uscat. Dacă strugurii sunt recoltați în ploaie, boabele nu vor rezista transportului pe termen lung. Boabele necoapte sau prea coapte se deteriorează rapid.

După ce ați tăiat ciorchinii de la viță de vie, este necesar să le puneți într-o cutie mică (10 kg) sau într-un coș, care a fost tăiat în interior cu o bucată de țesătură. Ciorchinii sunt stivuite într-un singur rând. În același timp, picioarele sunt îndreptate în sus.

În cazul în care recolta recoltată trebuie transportată imediat, merită să o sortați, să scoateți boabele deteriorate și să împachetați ciorchinii. Cutiile din lemn umplute cu un strat mic de rumeguș sunt perfecte ca material de ambalare. Ciorchinii sunt stivuite în straturi. Fiecare strat este presărat cu rumeguș. Straturile superioare sunt acoperite cu hârtie, iar recipientele sunt acoperite cu un capac.

Dacă strugurii trebuie păstrați mult timp, atunci cutiile cu recolta sunt transferate în subsol, unde temperatura ajunge la 0-2 grade. În același timp, nivelul de umiditate al aerului ar trebui să fie cuprins între 88-90%. Pentru depozitare, strugurii sunt așezați cel mai bine în cutii de lemn umplute cu un strat de rumeguș, a cărui grosime ajunge la 4 cm.

Boabele din soiul Krasa Beam sunt folosite pentru consumul proaspăt, pentru prepararea stafidelor și a vinului.

Ciorchine de struguri

Recenzii

Mai jos puteți găsi recenziile grădinarilor care se ocupă cu cultivarea strugurilor Krasa Balkov.

Tamara Evgenievna, 38 de ani, Saratov

 • De mai bine de 5 ani cresc struguri cu grinzi Krasa. Îmi place foarte mult gustul armonios al fructelor de pădure. Carnea zdrobește plăcut, în timp ce pielea este greu de observat. Masa fiecărei boabe, pictată în tonuri închise, ajunge la 18-22 g. Din fiecare tufiș pentru al doilea an colectez 38-40 de ciorchini. Mă bucur că soiul nu este susceptibil la crăpăturile de mazăre și boabe. Forma strugurilor și mărimea ciorchinilor sunt similare cu cele ale soiului Ataman.

Andrey Vladimirovich, 59 de ani, Krasnodar

 • Toată viața mea am crescut struguri. În ultimii ani, m-am interesat de varietatea grinzilor Krasa. Principalul avantaj al acestui strugure este lipsit de pretenție și randament ridicat. Culeg fructe de pădure la începutul lunii august. Pielea strugurilor este colorată inegal. Gustul armonios al fructelor de pădure și al cărnii crocante sunt plăcute. Gustul dulce este favorizat de gustul tartru.

Strugurii Krasa grinzi aparțin categoriei celor mai bune forme hibride. Caracteristicile gustative plăcute, lipsa de pretenție și lipsa de sensibilitate la bolile fungice sunt considerate un avantaj semnificativ al soiului. Dacă doriți, puteți crește tufișuri chiar și la scară industrială.

Recenzie video a soiului:

Avatar Goshia

Din păcate, nu am cultivat încă acest soi fructifer de struguri. În regiunea noastră, iernile sunt blânde, iar strugurii nu trebuie acoperiți. Cred că boabele nu devin mai mici, vița ar trebui tăiată scurt, nu mai mult de cinci până la șapte ochi pe lăstari.

Din păcate, nici eu nu am cultivat acest soi de struguri, iarna noastră este destul de dură, dar ne dorim atât de mult, încât este clar că fructul este mare, suculent, dar cultivăm alte specii și nu disperăm!